УКР РУС

"Лікар сказав, що я вже не зіграю на Мундіалі, але знову зможу ходити". Неймар – про найскладніший момент у своїй кар'єрі та фаворитів ЧС-2018

27 грудня 2017 Читать на русском
Автор: Володимир Лесько

Нападник Парі Сен-Жермен та збірної Бразилії Неймар дав відверте інтерв'ю Жерару Піке для The Players Tribunе. "Футбол 24" наводить найбільш цікаві фрагменти з розмови колишніх партнерів по Барселоні.

Про ЧС-2018 та найбільш пам'ятні Мундіалі

Мене переповнює бажання виступити на ЧС-2018. Мій останній Мундіаль був не надто хорошим через травму спини, але це вже в минулому. У Бразилії зараз зібралась дуже хороша команда, тому я сподіваюся, що ми зможемо виграти трофей.

"Та хто ти такий? Думаєш, що ти – Мессі?" Чому Неймар нещасливий у ПСЖ

У моїй пам'яті закарбувалися деякі миттєвості ще з ЧС-1994, незважаючи на те, що мені було всього 2 роки. Усі збирались біля телевізора. Ромаріо тоді забив чимало голів. Коли пригадую той Мундіаль, то одразу спадає на думку гол Ромаріо у ворота збірної Нідерландів після передачі Бебето. А ось за ЧС-2002 я вже стежив у повному обсязі. Це найбільш пам'ятний Мундіаль для мене. Роналдо тоді був неймовірним. Якщо говорити про улюблених гравців на чемпіонатах світу, то це, насамперед, Роналдо та Ромаріо. Чому? Через голи, які вони забивали, обіграші, зрештою, через титули.

Про перший виклик у збірну Бразилії

Після одного з матчів (за Сантос, – прим.ред) усі гравці зібрались у тренажерному залі та дивились по телевізору, як Менезес оголошує заявку. Мені тоді було 17 років. Спочатку оголосили моє ім'я, потім Гансо, а після нього – Андре. Ми троє були великими друзями. Андре в цей час тренувався на полі, тож ми побігли до нього та почали несамовито святкувати. Усі дивились на нас та фільмували.

Про найкращий та найгірший момент у збірній Бразилії

Я вважаю, що зараз переживаю найкращий період у збірній Бразилії, команда дуже добре виступає. А найгірша миттєвість пов'язана із травмою на ЧС-2014 (чвертьфінал проти Коулмбії, – прим.ред). Це був найгірший тиждень для мене. Я плакав кожного дня, мої батько та матір також ридали, вони були дуже засмучені. Пам'ятаю, як після удару Суніги у спину я лежав на газоні та не міг піднятись через сильний біль. Марсело почав гукати за медиками, а я відповів йому: "ні, ні, я хочу грати". Я дуже хотів забити гол.

Мене одразу ж доставили у місцеву клініку, а після обстеження лікар повідомив, що має для мене дві новини – хорошу та погану. Він сказав, що я більше не зіграю на чемпіонаті світу, але після реабілітації зможу знову ходити.

Півфінал проти Німеччини я дивився вдома по телевізору, я не знаю, що сталося з Бразилією. Це було велике розчарування. Кожен гравець, який брав участь у тому матчі, потім говорив мені: "не знаю, що відбулося, я не міг нічого зробити".

Про фаворитів ЧС-2018

Не лише Бразилія, але й усі команди, які мають у своєму складі сильних футболістів, можуть сподіватися на перемогу. Бразилія, Іспанія, Аргентина, Франція, Німеччина – це мої фаворити на здобуття кубка світу. Справа в тому, що загальний рівень футболу дуже виріс. Зараз усі команди дуже добре готуються до матчів, усі навчилися грати у футбол, атакувати. А як настраждалася Аргентина Лео у відборі до ЧС-2018...