УКР РУС

Ліон – Аякс. Ліга Європи, 1/2 фіналу. Анонс

11 травня 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє анонс півфінального матчу-відповіді Ліги Європи, в рамках якого Ліон докладе зусиль, аби взяти реванш в Аякса.

ЛіонАякс (1:4)

11 травня, 22:05. Ліон, Люм'єр

Головний арбітр: Шимон Марциняк (Польща)

Телетрансляція на каналі "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Ліга Європи в перших півфіналах запропонувала для гурманів дві різні страви. На противагу трішки прісному, але здоровому протистоянню Сельти та МЮ, Аякс з Ліоном приготували справжній футбольний фаст-фуд. Команди на двох завдали 38 ударів, 24 з яких полетіли в площину воріт. Відкрита яскрава гра завершилася на користь нідерландців, котрі створили більше моментів і краще їх реалізували.

Женезіо: Всі вже бачили, на що здатний Ліон, коли його підганяють рідні трибуни

Опорна зона Олімпіка в купі з центром захисту провалювалися раз за разом. Французи припускалися грубих помилок, дарували суперникам м’яч у простих ситуаціях. Атакувальне тріо Юнес-Траоре-Дольберг отримало занадто багато свободи. Окремо слід відзначити хавбека Зієша – марокканець видав три результативні передачі: зі стандарту навісив на Траоре, після фейлу Тузара вивів на ворота Юнеса, а на завершення ще раз прострілив ідеально в ногу Бертрану.

Гол Вальбуена можливо зробив рахунок більш справедливим (за такої гри Онана також мусив один раз витягнути м’яч з сітки), але на розклади перед матчем-відповіддю вплинув слабо. Аякс не повинен розтратити таку суттєву перевагу, до того ж, у захист команди після дискваліфікації повертаються Вельтман і Вієргевер. Ліон, у свою чергу, має покращення в передній лінії, де поступово набирає форму лідер Ляказетт.

Гоналон: Не хочу тиснути на Ляказетта, але нам потрібен великий Алекс

У передостанньому турі Ередивізі "євреї" несподівано для всіх повернулися в чемпіонські перегони. Поки Аякс змішаним складом громив Гоу Ехед Іглс, Фейєнорд летів у дербі Ексельсіору. Тепер амстердамці відстають від першого місця всього лиш на один бал і в заключному матчі регулярної першості поборються за титул. Такий розвиток подій може скоректувати плани Петера Боша на сьогоднішній поєдинок, адже виїзд до Віллема запланований на третю добу після відвідин Люм’єру, а результат першої частини дуелі дозволяє почуватися комфортно.

"Леви" позбавлені подібних приємних клопотів – у Лізі 1 серйозна боротьба для них завершилася, тому переможна гра з Нантом знадобилася хіба що для підтримання тонусу. На євроарені сподіватися на щось теж вже марно. Важко уявити сценарій, за яким Аякс повністю посипиться і підніме лапки. Ще важче повірити, що Ліон уникне гола у власні ворота. З останніх 8 матчів "ткачі" не пропускали тільки від Бастії, з якою зіграли неповну гру через поведінку фанів. З усього випливає, що фіналіст Ліги Європи від цієї пари вже відомий, залишається сподіватися на ще 90 хвилин безголового видовищного футболу.

Манчестер Юнайтед – Сельта. Ліга Європи, 1/2 фіналу. Анонс