УКР РУС

Ліга Європи. "Шальке" з Коноплянкою поступився "Зальцбургу", "Ніцца" переграла "Краснодар"

9 грудня 2016 Читать на русском

В матчах Ліги Європи, що мали місце в рамках 6 туру, перемоги здобули "Сельта", "Зальцбург" та французька "Ніцца".

"Ніцца", яка ще після п’ятого туру "пролетіла" повз Лігу Європи, виставила проти "биків" не надто бойовий склад. До того ж, команда з півдня Франції лідирує в чемпіонаті країни, а у неділю хлопці Люсьєна Фавра протистоятимуть ПСЖ. На 52 хвилині ефектний гол провів Федір Смолов, відкривши рахунок. Через хвилин десять капітан гостей Гранквіст брудним фолом ледве не зламав ногу Лусамбі, "привіз" пенальті та отримав червону картку. Чемпіон світу (серед молоді, звісно) Босетті з другої спроби переграв Сініцина – 1:1. Перемогу "Ніцці" подарував Ле Маршан, що відзначився після подачі з кутового.

"Шальке" з Коноплянкою в старті поступився австрійському "Зальцбургу". Голи провели Ксавер Шлагер і Радошевіч. Наш Женя відіграв 75 хвилин, після чого всівся на лаву для запасних. До наступної стадії змагань виходять "Краснодар" й "кобальтові".

Колись грізний "Панатінаїкос" навіть вдома не справився з "Сельтою". Іспанці грали без свого лідера атаки Яго Аспаса – перебір карток. Голи Гвідетті та Орельяні подарували клубу з Віго три очки.

"Аякс проти "Стандарда" міг грати в своє задоволення, адже ще раніше вирішив питання виходу до плей-оффу. Напередодні шостого туру в бельгійців, як і в "Сельти", налічувалося шість балів. Матч закінчився нічиєю, що лишає бельгійців поза ЛЄ. Далі крокують "Аякс" та "Сельта".

Ліга Європи, 6 тур

Група G

"Панатінаїкос" – "Сельта" – 0:2

Голи: Гвідетті, 4, Орельяна, 76, пен.

"Стандард" – Аякс – 1:1

Голи: Раман, 85 – Ель-Газі, 27

Група І

"Ніцца" – "Краснодар" – 2:1

Голи: Босетті, 62, пен., Ле Маршан, 77Смолов, 52

Вилучення: Гранквіст ("К"), 61

"Зальцбург" – "Шальке" – 2:0

Голи: Шлагер, 22, Радошевіч, 90+4