УКР РУС

Ліонель Мессі у 2018 році – 7 крутих викликів форварда Барселони

1 січня 2018 Читать на русском

Форвард збірної Аргентини і Барси Лео Мессі може побити декілька рекордів та встановити історичні досягнення у новому році.

100 голів у Лізі чемпіонів

До цього показника 30-річний аргентинець наблизився впритул: 97 голів, з них 79 лівою ногою і 4 головою. У єврокубках Мессі вже наколотив 100 м'ячів (ще 3 були у Суперкубку).

"Барселона дала мені все". Правила життя Ліонеля Мессі

Унікальний рекорд виграних ЛЧ

Мессі може виграти 5-у Лігу чемпіонів, ставши першим гравцем, кому це вдалось. Щоправда він буде такий не один. Його партнери Жерар Піке та Андреса Іньєста також мають по 4 титули в ЛЧ. До слова, Мессі забивав у переможних фіналах Ліги чемпіонів у Римі (2009) та Лондоні (2011).

Перевершити Касільяса

Лео може побити рекорд за кількістю перемог в іспанській Прімері. Мессі виграв 301 матч з 399 можливих у чемпіонаті Іспанії. Екс-голкіпер Реала Ікер Касільяс є власником рекорду, маючи на 33 тріумфи більше.

Пічічі та Золотий бутс

Мессі перебуває на правильному шляху, аби знову виграти звання найкращого бомбардира Прімери та Європи (15 голів у 17 матчах). Це може бути 5-й, абсолютно рекордний Золотий бутс Ліонеля.

Забити нарешті у ворота Челсі

Лео не зміг забити лондонському клубові жодного гола за 8 матчів. У лютому і березні Барселона зіграє проти Челсі в плей-офф Ліги чемпіонів, і Мессі може зняти "прокляття".

Побити феноменальний рекорд Грівза

Форвард Барселони забив 364 голи в чемпіонаті Іспанії. Мессі не вистачає 2-х влучань, аби зрівнятись із найкращим бомбардиром топ-5 чемпіонатів Європи Джіммі Грівзом (366).

Забити всім командам Прімери і перевершити Рауля

Лео не вистачає гола у ворота Жирони, аби відзначитись у матчах проти кожної команди, що виступають у поточному сезоні чемпіонату Іспанії. Барселона прийматиме каталонських сусідів у 25 турі. Якщо Мессі заб'є Жироні, то це буде 36-а команда Прімери, яка пропустила від нього гол. Легенда Реала Рауль наразі також має 35 різних "жертв" у своєму активі.

Роналду, Неймар та Мессі, якими їх ще не бачили – вражаючі портрети від італійського програміста