УКР РУС

"Ліверпуль" повертається! Підсумки 12 туру АПЛ

22 листопада 2011 Читать на русском

Король Кенні вкотре довів, що є спеціалістом з перемог над англійськими грандами.

..."Челсі" подав скаргу на "Ліверпуль". Під час матчу Луїс Суарес образив Фернандо Торреса, назвавши його форвардом". Ось такі глузиві "перли" з'явилися у всесвітній мережі після поєдинку на "Стемфорд Брідж". Заради справедливості варто визнати, що у Торреса практично не було можливості "насолити" своєму колишньому клубу, адже Віллаш-Боаш випустив його на поле лише перед фінальним свистком. Португальський фахівець вирішив зробити ставку на старі кадри, проте, до прикладу, той же Дрогба абсолютно не виправдав сподівань "аристократів". Що вже казати про захист команди, який, фактично, існує тільки на папері. Помиляються всі і багато - капітан Террі не виняток. До того ж, брак у діях оборонців повторюється з матчу в матч, і, що найгірше, призводить до доленосних голів у ворота Чеха. М'яч від Родрігеса став наслідком дитячої помилки Обі Мікеля, який віддав суперникам шкіряну кулю на лінії штрафного майданчика. "Ляп" ідентичний тому, який став ключовим моментом у поразці "Челсі" від "Арсенала". Тільки тоді "соло" виконав Джон Террі...

На фото: Гольовий слалом Глена Джонсона - "аристократи" безсилі

Якось негоже рекомендувати Боашу прогнати ветеранів до біса, щоб зробити вливання молодої і свіжої крові... Зрештою, тренер і сам розуміє, що теперішнім оборонцям бракує злагодженості і швидкості. А ще - емоційної рівноваги. Пригадаймо, що коїв Давід Луїш. Таке враження, що бразилець не у футбол виходить грати, а циркові номери влаштовувати. Відвертий удар по руці Куйта, а потім янгольська посмішка - саме з цього репертуару. Старань одного Мати виявилося замало. Тим паче, іспанцеві дещо бракувало натхнення для вишуканих пасів та віртуозних ударів по воротах. Підсумкову поразку Боаш назвав катастрофічним ударом по амбіціях "Челсі", проте запевнив, що продовжить роботу з командою, і відставка йому не загрожує. Витримка та трохи терпіння - це те, що справді не завадить зараз і керівництву "аристократів", і відданим фанатам. Молодий тренер наразі адаптовується в англійському футболі. Щоб вибудувати тут свою ігрову модель, необхідно переладнати залишки тих конструкцій, які залишилися у спадок від Хіддінка, Гранта і навіть Моурінью.

Натомість "Ліверпуль" повертається у гру з високими ставками. Звісно, до трійки лідерів ще далеко, проте солідність, з якою мерсисайдці протистоять усім лідерам чемпіонату, заслуговує на повагу. "Челсі" та "Арсенал" вдалося перемогти, причому, на полі суперника, з "Ман Юнайтед" була розписана гросмейстерська нічия, і лише про "Тоттенхем" Король Кенні воліє не згадувати. В наступному турі на "Енфілд" приїжджає "Ман Сіті", і саме "Лівер" видається зараз чи не єдиною силою в чемпіонаті, яка здатна зупинити вантажний потяг з Манчестера.

Потихеньку довіру до себе повертає "Арсенал". В команди досі існують помилки в захисті, проте "каноніри" надолужують все це чудовою грою в атаці. Продовжує штампувати голи ван Персі, результативність якого перевищує один м'яч за гру. Цікаво, що робитиме Венгер, коли, боронь Боже, зазвичай крихкий голландець отримає нову травму? Жервіньо, начебто, чудово орієнтується у штрафному майданчику суперників, моментів має цілісіньку жменю, проте реалізація у парубка з Кот-д'Івуару накульгує на обидві ноги. В останньому матчі проти "Норвіча" Жервіньо примудрився не забити навіть після того, як у чудовому стилі поклав на "п'яту точку" голкіпера. Наразі у "канонірів" все чудово - переможна серія сягнула вже п'яти матчів, і в туманне, як Альбіон, майбутнє так не хочеться зазирати...

На фото: Герой "Блекберна" Пол Робінсон

Назагал, жоден із матчів 12 туру не став сенсацією. Абсолютно всі команди зіграли практично так, як від них цього й очікували. "Евертон", "МЮ" і "Тоттенхем" здобули прогнозовані перемоги, "Квінз Парк Рейнджерс" знову впевнив усіх у тому, що на виїзді не визнає жодних компромісів, а "Фулхем" та "Сандерленд" вкотре погодилися на мирову. Попри невеличку надію на те, що "сороки" з Ньюкасла зуміють відібрати очки в "Ман Сіті", цього не сталося. Команда Манчіні навіть у візуально розслабленому стані зуміла завдати "Ньюкаслу" першої поразки в сезоні. "Ми мали гідний вигляд, і не втратили обличчя", - запевняв після матчу Демба Ба. Лідер "сорок" має рацію ще й в тому, що радить партерам не впадати у відчай, а продовжувати грати у свою гру. Чомусь у це охоче віриться.

Наостанок - чергова порція компліментів для Стіва Кіна, наставника "Блекберна". Хто ж його підбадьорить, як не ми з Вами? Матч "волоцюг" проти "Вігана" став прикладом командного подвигу. Адже поступаючись в рахунку на чужому полі, ще й граючи в меншості практично увесь другий тайм, "Блекберн" знаходив у собі сили для того, щоб двічі зрівняти рахунок. Окремо аплодуємо голкіперу Полу Робінсону, який пішов з партнерами в останню атаку, і ціною розбитого чола здобув право на рятівне пенальті. Цій команді бракує лише одного - перемог.

Олег Бабій