УКР РУС

"Лише одного разу Суркіс придбав гравця, не порадившись зі мною": Сьомін – про особливості трансферної політики Динамо

25 жовтня 2018 Читать на русском

Екс-тренер Динамо, який зараз очолює московський Локомотив, Юрій Сьомін пригадав період роботи у київському клубі.

"Президент Динамо Ігор Суркіс був та й залишається власником клубу, витрачає на нього власні кошти. Але при цьому, хочу особливо підкреслити, він, перш ніж прийняти рішення, вважав за необхідне кожну трансферну угоду обговорити з головним тренером. Хоча я йому не раз говорив: "Моя думка така-то, але платити доведеться вам зі своєї кишені, тому і рішення за вами".

Показова історія з усім тепер відомим за виступами за Рубін і ЦСКА півзахисником Романом Єрьоменко, який тоді належав італійському Удінезе. Суркіс був від нього не в захваті, але ми з директором клубу наполягли на його річну оренду за досить серйозні гроші. Через рік Суркіс запитав мене: "Будемо його остаточно викуповувати? Просять пристойно, п'ять мільйонів євро". Я відповів: "Через рік Єрьоменко буде коштувати в три рази дорожче".

Сьомін: Хіба забудеш плакати уболівальників Динамо, де було написано "Не йди!"

Так воно і вийшло. У мій другий прихід до Києва Динамо лідирувало в чемпіонаті з відривом у два очки від Шахтаря. І тут Єрьоменко надійшла пропозиція від казанського Рубіна, вигідна і для нього, і для Динамо. Суркіс запитав мене: "Як бути?" Відповів: "Нам зараз дуже нелегко в цій чемпіонській гонці, а без Романа буде ще важче, можемо не витримати. Але вирішувати вам, оскільки це ваші особисті фінанси". І президент все ж таки зважився продати одного з наших лідерів. У результаті угода вийшла успішною, але чемпіонами ми не стали. "Ти мав рацію", – визнав згодом Суркіс.

Лише одного разу президент київського Динамо взяв гравця, не порадившись зі мною, на свій страх і ризик – опорного півзахисника Огнєна Вукоєвіча з загребського Динамо. Але ні словом, ні натяком жодного разу не зажадав ставити хорвата до складу. Хоча він вгадав, гравцем-то Огнєн виявився класним, швидко пробився в основу і протягом семи років приносив велику користь київському Динамо. І що ще цікаво, Суркіс ніколи не хизувався тим, що власноруч придбав сильного футболіста", – цитує Сьоміна Sports.ru з посиланням на автобіографію екс-тренера Динамо.

"Сьомін був №1". Мілевський, Алієв, Бангура і Ко – найкращий сезон "Динамо" після смерті Лобановського