УКР РУС

Ліверпуль та Манчестер Сіті зійдуться в битві за лідерство АПЛ, Барселона проти Валенсії і ще 3 топ-матчі вікенду

5 жовтня 2018 Читать на русском

"Футбол 24" анонсує найочікуваніші матчі європейського вікенду, які не можна пропустити.

Брайтон – Вест Хем

5 жовтня, 22:00. Пряма трансляція на телеканалі "Футбол 2".

Чому потрібно подивитися: Андрій Ярмоленко та його Вест Хем мають шанс продовжити позитивну серію. Після жахливого старту "молотобійці" взяли 7 очок у матчах проти Челсі, Евертона та Манчестер Юнайтед.

Ярмоленко проти Манчестер Юнайтед: посередні оцінки від англійських ЗМІ, віра у перспективи та відзнака від Моурінью

Суперник цілком під силу Ярмоленку та компанії – Брайтон не може перемогти вже 5 матчів поспіль, зазнавши трьох поразок та розмістившись на 15 позиції. Втім, суперниками Брайтона були, зокрема, Манчестер Сіті, Тоттенхем та Ліверпуль.

Що стосується українця, то окремі британські ЗМІ зазначали наявність у Ярмоленка мікропошкодження, яке, втім, не завадить вінгеру збірної України взяти участь у грі. Після дубля у ворота Евертона та пристойного поєдинку проти Манчестер Юнайтед у нас є всі підстави очікувати українця у стартовому складі.

Прогноз "Футбол 24": 1:2

Лаціо – Фіорентина

7 жовтня, 16:00.

Чому потрібно подивитися: в центральному матчі 8 туру Серії А зійдуться Лаціо та Фіорентина, які посідають 6 та 3 місця відповідно. Господарі після поразки в дербі від Роми спробують реабілітуватись перед власними вболівальниками. Тим більше, посеред тижня римляни ще й зазнали фіаско в матчі Ліги Європи проти Айнтрахта.

Фіорентина у свою чергу вдало розпочала чемпіонат, посідаючи 3 місце. "Фіалки" поступились лише Наполі та Інтеру, а забили одразу 14 голів – за цим показником вони ділять 3-4 місця з Ромою. Як Лаціо, так і Фіорентина достатньо багато забивають, тому вболівальники небезпідставно сподіваються на чергову феєрію у Серії А, як це вже неодноразово було в сезоні 2018/19.

Прогноз "Футбол 24": 1:1

Ліверпуль – Манчестер Сіті

7 жовтня, 18:30. Пряма трансляція на телеканалі "Футбол 2".

Чому потрібно подивитись: цей матч – справжня окраса європейського вікенду. Нас очікує безкопромісна битва за місце на вершині чемпіонату Англії. Обидві команди набрали однакову кількість очок, проте Манчестер Сіті лідирує завдяки кращій різниці забитих та пропущених голів.

Зінченко дебютував в АПЛ 2018/19: один з найкращих в Манчестер Сіті та високі оцінки англійських ЗМІ

На тижні обидві команди провели поєдинки Ліги чемпіонів, у яких виступили по-різному. Ман Сіті здобув вольову та надзвичайно важливу перемогу над Хоффенхаймом, а підопічні Клоппа відверто провалили поєдинок проти Наполі, поступившись хоч і мінімально, проте практично без шансів. Берегли сили на матч проти Манчестер Сіті? Побачимо вже у неділю.

Інтересу до поєдинку додає вірогідна участь у матчі Олександра Зінченка. Хосеп Гвардіола дуже хвалив українця після матчів проти Оксфорда та Брайтона. Були сподівання, що Зінченко вийде і в поєдинку Ліги чемпіонів, проте не судилося. Можливо, Гвардіола приберіг Олександра для дуелі проти Мохамеда Салаха?

Найрезультативніші команди АПЛ, які, до того ж, мають і найкращу оборону – нас очікує справжня "заруба", переможець якої одноосібно очолить турнірну таблицю чемпіонату Англії.

Прогноз "Футбол 24": 2:2

ПСЖ – Ліон

7 жовтня, 22:00. Пряма трансляція на MEGOGO.

Чому потрібно подивитись: ПСЖ може встановити унікальний рекорд чемпіонату Франції – ще жодна команда в історії Ліги 1 не змогла стартувати з 9 перемог поспіль. Підопічні Тухеля вже повторили рекорд Лілля далекого 1936 року, а тепер спробують одноосібно увійти в історію.

Ліон, який у вівторок врятував нічию в матчі Ліги чемпіонів проти Шахтаря, спробує завадити цьому. Підопічні Женезіо лідирують у групі Ліги чемпіонів, а от у чемпіонаті "ткачі" посідають лише 5 місце. ПСЖ у свою чергу впевнено лідирує, а в Лізі чемпіонів після поразки від Ліверпуля розтрощив бідолашну Црвену Звезду.

Перемога над ПСЖ принесе Ліону подвійне задоволення – дасть можливість за певних умов вийти навіть на 2 позицію та стане на шляху історичного досягнення принципового суперника. Що може бути краще?

Прогноз "Футбол 24": 2:0

Валенсія – Барселона

7 жовтня, 21:45. Пряма трансляція на MEGOGO

Чому потрібно подивитись: каталонці спробують здобути першу перемогу за 4 матчі Ла Ліги. Востаннє підопічні Вальверде перемагали в чемпіонаті ще 15 вересня, а після цього програли Леганесу та зіграли внісию з Жироною та Атлетіком Більбао. Барселона досі лідирує в Ла Лізі лише завдяки такій же поганій формі Реала, який теж роздає очки направо і наліво.

Суперником каталонців стане Валенсія – найбільш компромісна команда старту сезону: в 7 матчах левантійці лише раз поступились, але лише раз і перемогли, завершивши одразу 5 поєдинків унічию. Цікаво, що першу перемогу Валенсія здобула лише минулих вихідних, здолавши Реал Сосьєдад.

Барселона посеред тижня доволі впевнено здолала Тоттенхем в матчі Ліги чемпіонів, а Ліонель Мессі нагадав самого себе зразка найкращих часів. Якщо аргентинець так само зіграє в неділю, "кажанам" буде ой як несолодко.

Прогноз "Футбол 24": 1:2

Мессі – тотальний: як аргентинець зачаровував Уемблі, повторивши історичний рекорд Роналду