УКР РУС

"Лобановський назавжди" – ілюстрація того, як думати про країну, а не про себе, – Ющенко

29 листопада 2016 Читать на русском

Колишній Президент України Віктор Ющенко оцінив документальний фільм "Лобановський назавжди".

"Зроблена велика робота. Цікаво те, що в ній мова не лише про Лобановського, навіть не лише про футбол. Цей фільм – дослідження, яке підняло нас вище до тих питань, які можуть стосуватись категорії національних. Як велика людина Валерій Васильович служив тому, що ми, на жаль, не завжди належним чином цінуємо, – нашій батьківщині, державі, країні.

Мені здається, цей фільм – ілюстрація того, як бути відданим найвищій меті, як думати спочатку про країну, а потім про себе. Це гарне гасло для кожного, незалежно від того, якою стежкою ти йдеш – чи ти фінансист, чи спортсмен, співак чи політик. Таке кредо має бути головним. Фільм цікавий тим, що він небанальний, не плоский, не просто про спорт, а набагато вищий.

Коли я був маленьким, пригадую, як на нашій вулиці ми грали у футбол на спориші, із жердинами, зробленими з лози. У нас уся команда хлопців брали собі прізвища гравців київського "Динамо". Сьогодні у фільмі я побачив кілька моментів, які викликали дуже сильні почуття. Таке враження, що знову побував у дитинстві. Тому, я вважаю, що приклад Лобановського – це передусім велике виховання характеру для мільйонів людей. Ми пишалися своєю командою. Звісно, для нас, дітей, цього підтексту, можливо, і не було, а для старшого покоління – звичайно. Адже в той час було не так багато засобів, щоб бути національно ідентифікованими. Можна пригадати будь-який матч київського "Динамо" і московського "Спартака" – це був політичний бій. Тому, звісно, футбол формує наше життя далеко за межами виключно спорту", – цитує Ющенка офіційний сайт "Динамо".

Президент "Динамо" Ігор Суркіс та головний тренер команди Сергій Ребров вже встигли дати свою оцінку стрічці. На прем'єрі фільму "Лобановський назавжди" були присутні колишні президенти України, а також Петро Порошенко, який сказав теплі слова про легендарного наставника. Микола Морозюк вважає, що цей фільм повинен переглянути кожен футболіст.

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу