УКР РУС

Ліверпуль розписав нічию з Порту та вийшов у чвертьфінал Ліги чемпіонів: огляд матчу

6 березня 2018 Читать на русском

Ліверпуль зіграв унічию з Порту в матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

Перший поєдинок завершився розгромною перемогою Ліверпуля, яка позбавила зустріч на "Енфілді" будь-якої інтриги. Команди протягом 90 хвилин відбули обов'язкову програму і не ощасливили вболівальників забитими голами.

Таким чином, Ліверпуль за сумою двох матчів впевнено пройшов Порту та потрапив у чвертьфінал Ліги чемпіонів сезону-2017/18.

Ліверпуль – Порту – 0:0 – відеоогляд матчу

Клопп проявив повагу, але це не врятувало матч

Долю протистояння було вирішено ще в першій грі – домашні 0:5 не залишили Порту жодних шансів. Від Юргена Клоппа в таких умовах очікували широкої ротації, однак німець заявив, що "занадто поважає суперника", і перед битвою з Манчестер Юнайтед надав відпочинок тільки двом зіркам – ван Дейку та Салаху. А от Сержіу Консейсау, зважаючи на відсутність шансів відігратися, вирішив поберегти основу середньої лінії (і не тільки) для боротьби в чемпіонаті.

На жаль, жест Клоппа не врятував матч – відсутність мотивації перемогла все. "Майже основа" Ліверпуля зіграла пасивно, а найбільше бажання проявляли фулбеки Гомес і Морено, які вперше за тривалий час вийшли в старті. Початок матчу підтвердив, що Ліверпуль не побіжить вдруге розбивати суперника, а Порту не збирається докладати зусиль, щоб повернути собі престиж.

Обидві команди увімкнули енергозберігаючий режим, а глядачі спостерігали за нудними перепасовками в центрі поля. До перерви команди на двох завдали 4 удари по воротах. Запам'яталися лише два удари Мане, один з яких прийняла на себе стійка.

Реал тотально переграв ПСЖ і вийшов у чвертьфінал Ліги чемпіонів: огляд матчу

Пожвавлення після перерви – нулі все одно закономірні

У другому таймі суперники дещо активізувалися, підвищили швидкості, почали завдавати ударів, але до реальних гольових моментів справа все одно доходила вкрай рідко. Касільясу довелося декілька разів вступити в гру, однак сказати, що він рятував команду, не можна. Футболісти Ліверпуля останнім дотиком посилали м'яч прямо в голкіпера. Гості також почали загострювати, щоправда, без ударів у площину.

Після 60 хвилини тренери освіжили гру замінами. Найкраще вийшов на поле Інгс, який часто опинявся на вістрі атаки та отримував ударні позиції. Салах старався, однак загальний настрій матчу не передбачав геніальних дій від єгиптянина. Португальське тріо Олівейра, Рікардо та Пасьєнса підсилили атакувальний потенціал Порту. Втім, вони не були близькими до того, щоб вплинути на результат.

Цікаві факти

– Ліверпуль вийшов у чвертьфінал Ліги чемпіонів вперше з сезону-2008/09.

– Ліверпуль не завдав у першому таймі жодного удару в площину лише другий раз в сезоні.

– Ікер Касільяс – рекордсмен Ліги чемпіонів за кількістю "сухих" матчів – 56.

– Ліверпуль не програє в 12 поспіль матчах Ліги чемпіонів.

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу, матч-відповідь

Ліверпуль – Порту – 0:0 (за сумою двох матчів – 5:0)