УКР РУС

"Ліверпуль" і Матіп можуть бути покарані ФІФА через відмову футболіста грати за збірну Камеруну

3 січня 2017 Читать на русском

Захисник "Ліверпуля" Жоель Матіп відмовився їхати у розташування збірної Камеруну для підготовки до старту Кубку африканських націй-2017.

Жоель Матіп отримав виклик від Федерації футболу Камеруну, але відповів відмовою. Камерунська футбольна влада вже звернулась у ФІФА щодо цієї справи. "Ліверпулю" і Жоелю Матіпу загрожує серйозне покарання від ФІФА.

"Клуби мають відпускати своїх гравців, а гравці мають їхати до табору збірних. Єдина причина, через яку футболіст може не поїхати за викликом до національної збірної, – це травма.

ФІФА в такому випадку має повне право покарати і футболіста, і клуб. Футболіст може отримати заборону грати за свій клуб на час турніру, на якому виступає його збірна. Клуб може отримати штраф.

Окрім того покарання у вигляді штрафу може отримати і національна асоціація, в даному випадку футбольна асоціація Англії (FA), за те що не втрутилась у ситуацію і залишилась бездіяльною", – зазначив футбольний юрист Девід Селігмен у розмові з BBC.

Матіп і ще 6 гравців збірної Камеруну бойкотують КАН-2017

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу