УКР РУС

"Лобановський назавжди": Порошенко розповів про великі заслуги легендарного тренера

28 листопада 2016 Читать на русском

Президент України Петро Порошенко виступив на прем'єрному показі фільму "Лобановський назавжди".

"Подивіться, який величезний внесок Валерій Васильович зробив не тільки як засновник українського футболу, але і як засновник і відновник України. Три володаря "Золотого м'яча" – Блохін, Бєланов та Шевченко – його вихованці.

Вже 14 років його немає з нами. 14 років тому багато хто з тих, хто сидить сьогодні в залі, сильні чоловіки не могли стримати сліз. Дуже правильно написані слова: "Він живе доти, поки ми його пам'ятаємо". І те, що ми зібралися в цьому залі – це дуже важливо.
Київські ультрас, які три роки тому на Майдані заявили про те, що вони не підкоряться і будуть боротися за європейську Україну – вони теж були його вихованцями.

Подивіться, які фантастичні слова, які добре характеризують Лобановського, сказала сьогодні Світлана Валеріївна. Однією фразою вона зробила аналіз того, яким повинен бути справжній українець, справжній патріот. У тих умовах і часу, коли Україна тимчасово не існувало на політичній карті світу, Валерій Васильович і його команди прославляли нашу державу. Це дуже важливо", – сказав Порошенко.

Президент "Динамо" Ігор Суркіс та головний тренер команди Сергій Ребров вже встигли дати свою оцінку стрічці. На прем'єрі фільму "Лобановський назавжди" були присутні колишні президенти України, а також Петро Порошенко, який сказав теплі слова про легендарного наставника. Микола Морозюк вважає, що цей фільм повинен переглянути кожен футболіст.

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу