УКР РУС

Ліверпуль – Барселона: анонс матчу-відповіді 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

7 травня 2019 Читать на русском

Ліверпуль в рамках півфіналу Ліги чемпіонів приймає на своєму полі Барселону. Анонс та прогноз матчу читайте на "Футбол 24".

Ліверпуль – Барселона

7 травня, 22:00. Ліверпуль, Анфілд

Головний арбітр: Джюнейт Чакир (Туреччина)

Телетрансляція на телеканалі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на "Футбол 24"

Перша частина протистояння завершилася розгромом Ліверпуля на Камп Ноу. Барселона відіграла солідно, але суперник не заслужив отримати 3 сухі м'ячі у власні ворота. Статистика це підтверджує. Мерсисайдські гості провели хороший матч, а рахунок став катастрофічним через власну нереалізацію та геніального Ліонеля Мессі.

Барселона – Ліверпуль: перемога "блаугранас" на класі, гідний футбол мерсисайдців, суперечливий арбітраж та геній Мессі

Юрген Клопп зізнався, що його команда навряд чи могла зіграти краще. Однак для камбеку з 0:3 доведеться видати на Анфілді феноменальний футбол, не менше. Ймовірність виходу Ліверпуля у фінал оцінюють в мізерні 6%. Шансів і справді майже немає – хіба що доля з надлишком компенсує відсутність фарту на виїзді.

Ліверпуль має позитивний прецедент. Минулого року Барселона сконфузилася у чвертьфіналі Ліги чемпіонів, розтративши проти Роми домашній гандикап 4:1 – на виїзді було фіаско 0:3. Щоправда, уявити подібне з нинішньою прагматичною Барселоною вкрай складно.

Вікенд команди провели по-різному. Основа Барселони відпочивала, поки резервісти програвали Сельті в матчі Прімери, який нічого не означав (каталонці вже чемпіони Іспанії). Паралельно з цим Ліверпуль максимально бойовим складом протистояв Ньюкаслу. На останніх хвилинах вирвав перемогу та продовжив перегони з Манчестер Сіті за титул, але віддав чимало сил та емоцій. Знову обставини на користь "блаугранас".

Мессі – хитрун Барселони, що обманув світ і правила в моменті з голом, який прибив Ліверпуль

Кадрова ситуація

Юрген Клопп залишився без двох основних форвардів – Роберто Фірміно не встиг залікувати своє пошкодження, а Мохамед Салах у суботу травмував голову проти Ньюкасла. Ліверпуль неймовірно залежний від свого атакувального тріо, тому це непоправні втрати, які серйозно послабили англійську команду. Ні Оріджі, ні Старрідж, ні Шакірі – жоден із резервістів не здатен рівноцінно замінити лідерів.

Набі Кейта тиждень тому отримав пошкодження на Камп Ноу – сезон для нього завершено. Ще одна серйозна проблема, адже гвінеєць є найкращим хавбеком Ліверпуля у просуванні м'яча. Внаслідок травм атакувальний потенціал господарів Анфілду зазнав грандіозного удару. У таких умовах неприємною виглядає й відсутність Адама Лаллани.

В обороні ж все в порядку. Лідер захисту Вірджил ван Дейк вчора тренувався окремо від команди (як і Алекс Окслейд-Чемберлен), але майже гарантовано вийде з перших хвилин.

У Барселони одна неприємна новина з лазарету – Усман Дембеле травмувався на початку зустрічі з Сельтою. Втім, вінгер навіть здоровим не з'явився б сьогодні у старті. Ернесто Вальверде, скоріш за все, обере надійний варіант складу з кінцівки першого матчу проти Ліверпуля: Коутінью залишиться в запасі, Відаль вийде зліва, а Семеду та Серхі Роберто закриють правий фланг. Після перебудови на таку формацію каталонці нейтралізували суперника вдома. Немає жодних причин, чому це б не спрацювало в Англії.

Орієнтовні склади команд

Ліверпуль: Аліссон – Александер-Арнольд, Матіп, ван Дейк, Робертсон – Хендерсон, Фабінью, Вейналдум – Шакірі, Оріджі, Мане.

Барселона: тер Стеген – Семеду, Піке, Лангле, Альба – Роберто, Ракітіч, Бускетс, Відаль – Мессі, Суарес.

Слова тренерів

Юрген Клопп, головний тренер Ліверпуля:

Звісно, ніхто б не хотів опинитися у такій ситуації перед матчем-відповіддю. Але я вважаю, що шанси на вихід до фіналу в нас усе ще є. Потрібно зробити все можливе. Було б чудово, щоб Ліверпуль діяв так само, як і в першому поєдинку, тільки потрібен інший результат. Ми розуміємо всю складність нашої місії.

Ернесто Вальверде, головний тренер Барселони:

Неважливо, що сталося в першому матчі, ми повинні думати про те, що трапиться тут. Грати треба так, наче це фінал. Ліверпуль може нас здолати. Нам протистоїть суперник із фантастичною стратегією. Досвід – це дуже важливо. Після тогорічного Рима ми психологічно готові до цього матчу.

Прогноз Футбол 24 – 1:1

Гандикап Барселони дуже комфортний – в проході каталонців у фінал сумнівів майже немає. Навіть в оптимальному складі Ліверпулю знадобилося б космічне везіння, а без Салаха, Фірміно та Кейта створити сенсацію нереально. Максимум, на який доводиться розраховувати "скаузерам", – домашня перемога. Проте основа Барселони тиждень готувалася виключно до сьогоднішньої гри. Їм не складе труднощів привезти з Англії нічию.

Ліверпуль – Барселона: прогноз на матч Ліги чемпіонів