УКР РУС

Ліверпуль вирвав нічию в матчі з Челсі завдяки шикарному голу Старріджа

29 вересня 2018 Читать на русском

Ліверпуль та Челсі у Лондоні розписали нічию в центральному матчі 7 туру АПЛ. Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

Посеред тижня Ліверпуль та Челсі зустрічались на Енфілді в матчі Кубка англійської ліги. "Аристократи" на останніх хвилинах завдяки неймовірному голу Едена Азара здобули вольову перемогу та вийшли у наступний раунд. Зрозуміло, що Ліверпуль прагнув реваншу, тому всі очікували безкомпромісної битви вже на Стемфорд Брідж в рамках чемпіонату Англії.

У стартових 6 турах АПЛ Ліверпуль здобув максимум очок, тоді як Челсі одного разу оступився – в матчі минулого туру проти Вест Хема Андрія Ярмоленка.

Вест Хем – Манчестер Юнайтед: Ярмоленко з низьким балом і відібраним голом, антирекорд АПЛ і вбивча ефективність

Перші хвилини поєдинку пройшли без моментів, гра проходила в основному в центрі поля. На 12-й хвилині хороша нагода могла виникнути у Салаха, проте лідер мерсисайдців пробив невдало та змарнував потенційний момент. Ближче до середини тайму Челсі відповів виходом Вілліана практично віч-на-віч з Аліссоном. Екс-гравець Шахтаря не зумів переграти голкіпера, програвши дуель своєму співвітчзнику.

Проте за кілька хвилин Челсі все ж відкрив рахунок – після швидкої комбінації у центрі поля Ковачіч віддав пас на хід Азару. Бельгієць увірвався до штрафного майданчика та ударом з лівої відправив м'яч у дальній нижній кут воріт Аліссона. Цікаво, що цей удар Азара став для вінгера 8-м у цьому сезоні АПЛ в площину воріт суперників, 6 з них завершились голами – просто неймовірна реалізація!

Відповідь підопічних Клоппа не забарилась. Вже на 32-й хвилині Ліверпуль був зобов'язаний відновлювати рівновагу – Салах виграв силову боротьбу в Маркоса Алонсо, обіграв Кепу та пробив у порожні ворота – Рюдігер врятував свою команду, вибивши м'яч подалі. Це була найкраща нагода підопічних Клоппа в першому таймі – свисток арбітра на перерву зафіксував мінімальну перевагу лондонців.

Другу половину зустрічі активніше розпочали господарі – одразу два удари по воротах Аліссона були заблоковані захисниками. На 64-й хвилині Азар втратив неймовірний шанс оформити дубль. Бельгієць не реалізував чистий вихід на ворота Аліссона, не зумівши переграти бразильського кіпера. Перед цим Кепа потягнув доволі небезпечний удар Мане.

Після моменту Азара Юрген Клопп прийняв доволі несподіване рішення, замінивши Мохамеда Салаха на Джердана Шакірі. Хоча логіка у цьому була – єгиптянин провів доволі посередній поєдинок.

Практично одразу швейцарець міг забивати, проте не використав просто вбивчу нагоду, не зумівши переправити м'яч у ворота з кількох метрів після передачі з флангу. Ще за кілька хвилин Давід Луїс вибив м'яч з лінії воріт після удару Фірміно.

На 84-й хвилині Ліверпуль заробив право на небезпечний штрафний. До м'яча підійшов Шакірі та пробив у "воротарський" кут – Кепа впевнено нейтралізував загрозу. На 86-й хвилині на поле вийшов Даніель Старрідж, а за 3 хвилини форвард забив шикарний гол. Після дального удару Старріджа м'яч влетів у "дев'ятку".

Ліверпуль продовжує йти без поразок в АПЛ 2018/19. У підопічних Клоппа 19 очок, стільки ж у Манчестер Сіті, який лідирує. Челсі набрав 17 пунктів та розмістився на 3 позиції.

АПЛ, 7 тур

Челсі – Ліверпуль – 1:1

Голи: Азар, 25 – Старрідж, 89

Ярмоленко проти Манчестер Юнайтед: посередні оцінки від англійських ЗМІ, віра у перспективи та відзнака від Моурінью