УКР РУС

Лубківський про вибори президента ФФУ: Програвати в нечесній боротьбі я не хотів

19 квітня 2018 Читать на русском

Директор Євро-2012 в Україні, відомий дипломат Маркіян Лубківський вважає нечесними вибори президента Федерації футболу України 3 роки тому, на яких переміг Андрій Павелко.

"Я справді мав намір балотуватися, але коли побачив, яким чином проходить передвиборчий етап, зрозумів, що чесної боротьби не буде. Програвати у нечесній боротьбі я не хотів, тому зняв свою кандидатуру.

"Ризик із точки зору безпеки ЧС-2018 я оцінюю, як червоний". Маркіян Лубківський – про агресивну Росію, нечесні вибори у ФФУ і бомбардування Белграда

Коли я тільки заявив, що розглядаю можливість балотуватися, то добрий десяток колективних членів ФФУ виявив готовність мене підтримати, висунути за процедурою. Після ж адміністративного втручання влади ця підтримка розтанула. Були і дзвінки з Адміністрації президента. Зрозумів, що шансів на перемогу за таких умов немає.

Засилля різноманітних чиновників у керівництві Федерації – це неправильно і не відповідає ані європейським, ані світовим традиціям футболу. Твердження, що футбол відокремлений від держави, є громадською діяльністю насправді не відповідають дійсності. Узурпація влади, зокрема футбольної – небезпечні тенденції. Я вважаю, що це тільки ослаблює федерацію. У цьому і є різниця у підходах моїх і Павелка", – розповів Лубківський в інтерв'ю Футбол 24.

"Платіні називав мене "Мсьє Амбасадор". Маркіян Лубківський – про дружбу з Ібрагімовічем, патріотизм Лужного і закулісся Євро-2012