УКР РУС

"Лобановський назавжди". Григорій Суркіс: Знаю, як Лобановському було важко працювати, а в Радянському Союзі його постійно звинувачували

29 листопада 2016 Читать на русском

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс поділився враженнями від документального фільму "Лобановський назавжди".

"На мій погляд це блискучий фільм. Це навіть не одна, а декілька епох які зараз промайнули на наших очах. Геніальна постать, велика постать, особистість. Інтелектуальна постать цієї людини настільки величезна, що навіть важко уявити собі як її можна було вмістити в дев’яносто хвилин.

Лобановський завжди перемагав. Перемагав себе, перемагав обставини. З ним завжди не поводились, на мій погляд, гідно. В Радянському Союзу він весь час був винен в чомусь такому, що він не робив. Але він, час до часу, як то кажуть відроджувався з пекла, і створював блискучі команди, які радували вболівальників, радували нас з вами.

Я знаю як важко йому було працювати, як він наголошував на тому, що без важкої роботи, яку потрібно робити 24 години на добу, неможливо досягнути успіху. Він весь час був у творчому пошуку, і саме цей творчий пошук приводив його до блискучих успіхів. Він руйнував стереотипи, він робив неможливе, але дійсно, на мій погляд, йому не вдалося єдине – виграти головну нагороду в європейському клубному футболі, не вдалось виграти чемпіонат світу, фінал першості Європи. Хоча наблизився він до цих трофеїв на відстані витягнутої руки. І все що ми сьогодні побачили це свідчення про те, що Лобановський був, є і буде завжди в наших серцях, і ми будемо пам’ятати його видатні досягнення", – розповів Григорій Суркіс.

Президент "Динамо" Ігор Суркіс та головний тренер команди Сергій Ребров вже встигли дати свою оцінку стрічці. На прем'єрі фільму "Лобановський назавжди" були присутні колишні президенти України, а також Петро Порошенко, який сказав теплі слова про легендарного наставника. Микола Морозюк вважає, що цей фільм повинен переглянути кожен футболіст.

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу