УКР РУС

Ліга Європи. "Севілья" з Коноплянкою розгромила "Мольде", МЮ осоромився у Данії

18 лютого 2016 Читать на русском

У перших матчах 1/16 Ліги Європи МЮ програв данському "Мідтьюлланду", чинний переможець турніру не помітив норвезький "Мольде", а "Тоттенхем" з "Фіорентиною" розійшлись миром.

Особливо цього вечора здивував усіх МЮ. На матч проти "Мідтьюланда" Ван Гаал виставив неосновний склад, але поразки від такого суперника не могли передбачити навіть найбільші скептики. Незважаючи на те, що гості першими відкрили рахунок зусиллями Депая, данці ще до перерви зрівняли рахунок та змогли вирівняти гру. У другій половині зустрічі "вовки" й взагалі зуміли вийти вперед та протримати сенсаційний рахунок до фінального свистка.

У Іспанії настрій фаворитів був зовсім іншим. "Севілья" легко розправилась з "Мольде". Ще у першому таймі Льоренте забив гол та заклав фундамент для майбутнього розгрому норвежців. Після перерви іспанець оформив дубль, а остаточний рахунок у матчі встановив Гамейро. До речі, після останнього голу на поле й вийшов наш Євген Коноплянка, який встиг відіграти 18 хвилин та кілька разів загрожував воротам суперника.

Мабуть, найцікавіша пара на цій стадії Ліги Європи - "Фіорентина" та "Тоттенхем" - зіграли у результативну нічию. На гол Шадлі з пенальті господарі відповіли влучним пострілом Бернардескі. Тепер доля путівки до наступного раунду вирішуватиметься у Лондоні. Що цікаво, екс-"дніпрянин" Калініч вийшов на поле у другому таймі та провів за "фіалок" півгодини ігрового часу.

Ліга Європи, 1/16 фіналу. Перші матчі

"Мідтьюлланд" - МЮ - 2:1 (1:1)

Голи: Сісто, 44, Онуачо, 77 - Депай, 37

"Севілья" - "Мольде" - 3:0 (1:0)

Голи: Льоренте, 35, 49, Гамейро, 72

"Фіорентина" - "Тоттенхем" - 1:1 (0:1)

Голи: Бернардескі, 59 - Шадлі, 37 (пен)