УКР РУС

Лондон йде на Манчестер. Анонс 23 туру АПЛ

19 січня 2013 Читать на русском

Субота і неділя подарують принципове протистояння двох могутніх центрів англійського футболу.

Мова не лише про матчі "Тоттенхем" - "МЮ" і "Ман Сіті" - "Фулхем", а ще й про дербі "Челсі" та "Арсенала". Якщо підопічним Рафи Бенітеса вдасться перемогти, а хтось із манчестерських колосів втратить очки, це суттєво загострить інтригу на самісінькій верхівці турнірної таблиці. Більш схильними до невдачі є саме "дияволи" - в них суперник грізніший (який, до слова, дав Фергі "прикурити" в першому колі). В "МЮ" триває одразу дві приємні серії - 10 матчів без поразок і чотири поспіль перемоги. Чи перерветься якась із них, а, може, одразу й дві, матимете змогу дізнатися з нашого завтрашнього текстового онлайну.

Від манкуніанців із "Сіті" чекають лише перемоги. "Фулхем" у цьому сезоні абсолютно непереконливий, до того ж, Манчіні зазвичай успішно грає проти "котеджерів". Що б там не казали-писали після вояжу "містян" на "Емірейтс", команда італійського тренера таки напрацювала на перемогу. І це без Агуеро, братів Туре, Насрі, Майкона, Річардса та деяких інших достойників! Іноді складається враження, що зайві проблеми лише допомагають "Ман Сіті" налаштуватися на класну гру. Перед сьогоднішнім поєдинком траблів, начебто, поменше - оговтався від пошкодження Агуеро, та й у стосунках Манчіні і Балотеллі помітне вже звичне потепління.

Але всі поєдинки відійдуть на другий план, коли "Стемфорд Брідж" привітає учасників ще одного лондонського дербі. Ймовірно, що привітає всіх, окрім одного. Рафа Бенітес продовжує викликати у декого з фанів "аристократів" стійку алергію. Тренеру в такій атмосфері працюється не зовсім комфортно, незважаючи на його впевнену поведінку - це лише маска. А от дійсність така: Бенітес тричі у чемпіонаті зіграв у рідних стінах внічию, одного разу програв і лише "Астон Віллу" розгромив на втіху садистам і мазохістам. Тобто, результат геть кепський як для клубу, що ставить перед собою високі цілі - жодна виїзна серія із перемог нічого не варта, коли немає стабільності в тилу.

"Арсенал" цілком у змозі стати каталізатором чергової хвилі фанатського незадоволення на адресу Бенітеса. Напередодні тріумфально для Венгера закінчилася багатомісячна епопея з пролонгуванням контракту Тео Волкота. Молода зірка не пішла протоптаною ван Персі, Насрі, Фабрегасом, Адебайором, Сонгом та багатьма іншими талантами стежиною, а поставила свій автограф під новою угодою. Відтак завтра "гуннери" зіграють зі значно кращим настроєм, ніж проти "Сіті", сподіваючись на те, що й підсумковий результат буде зовсім іншим. Цей матч також шукайте в нашій онлайн-трансляції.

До інших поєдинків. Справжня війна за очки розгорнеться на "Аптон Парк", де "Вест Хем" прийматиме головного аутсайдера КПР. "Молотки" в останніх шести матчах здобули лише одну перемогу, тож суттєво погіршили своє становище у турнірній таблиці. Щодо команди Реднаппа, то вона очки здобуває більш-менш регулярно, хоча на, здебільшого, нічийних рахунках далеко не заїдеш. Обидва клуби солідно підсилилися. "Вест Хем" запросив під крило Аллардайса Джо Коула, який нещодавно забив Яскелайнену у футболці "Ліверпуля", і Маруана Шамаха, тож поїздка Модібо Маїга на КАН-2013 не повинна послабити атакувальну потужність "молотків". Натомість "обручі" переманили до свого табору зірку Ліги 1 Лоїка Ремі. Новачки мають всі шанси дебютувати вже сьогодні.

