УКР РУС

Ліверпульська четвірка, яку боїться Манчестер. Анонс 30 туру АПЛ

16 березня 2013 Читать на русском

Феллаїні, Пієнар, Бейнс, Єлавіч. Ці хлопці регулярно дають "прикурити" якщо не "МЮ", то "Ман Сіті".

Програма нового туру англійської першості – повноцінного, до речі, і не покусаного Кубком Англії – відкриється саме поєдинком на «Гудісон Парку», де «Евертон» напару з «Ман Сіті» спробують висококласною грою підтвердити реноме головної події вікенду. Підопічні Девіда Мойєса минулого тижня безславно вилетіли з вищезгаданого Кубка, тож потрібно брати реванш – фіаско від «Вігана» різко дисонує з виступом «Евертона» у чемпіонаті, де «іриски» досі зберігають непогані шанси на потрапляння в єврокубкову зону.

Щодо «Ман Сіті», то дивом дивуєшся, звідки Роберто Манчіні вдається черпати для своїх підопічних нову мотивацію. Не бачачи світла наприкінці тунелю – 12 очок до першого місця плюс стабільна гра «МЮ» в чемпіонаті – «містяни», тим не менше, не програють у дев’яти поєдинках поспіль. Фартова серія може перерватися саме в Ліверпулі. По-перше, на «Гудісоні» Манчіні доведеться шукати заміну не лише капітану Компані, який в лазареті ще з січня, але й Куну Агуеро. По-друге, Мойєс вміє протистояти «Сіті» (доведено багатьма матчами!), зокрема, у першому колі «іриски» з позиції сили зіграли на «Етіхаді». Тож нас чекає непередбачуваний поєдинок, поразка в якому стане для «Ман Сіті» одним з останніх цвяхів у домовину чемпіонських амбіцій.

Після завершення центрального поєдинку туру в Уельсі розпочнеться не менш інтригуюче протистояння «Суонсі» та «Арсенала». В останніх двох поєдинках чемпіонату «лебеді» святкували переконливі перемоги над «гармашами», які цього разу прибудуть на «Ліберті Стедіум» після виснажливого вояжу у Мюнхен. В «Арсенала», до всього, ще й кадрові втрати – Венгер не зможе покладатися на Лукаса Подольскі та Бакарі Санья, у яких травми. І це при тому, що «гармашам» позаріз потрібна перемога – Ліга чемпіонів почала стрімко віддалятися, тож «Тоттенхем» із «Челсі» відпускати не рекомендується.

Паралельно зіткнуться лобом до лоба скромні мешканці АПЛ, для яких виживання – межа всіх мрій на цей сезон: «Астон Вілла» прийматиме КПР. «Обручі» відсвяткували дві поспіль перемоги і, наче барон Мюнхгаузен, самотужки витягують себе із багнюки за вуса. Прикметно, що всі попередні зустрічі «вілланів» та «рейнджерів» закінчилися внічию. Тепер мирний підсумок не влаштує ні тих, ні інших.

Тим часом лідер чемпіонату прийматиме передостанню команду ліги. Все свідчить на користь того, що «Редінг» стане легкою здобиччю «дияволів», зазнавши п’ятої поразки поспіль. Кілька днів тому боси «роялістів» звільнили Браяна Макдермота, натомість із пошуком антикризового менеджера виникли проблеми. Роберто Ді Маттео відповів відмовою, а Паоло Ді Каніо, кажуть, досі зважує «за» і «проти». В такій ситуації «МЮ» на голому класі зобов’язаний забити парочку м’ячів і взяти чергові три очки.

А ось у неділю увага вболівальників буде прикута, насамперед, до подвійного лондонського дербі. О 17.00 «Тоттенхем» прийматиме «Фулхем» і, схоже, може заздалегідь вписати собі перемогу у турнірну таблицю. Справа в тому, що в останніх п’яти поєдинках чемпіонату «шпори» неодмінно вкладали «котеджерів» на лопатки. Годиною пізніше «Челсі» вийде на поле «Стемфорда» проти «Вест Хема». У першому колі «аристократи» були нещадно биті «молотками», але з того часу хлопці Аллардайса суттєво втратили в потужності, та й на виїзді за традицією почуваються не надто впевнено.

Ну й за «Віганом», як завжди, буде цікаво простежити. Колектив Роберто Мартінеса традиційно додає з настанням весни – перемоги над «Редінгом» і «Евертоном» (в Кубку) стали пролісками. Звитяга над «Ньюкаслом» також цілком ймовірна – «сороки» втомлені протистоянням з «Анжи». До того ж, Пардью зробив офіційну заяву, що питання прописки у цьому сезоні вже вирішене – чим не привід дещо відпочити, зігравши у Вігані, як вдасться? Голодним до перемог «атлетікам» тільки цього й треба!

