УКР РУС

Ліга націй зробила Реал сильнішим: чому "бланкос" розриватимуть своїх суперників у Прімері та Лізі чемпіонів

13 вересня 2018 Читать на русском

Атлетік, Рома, Еспаньйол, Севілья, Атлетіко – матчі з цими суперниками стануть першим серйозним випробуванням Реала Лопетегі. Чому Мадрид повинен успішно здати екзамен після перерви на Лігу націй, пояснює "Футбол 24".

Настрій іспанських збірників

Асенсіо, Іско, Рамос, Карвахаль, Начо та Себальйос у чудовому гуморі повертаються з табору збірної Іспанії. Усі вище названі виконавці у оновленій "Ла Росі" Луїса Енріке перебували на головних ролях, зробивши вагомий внесок у блискучі перемоги над Англією (2:1) та Хорватією (6:0).

Нові Роналду в Реалі – 8 людей, які замінили Кріштіану в усьому

Найбільше виділявся Марко Асенсіо, який видав справжнє шоу проти віце-чемпіонів світу. 22-річний балеарець показав майстер-клас з вертикального футболу, забивши два суперголи і виконавши три асисти. Якщо додати до феєричної статистики Марко ще й 92% точності передач, то отримаємо майже ідеального вбивцю, готового запалювати у Прімері. Зараз суперталанат відчуває величезну довіру з боку Луїса Енріке та Хулена Лопетегі, а після відходу Кріштіану у нього з'явились ідеальні умови, щоб розкритись на повну. Нинішній сезон повинен стати для Марко особливим – у білому та червоному кольорах.

Перед неймовірно складним відрізком сезону Лопетегі також може розраховувати на ідеальну форму Іско. Креативний півзахисник був одним з фундаментальних гравців у тактичних побудовах Луїса Енріке. Він провів да повні матчі проти Англії та Хорватії, а тепер очікує на аналогічний протагонізм в Реалі. Те саме стосується Дані Себальйоса, окриленого довірою з боку Лучо. Андалусієць чудово проявив себе проти "картатих", знищивши, зокрема, свого зіркового партнера по Реалу Луку Модріча.

Здорова конкуренція у середній лінії має стати гарантією успіху "бланкос" після відновлення Прімери. Лопетегі нарешті отримав якісну глибину складу, чого не вистачало Зізу в минулому сезоні.

Духовний провідник Реала Серхіо Рамос також відчуває емоційне піднесення. Багато хто очікував, що вожак "бланкос" не зможе порозумітись із Луїсом Енріке, але на практиці вийшло зовсім по-іншому. Лучо одразу дав зрозуміти, що Рамос залишається безапеляційним лідером у роздягальні, а капітан "Червоної Фурії" віддячив тренеру надійною грою і черговим забитим голом. Серхіо дуже мотивує домінація гравців Реала над Барсою у збірній Іспанії, але ще більше він прагне позбавити каталонців чемпіонської корони.

Впевненість Бейла та Варана

Валлієць відновлює тренування з мадридським грандом в ідеальних фізичних кондиціях. Свій блискучий старт сезону Бейл продовжив у національній збірній, поклавши фірмовий м'яч Ірландії. Гра проти Данії вже не була настільки вдалою для зіркового вінгера, але те, що він повертається у Мадрид без жодної болячки, – чудова новина для Лопетегі. Бейл взяв участь у 5-ти голах Реала з 12-ти, а баскський фахівець вважає його ключовим гравцем атаки.

Рафаель Варан, який довго відходив від чемпіонату світу та програвав конкуренцію Начо, також повернув необхідний ігровий тонус. Француз з капітанською пов'язкою виводив свою національну збірну на матч проти Нідерландів та відіграв повний поєдинок проти Німеччини. Варан виглядав дуже зібрано та надійно. Тепер Лопетегі очікує від нього не гірших виступів за Реал.

Надійність Куртуа

Бельгійський голкіпер, схоже, остатачно вибив Кейора Наваса з основи Реала. Куртуа не пропустив жодного гола у матчах за свою збірну проти Шотландії та Ісландії. А вже через декілька днів на нього очікує перший серйозний поєдинок у Прімері. За інформацією іспанських ЗМІ, саме Куртуа, який набрав розкішну форму, виконуватиме роль №1 у Більбао.

Тібо сильно вразив Лопетегі своєю роботою на тренуваннях перед перервою на матчі збірних, а вже безпосередньо у таборі "червоних дияволів" екс-голкіпер Челсі начебто остаточно переконав наставника Реала.

Порожній лазарет

"Вірус ФІФА" цього разу жодним чином не вразив Реал. Усі лідери мадридського гранда уникнули серйозних травм чи пошкоджень у матчах за свої національні збірні. Крім цього, Лопетегі ще й може бути задоволений формою таких виконавців, як Марсело, Маріано, Одріосола та Вальєхо, які активно підтримували форму на базі у Вальдебебас.

Маріано чи найбільше вразив тренерський штаб Реала, насамперед, своїм бажанням. Тож, зовсім не виключено, що домініканець дебютує за "бланкос" на Сан Мамесі вже зі стартових хвилин.

Вперше за тривалий час Реал не лише уникнув серйознимх втрат після матчів збірних, але й повернувся ще сильнішим.

5 ноунеймів, які вражають на старті Ла Ліги: від фартового голкіпера для збірної України до нового Ляпорта