УКР РУС

"Ліверпуль" впевнено переграв "Евертон"

1 квітня 2017 Читать на русском

У 30 турі АПЛ мерсисайдське дербі закінчилося на користь "червоних" (3:1).

Юрген Клопп зі своїм колективом бореться за друге місце, а Рональд Куман поступово піднімає "ірисок" до єврокубкової зони. Окрім турнірних інтересів, на футболістів також впливав дух принципового протистояння та переповнений "Енфілд".

"Ліверпуль" краще розпочав матч, завдяки чому забив швидкий гол. Мане по центру розігнав атаку, обігрався з Фірміно та завдав точного удару в дальній нижній кут. Величезну роль зіграв Коутінью, який відтягнув на себе кількох опонентів. "Евертон" спробував організувати свої гольові моменти, однак господарі не бажали віддавати ініціативу.

Шансом для "синіх" були стандарти, один з яких дозволив зрівняти рахунок. Ягелка м'яко переправив подачу з кутового у центр воротарського майданчика, де "скаузери" не втримали Пеннінгтона. Нічия протрималася лише 3 хвилини, після чого "червоні" знову вийшли вперед. Коутінью спритно проскочив повз суперників та шикарно поклав м'яч в протилежну "дев'ятку".

Після перерви продовжилася боротьба за м'яч. Ніхто не бажав відходити до своїх воріт, йшла рівна гра. Все вирішила помилка гостей на правому фланзі, після якої "круглий" потрапив до Коутінью. Феліппе відпасував на Оріджі, який замінив травмованого Мане, а бельгійцю ніхто не заважав "розстріляти" Роблеса.

"Евертон" не змирився з поразкою, однак "Ліверпуль" настільки впевнено вів гру, що супернику залишалося сподіватися лише на диво. Нічого подібного не трапилося, господарі спокійно довели матч до перемоги, набрали 59 очок і наздогнали в турнірній таблиці "Тоттенхем". "Іриски" зазнали другої поразки у 2017 році та залишилися з 50 балами на підступах до єврокубкових місць.

Англія. АПЛ, 30 тур

"Ліверпуль" – "Евертон" – 3:1

Голи: Мане, 8, Коутінью, 31, Оріджі, 60 – Пеннінгтон, 28

Мерсисайдське дербі. Дружба в найтитулованішому місті Англії