Золоті слова до вікенду

Вільям Галлас, захисник «Тоттенхема»: Те, що ми в останніх двох матчах пропустили 7 м’ячів, звісно, погано. Але це лише означає, що нам необхідно покращити гру в обороні. В матчі-відповіді проти «Інтера» ви бачили несправжній «Тоттенхем».

Рей Парлор, ветеран «Арсеналу»: «Канонірам» потрібно пробитися в Лігу чемпіонів. Вони потребують хорошого центрбека, пару півзахисників і нападника.

Стівен Джеррард, капітан «Ліверпуля»: Коутінью притаманний своєрідний магічний шарм.

Ешлі Янг, півзахисник «МЮ»: Загалом наші результати в цьому сезоні – фантастичні.

Парк Джи Сун, півзахисник КПР: В минулих двох іграх ми показали відмінний футбол і досягнули перемог. Але нам не варто радіти передчасно.

«Евертон» - «Ман Сіті»

Попередні матчі: 2:1 (Кехілл, Бейнс – Ягелка, автогол), 2:1 (Дістен, Осман – Туре), 0:2 (Балотеллі, Мілнер), 1:0 (Гібсон), 1:1 (Феллаїні – Тевес)

Прогноз «Футболу 24»: 2:1

«Суонсі» - «Арсенал»

Попередні матчі: 0:1 (Аршавін), 3:2 (Сінклейр, Дайєр, Грем – ван Персі, Волкотт), 2:0 (Мічу-2)

Прогноз «Футболу 24»: 1:2

«Астон Вілла» - КПР

Попередні матчі: 1:1 (Беннан – Данн, автогол), 2:2 (Бент, НЗогбія – Сіссе, Варнок, автогол), 1:1 (Холмен – Макі)

Прогноз «Футболу 24»: 2:2

«Саутгемптон» - «Ліверпуль»

Попередні матчі: 0:1 (Аггер)

Прогноз «Футболу 24»: 2:3

«Сток Сіті» - «Вест Бромвіч»

Попередні матчі: 3:0 (Етерінгтон, Волтерс-2), 1:1 (Ділеп – Вела), 1:0 (Шоттон), 1:2 (Камерон – Морісон, Дорранс), 1:0 (Вайтхед)

Прогноз «Футболу 24»: 1:2

«МЮ» - «Редінг»

Попередні матчі: 4:3 (Андерсон, Руні-2, ван Персі – Робсон-Кану, Ле Фондре, Морісон)

Прогноз «Футболу 24»: 4:0

«Сандерленд» - «Норвіч»

Попередні матчі: 1:2 (Річардсон – Барнет, Морісон), 3:0 (Кемпбелл, Сессеньон, Айяла), 1:2 (Гарднер – Бассонг, Пілкінгтон)

Прогноз «Футболу 24»: 2:1

«Тоттенхем» - «Фулхем»

Попередні матчі: 2:1 (Павлюченко, Хадлстоун – Камара), 1:0 (Бейл), 3:1 (Бейрд, автогол, Леннон, Дефо – Кабул, автогол), 2:0 (Адебайор, Дефо), 3:0 (Сандро, Дефо-2)

Прогноз «Футболу 24»: 3:1

"Віган» - «Ньюкасл»

Попередні матчі: 2:2 (НЗогбія-2 – Амеобі, Колоччіні), 0:1 (Амеобі), 0:1 (Кабай), 4:0 (Мозес-2, Мелоні, Ді Санто), 0:3 (Ба-2, Бігірімана)

Прогноз «Футболу 24»: 2:1

«Челсі» - «Вест Хем»

Попередні матчі: 3:1 (Есьєн-2, Калу – Паркер), 3:0 (Лампард, Торрес, Малуда), 1:3 (Мата – Коул, Діаме, Маїга)

Прогноз «Футболу 24»: 2:1

У конкурсі прогнозів «читачі – редакція» граю з Іваном Михайлюком. Його прогноз такий:

«Евертон» - «Ман Сіті» - 1:2
«Астон Вілла» - КПР – 1:1
«Саутгемптон» - «Ліверпуль» - 1:3
«Сток Сіті» - «Вест Бромвіч» - 1:1
«Суонсі» - «Арсенал» - 1:2
«МЮ» - «Редінг» - 3:0
«Сандерленд» - «Норвіч» - 2:1
«Тоттенхем» - «Фулхем» - 2:0
«Віган» - «Ньюкасл» - 0:1
«Челсі» - «Вест Хем» - 1:0

Свій прогноз на ці поєдинки, а також на інші Ви можете зробити на сторінці додатку "Футбол 24 - Футбольні прогнози" у Вконтакті.

Олег Бабій, Футбол 24

Тwitter автора - @Gullit_87