УКР РУС

Лубківський про ЧС-2018: На Росію чекає політичний бойкот, на вболівальників – небезпека

19 квітня 2018 Читать на русском

Директор Євро-2012 в Україні, відомий дипломат Маркіян Лубківський впевнений, що провідні країни світу вдадуться до бойкоту чемпіонату світу в Росії, а сам Мундіаль пройде на низькому рівні з точки зору безпеки.

"Існує велика ймовірність, що станеться політичний бойкот. Вважаю, що в умовах агресивної політики Росії щодо України, ми повинні бойкотувати цей турнір. Участь української збірної і присутність українських уболівальників були б величезним ризиком. Хай поразки не бувають хорошими, але, мабуть, добре, що ми програли боротьбу за путівки.

"Ризик із точки зору безпеки ЧС-2018 я оцінюю, як червоний". Маркіян Лубківський – про агресивну Росію, нечесні вибори у ФФУ і бомбардування Белграда

Ризик із точки зору безпеки я оцінюю, як червоний. Російське середовище є агресивним, нетерпимим до іноземців. Я б нікому з уболівальників не радив їхати в країну, де існує ризик твоєму перебуванню. Найбільша загроза виходить від самих росіян. Зрозуміло, що люди так чи інакше приїдуть. Російська влада неодноразово декларувала: робитиме все, щоб провести турнір на високому рівні з точки зору безпеки, але я сумніваюсь, що вона зможе це зробити", – розповів Лубківський в інтерв'ю Футбол 24.

Нагадаємо, що ЧС-2018 приймуть 11 російських міст із 14 червня до 15 липня. Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що хотів би всестороннього бойкоту майбутнього Мундіалю.

"Росія – це тоталітарна країна-дегенерат, а Уткін – звичайний шовінюга". Українські журналісти – про бойкот ЧС-2018