УКР РУС

"Ліверпуль" вдома переграв "Арсенал"

4 березня 2017 Читать на русском

У 27 турі АПЛ мерсисайдці на "Енфілді" здолали гостей з Лондона (3:1).

"Ліверпуль" має жахливі показники у 2017 році, однак перед матчем проти "Арсенала" мерсисайдці не вважалися аутсайдером, оскільки неодноразово доводили своє вміння грати проти топ-опонентів. Останні поєдинки між цими командами на "Енфілді" дарували чимало голів, тому і сьогоднішня зустріч очікувалася результативною.

Господарі на старті зустрічі провели якісну атаку, наслідком якої став швидкий гол. Мане справа відкрився під передачу, отримав її та прострілив вздовж воріт. Коутінью пролетів повз м'яч, а от Фірміно зупинив "круглого" і розстріляв Чеха. Повівши в рахунку, "Ліверпуль" віддав супернику ініціативу, а сам діяв на контрвипадах.

У середині тайму Коутінью завдав класного удару у верхній кут, з яким Чех вміло впорався, однак на 40 хвилині голкіпер вже був безсилим. Мілнер зі свого флангу розпочав результативну атаку, проштовхнув м'яч у центр, звідки Фірміно викотив сферу самотньому Мане, якому ніхто не заважав вдруге сколихнути сітку воріт "Арсенала".

Другий тайм "каноніри" розпочали значно краще, посприяв цьому вихід на поле лідера команди Санчеса. Вже на 4 хвилині після перерви Жиру класним ударом головою намагався піймати Міньйоле на протиході, але Сімон в шикарному стрибку витягнув м'яч. Мерсисайдці все ж не вберегли свої ворота від голу. В ході стрімкої контратаки Санчес прийняв пас з глибини, після чого викотив передачу під удар Велбеку. Денні зі складної ситуації вийшов тріумфатором, прокинувши снаряд повз Міньйоле.

Гра продовжувалася у високому темпі, забити міг будь-хто. Хороший шанс випав Оріджі, який головою переправив м'яч у стійку, але крапку в матчі поставив Вейналдум. "Ліверпуль" довів гру до переможного завершення, набрав 52 пункти та повернувся у топ-3, а "Арсенал" з 50 очками опустився на 5 місце.

Англія. АПЛ, 27 тур

"Ліверпуль" – "Арсенал" – 3:1

Голи: Фірміно, 9, Мане, 40, Вейналдум, 90+1 – Велбек, 57