УКР РУС

"Ліверпуль" практично гарантував місце в топ-4 АПЛ, "Арсенал" займе 6-ту сходинку, – експерти

4 травня 2017 Читать на русском

Вже за декілька тижнів ми дізнаємося, хто з англійських клубів проб'ється у Лігу чемпіонів на наступний сезон.

Експерти з авторитетного ресурсу Financial Times вже підрахували шанси "Ліверпуля", "Манчестер Сіті", "Арсенала" та "Манчестер Юнайтед" на потрапляння у топ-4 найкращих команд АПЛ.

Найвищі шанси у "Ліверпуля". Команда Юргена Клоппа з ймовірністю у 93% проб'ється у бажану зону Ліги чемпіонів. Шанси "Ліверпуля" на 3 місце – 51%, а на 5-те місце – лише 7%.

На користь "Ліверпуля" грає також той факт, що лише в одному випадку із 55-ти в історії АПЛ команда, яка мала в активі 69 та більше очок після 35-ти турів, не зайняла місце у топ-4 по завершенні сезону.

Також експерти впевнені, що "Манчестер Сіті" гарантує собі місце у топ-4 АПЛ з ймовірністю 90%.

Шанси "Манчестер Юнайтед" на топ-4 АПЛ виглядають доволі примарними на думку експертів. Ймовірність того, що підопічні Жозе Моурінью потраплять у Лігу чемпіонів, зайнявши відповідне місце в АПЛ – лише 13%. Однак МЮ може зіграти в Лізі чемпіонів, вигравши Лігу Європи у нинішньому сезоні.

На думку експертів "Арсенал" практично не має шансів кваліфікуватися у Лігу чемпіонів. Ймовірність того, що команда Арсена Венгера займе бажане 4-те місце – лише 4%. "Канонірам" пророкують 6-те місце.

Букмекери практично впевнені, що "Манчестер Юнайтед" та "Арсенал" не потраплять у топ-4 АПЛ по завершенні сезону-2016/17

, а також у Viber