УКР РУС

Ліверпуль ризикує залишитись без першого за 30 років чемпіонства – клуби АПЛ схиляються до драматичного рішення

27 березня 2020 Читать на русском

Загроза втратити трофей АПЛ для Ліверпуля стала дуже серйозною.

Низка клубів АПЛ схиляється до рішення негайно закінчити поточний чемпіонат і переграти його в повному обсязі, як тільки це буде визнано безпечним. Про це повідомляє авторитетний англійський інсайдер Девід Орнштейн в своїй колонці на The Athletic.

Клуби АПЛ ризикують отримати серйозні проблеми зі спонсорами – Ліверпуль стане епіцентром війни брендів

Минулого тижня клуби домовились довести сезон до кінця, навіть якшо доведеться грати за порожніх трибун. Рішення мотивувалося необхідністю заплатити 762 млн фунтів стерлінгів телекомпаніям в разі дострокового завершення чемпіонату, однак зараз пріоритети змінилися. Деякі представники клубів АПЛ в приватному порядку висловили сумніви щодо доцільності відновлення сезону під час пандемії, а ідею грати без вболівальників на стадіоні в такий час окремі джерела Орнштейна вважають неправильною з моральної точки зору.

Раніше пропозицію анулювати результати сезону АПЛ висунула віце-голова правління Вест Хема Каррен Бреді. Щоб прийняти таке рішення, потрібні голоси 14 з 20 учасників змагань – і в цьому випадку Ліверпуль залишиться без першого за 30 років чемпіонства.

Ситуація складається не на користь мерсисайдців. Станом на 27 березня, чисельність інфікованих коронавірусом людей у Британії досягнула 11 тисяч. Серед них – футболісти АПЛ, власники клубів та навіть прем'єр-міністр Борис Джонсон.

''Жалюгідна вісімка'': провідні клуби АПЛ об'єднались проти Манчестер Сіті