УКР РУС

Лілль став чемпіоном Франції, ПСЖ фінішував другим, а Монако зіграє у кваліфікації Ліги чемпіонів після драми Ліона

23 травня 2021 Читать на русском

Доля чемпіонського титулу та місць у зоні Ліги чемпіонів вирішувалася у паралельних матчах 38-го туру французької Ліги 1. Звіт поєдинків читайте на "Футбол 24".

Франція, Ліга 1, 38-й тур

Анже – Лілль – 1:2

Голи: Фулджіні, 90+2 – Девід, 10, Їлмаз, 45+1 (пенальті)

Брест – ПСЖ – 0:2

Голи: Февр, 37 (автогол), Мбаппе, 71

Нереалізований пенальті: Неймар, 19 (мимо)

Ланс – Монако – 0:0

Ліон – Ніцца – 2:3

Голи: Екамбі, 14, 40 – Дольберг, 27, Х. Камара, 50, Саліба, 57

Бензема здобув історичну нагороду в Європі – Мессі, Роналду та інші зірки далеко позаду

Для здобуття титулу Ліллю було достатньо перемогти Анже на виїзді. Заявку на підсумковий успіх "доги" зробили ще до перерви, забивши два м'ячі без відповіді. На 10-й хвилині Джонатан Девід реалізував вихід віч-на-віч із кіпером після розрізної передачі Санчеша, а в доданий арбітром до першого тайму час одинадцятиметровий реалізував Бурак Їлмаз. Гол Анджело Фулджіні за кілька миттєвостей до фінального свистка лише підсолодив Анже гіркоту поразки.

Вболівати за улюблені команди смачніше з Pepsi та Lay's! Замовляй бокс для справжніх шанувальників футболу, щоб дивитися матчі Ліги Чемпіонів було ще цікавіше.

Із бажанням і необхідністю перемагати вийшов на матч із Брестом і Парі Сен-Жермен. Відповідальність за результат додала нервозності в дії гранда. Не дивно, що на 19-й хвилині Неймар не впорався із тиском і неточно пробив із 11-метрової позначки. Та все ж парижани забили ще в першій половині – Анхель Ді Марія закрутив із кутового у ворота, а Ромен Февр не зміг врятувати "піратів". А на 71-й Кіліан Мбаппе обіграв кіпера в очному бою і таки проштовхнув м'яч у сітку в боротьбі з оборонцем.

Справжня драма розгорнулася у Ліоні. Місцевій команді потрібно було перемагати та чекати осічки Монако, щоб опинитися у трійці призерів і отримати місце в Лізі чемпіонів на новий сезон. Ще в першому таймі Токо Екамбі оформив дубль, двічі замкнувши головою навіси партнерів. Проте, Ніцца не знітилася: Каспер Дольберг забив ще до перерви, а Хасан Камара та Вільям Саліба вдало зіграли після стандартів у другій 45-хвилинці.

Натомість Монако так і не зміг підібрати ключі до воріт міцного Ланса. Однак, монегаски зіграють у плей-офф кваліфікації ЛЧ у сезоні 2021/22 завдяки невдачі "ткачів" у паралельному матчі проти Ніцци.

До слова, вилетіли з французької еліти Діжон і Нім, а Нант зіграє у перехідних матчах. Суперником "канарок" стане Тулуза.

Результати решти матчів 38-го туру Ліги 1