УКР РУС

Ліон – Шахтар: передматчева прес-конференція Бруно Женезіо

1 жовтня 2018 Читать на русском

Головний тренер Ліона Бруно Женезіо вважає, що його команді буде нелегко в матчі з Шахтарем, до того ж без підтримки вболівальників, і його гравці мають мати гарну внутрішню мотивацію на цю гру.

– Багато хто критикує команду за те, що іноді під час важливих матчів гравці Ліона втрачають концентрацію.

– Ви знаєте, це Ліга чемпіонів. Після матчу з Манчестер Сіті ми дійсно отримали високий рівень мотивації. А так нічого не змінилося, ми продовжуватимемо грати та прагнемо досягати хорошого результату і завтра, коли на стадіоні не буде наших вболівальників.

Ліон – Шахтар: "гірники" вилетіли на матч Ліги чемпіонів

– Під час останнього матчу з Нантом ми чули, як ви підвищували голос на гравців. Як часто таке трапляється? І чи не втомилися ви від цього?

– Ні, звичайно, я не втомився. Це наша робота, яка полягає в тому, щоб допомагати команді та дисциплінувати її.

– Чи є у вас певні занепокоєння перед завтрашньою грою?

– Звичайно, там буде не вистачати підтримки вболівальників. Ми пам’ятаємо, яка чудова у нас була підтримка в матчах проти Роми та Бешикташа. На жаль, підтримки вболівальників завтра не буде, але ми маємо прийняти це покарання та знайти мотивацію.

Ми граємо без вболівальників і без них, звичайно, таке враження, що ми ніби просто тренуємося. Але нам дуже важливо отримати ці три очки з точки зору боротьби в групі.

– Чи стане відсутність вболівальників перевагою для Шахтаря? Як ви будете готувати команду до такої ситуації?

– Я поговорю з гравцями про це. Чи буде легше Шахтарю – я не впевнений. Але це дуже небезпечна команда, високого рівня. Я думаю, що після гри з Манчестер Сіті ми засвоїли певні уроки та будемо намагатися врахувати те, що робили в цій грі. Завтра ми будемо мати справу з командою дуже високого рівня.

– Що легше: виграти вдруге у Манчестер Сіті чи у Шахтаря?

– Я думаю, що кожне з цих завдань має свою складність. До того ж, завтра будуть порожні трибуни. Я думаю, що потрібна гарна мотивація, потрібно проявити себе з найкращого боку.

– Чи відрізняється рівень мотивації гравців Ліона в Лізі чемпіонів та в чемпіонаті?

– Якщо подивитися всі наші останні матчі, то гравці викладаються та можна побачити результат. Коли між матчами невелика перерва, тоді, звичайно, гравці трохи втрачають концентрацію та можуть бути втомленими.

Ліга чемпіонів – це найважливіший турнір в Європі. І, звичайно, він потребує особливої підготовки та ставлення. І я вважаю, що наша команда заслуговує грати в цьому турнірі.

Ліон – Шахтар: УЄФА назвав арбітра матчу

– Можна сказати, що цей склад Шахтаря більш досвідчений в єврокубках, ніж Ліон. Це матиме значення завтра?

– Я сподіваюся, що це ніяк не вплине. Якщо подивитися на склад Манчестер Сіті, то можна побачити навіть ще більше досвіду. Але ми спробуємо компенсувати нестачу цього досвіду. Дійсно, у нас молоді гравці, і деякі з них можуть трохи "залишатися" в попередньому сезоні, їх буває важко налаштовувати на новий сезон.

– Які б ви назвали переваги та недоліки Шахтаря?

– По-перше, це дуже сильна команда, техніка якої нагадує нам Барселону. Вони грають у короткий пас, і мають дуже швидких гравців. Щодо слабостей – я утримаюсь та залишу це для своїх гравців.