УКР РУС

Ломбертс: Європа думала, що росіяни не вторгнуться, і що сталось у підсумку – зараз в Україні війна

19 червня 2017 Читать на русском

Захисник збірної Бельгії і Зеніта Ніколас Ломбертс розповів бельгійському виданню De Tijd про своє оригінальне ставлення до дій Росії в Україні.

"Росіяни дуже скритний і підозріливий народ, особливо, якщо вони тебе не знають. Можливо, це результат комунізму, коли за всім стежила секретна служба КДБ. Але коли росіяни довіряють вам, вони роблять все для вас і готові пити з вами горілку до упаду.

Я памятаю матч у столиці Чечні Грозному. Це було вперше після війни, пройшло не так багато часу, навколо руїни. Кожні 500 метрів – добре озброєні солдати. Ми вели 1:0 і не відчували жодних проблем. І тут по гучномовцю слово бере нинішній президент Чечні Рамзан Кадиров, який потім став президентом Терека. Дуже швидко ми почали програвати 1:2.

Газон дав остаточну відповідь: рашисти таки віджали "Донбас Арену", – блогер

Путін? Звичайно, у Росії немає свободи слова. Ви бачите, у містах проходять мітинги, але більшість росіян вважають його великим. Путін повернув Росію на міжнародну карту. Багато російських патріотів пишаються, що вони не підвладні США. Вони називають Європу собачкою США, і я з ними згоден. Європі краще йти своїм курсом.

Мене розлютила промова Гі Вергофстадта (бельгійський європарламентар, колишній Прем'єр-міністр) на Майдані в Києві. Він сказав, що Європа врятує Україну. У цьому не було необхідності.

Україна набагато ближча до Росії. Європа думала, що росіяни ніколи не вторгнуться. Але подивіться, зараз війна досі вирує там. Я ніяк не можу зрозуміти, що Європа шукає в Україні", – заявив Ломбертс.

"Я не міг не одягнути – не бачу в цьому нічого кримінального". 7 людей українського футболу, які помічені із георгіївською стрічкою