УКР РУС

Ліверпуль – Манчестер Сіті: анонс матчу 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

4 квітня 2018 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє анонс першого матчу 1/4 фіналу Ліги чемпіонів між Ліверпулем і Манчестер Сіті.

Ліверпуль – Манчестер Сіті

4 квітня 21:45. Ліверпуль, "Енфілд"

Головний арбітр: Фелікс Брих (Німеччина)

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Ліверпуль і Манчестер Сіті в цьому сезоні провели яскраві поєдинки в АПЛ. Якщо у вересні "містяни" після вилучення Мане винесли мерсисайдців в одні ворота, то в січні вже підопічні Юргена Клоппа розбивали суперника. Сіті наприкінці зустрічі уникнув розгрому, але зазнав першої і єдиної поразки в поточному чемпіонаті.

Ліверпуль у шаленому матчі із 7 голами завдав Манчестер Сіті першої поразки в сезоні АПЛ

Родзинкою протистояння Манчестер Сіті та Ліверпуля в останні роки є дуель двох геніальних тренерів. Юрген Клопп – єдиний коуч у світі, який зустрічався з Хосепом Гвардіолою не менше 10 разів і частіше перемагав його, ніж поступався.

1/8 фіналу Ліги чемпіонів обидві команди проскочили дуже легко. В них були найслабші суперники на цьому етапі турніру. Англійські гранди розгромили опонентів на виїзді та ліниво відбули обов'язкову програму матчів-відповідей вдома. Ліверпуль феєрично знищив Порту, а Манчестер Сіті на класі розбив Базель.

Кадри

Травмовані: Лаллана, Матіп, Джан, Гомес, Клаван, Вудберн – Агуеро, Менді

Хосеп Гвардіола не може розраховувати на найкращого бомбардира Манчестер Сіті в цьому сезоні – Серхіо Агуеро (30 голів у всіх турнірах). На вістрі атаки "містян" вийде Габріел Жезус.

Взагалі іспанський наставник може здивувати складом хіба що на лівому фланзі оборони, де основний Бенджамен Менді досі травмований. Цю позицію останнім часом закривали Даніло, Олександр Зінченко і навіть Емерік Ляпорт, однак нарешті повернувся в склад Фабіан Делф. Хосеп Гвардіола обирає між ним і Даніло.

Ліверпуль – Манчестер Сіті: прогноз на матч 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

У Ліверпуля перед чвертьфіналом ЛЧ достатньо травмованих. Нічого критичного, але найменш приємна ситуація в обороні: після пошкодження Джоеля Матіпа безальтернативною парою центрбеків є Ловрен-ван Дейк, справа проблеми Джо Гомеса просувають в основу Александра Арнольда.

Цього вікенду проти Крістал Пелас за 5 хвилин примудрився травмуватися Адам Лаллана – не велика втрата, він не проходить у старт. А от те, що не встиг відновитися Емре Джан, серйозно б'є по варіантах Юргена Клоппа в центрі поля, де з перших хвилин зіграє Джеймс Мілнер.

Орієнтовні склади

Ліверпуль: Каріус – Арнольд, Ловрен, ван Дейк, Робертсон – Мілнер, Хендерсон, Окслейд-Чемберлен – Салах, Фірміно, Мане.

Манчестер Сіті: Едерсон – Вокер, Отаменді, Компані, Делф – Фернандінью – Де Брюйне, Д.Сілва – Стерлінг, Жезус, Сане.

Внутрішня арена

Ліверпуль – 3 місце англійської Прем'єр-ліги.

Останні матчі: Крістал Пелас (виїзд) – 2:1, Уотфорд (вдома) – 5:0, Манчестер Юнайтед (виїзд) – 1:2.

Манчестер Сіті – 1 місце англійської Прем'єр-ліги.

Останні матчі: Евертон (виїзд) – 3:1, Сток Сіті (виїзд) – 2:0.

Ліверпуль вже не втратить місце в топ-4, наступна ціль "червоних" до кінця сезону в АПЛ – відібрати в МЮ срібні медалі. У середині березня це завдання дуже ускладнилося – "дияволи" виграли очну зустріч. В останньому турі найкращий бомбардир чемпіонату Мохамед Салах (29 голів) вирвав для Ліверпуля перемогу над Крістал Пелас.

Феноменальний англійський сезон Манчестер Сіті поступово йде до логічного чемпіонського завершення. Підсумкове перше місце "містян" в АПЛ вже кілька місяців не піддається сумнівам. Злагоджений механізм Хосепа Гвардіоли востаннє втрачав очки два місяці тому, а перед виїздом на "Енфілд" він не відчув труднощів з Евертоном.

Офіційне коронування Манчестер Сіті може відбутися вже в суботу в домашньому дербі з Юнайтед. У Ліверпуля в цей день також дербі – мерсисайдське протистояння на "Гудісон Парк".

Втім, сьогодні суперники точно не мають думок про чемпіонат – повне зосередження на Лізі чемпіонів. Ліверпуль заскучав за вирішальними стадіями головного європейського турніру, а Манчестер Сіті врешті-решт хоче довести свої амбіції, адже один вихід у півфінал за всю багату (в грошому плані) новітню історію – це дуже мало.

Прогноз "Футбол 24" – 2:2.