Надзвичайно дико і незвично для ока бачити на дні "Астон Віллу" і особливо - "Ньюкасл". Сьогодні обидва клуби чіплятимуться за очки. Привид Чемпіоншипу не може їх не лякати, тим паче, у "сорок" ще не загоїлася рана від жахіть попереднього пониження у класі. З "Редінгом" команді Пардью потрібно бути особливо обережною, адже Погребняк і Ко неодноразово доводили, що можуть відігратися навіть з 0:2, до того ж - за максимально короткий проміжок часу.

Стане 23 тур ще й часом дебюту в АПЛ іспанського коуча Маурісіо Почеттіно. Посеред тижня "Саутгемптон" буквально шокував, звільнивши попереднього наставника Найджела Адкінса, якому вдалося підняти команду з Чемпіоншипу, ще й над зоною вильоту втримати. Феєрична нічия на полі "Челсі" не аргумент - Адкінсу довелося пакувати валізи. Відтак, "Сотон" автоматично стає одним з головних претендентів на виліт - коней на переправі не міняють.

"Віган" - "Сандерленд"

Попередні матчі: 1:1 (Алькарас - Г'ян), 2:4 (Діаме, Ді Санто - Г'ян, Хендерсон-2, Сессеньйон), 2:1 (Гомес, Ді Санто - Ларсон), 1:4 (Родальєга - Гарднер, Макклін, Сессеньйон, Вон), 0:1 (Флетчер)

Прогноз "Футболу 24": 1:2

"Вест Хем" - КПР

Попередні матчі: 2:1 (Джарвіс, Важ Те - Таарабт)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Суонсі" - "Сток Сіті"

Попередні матчі: 2:0 (Сінклейр, Грем), 0:2 (Апсон, Крауч), 0:2 (Крауч-2)

Прогноз "Футболу 24": 2:0

"Ньюкасл" - "Редінг"

Попередні матчі: 2:2 (Ба-2 - Кебе, Хант)

Прогноз "Футболу 24": 1:0

"Ліверпуль" - "Норвіч"

Попередні матчі: 1:1 (Белламі - Холт), 3:0 (Суарес-3), 5:2 (Суарес-3, Шахін, Джеррард - Морісон, Холт)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Ман Сіті" - "Фулхем"

Попередні матчі: 4:1 (Тевес-2, Сабалета, Туре - Гера), 1:1 (Балотеллі - Дафф), 2:2 (Агуеро-2 - Замора, Мерфі), 3:0 (Агуеро, Бейрд, Джеко), 2:1 (Агуеро, Джеко - Петріч)

Прогноз "Футболу 24": 3:0

"Вест Бромвіч" - "Астон Вілла"

Попередні матчі: 1:2 (Шарнер - Даунінг, Хескі), 2:1 (Одемвінгі, Мулумбу - Мейте), 2:1 (Ольсон, Шарнер - Бент), 0:0, 1:1 (Лонг - Бент)

Прогноз "Футболу 24": 2:0

"Челсі" - "Арсенал"

Попередні матчі: 2:0 (Дрогба, Алекс), 1:3 (Івановіч - Сонг, Фабрегас, Волкот), 3:5 (Лампард, Террі, Мата - ван Персі-3, Сантос, Волкот), 0:0, 2:1 (Торрес, Мата - Жервіньо)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Тоттенхем" - "МЮ"

Попередні матчі: 0:2 (Відіч, Нані), 0:0, 0:3 (Велбек, Андерсон, Руні), 1:3 (Дефо - Руні, Янг-2), 3:2 (Вертонген, Бейл, Демпсі - Нані, Кагава)

Прогноз "Футболу 24": 1:2

"Саутгемптон" - "Евертон"

Попередні матчі: 1:3 (Рамірес - Осман, Єлавіч-2)

Прогноз "Футболу 24": 1:2

У черговому турі конкурсу прогнозів граю з Андрієм Ковтуном. Цей читач вже здобув наді мною перемогу кілька турів тому, тож вважатимемо це спробою реваншу :-)

Олег Бабій, Футбол 24

Тwitter автора - @Gullit_87