УКР РУС

Ліга Європи. Групи E-H. Анонс

10 грудня 2015 Читать на русском

"Футбол 24" представляє анонс матчів груп E-H 6-го туру групового етапу Ліги Європи.

Група Е

"Рапід" - "Динамо" (Мінськ)

10 грудня. 20:00. Відень, стадіон "Ернст Хаппель"

Арбітр: Аліяр Агаєв (Азербайджан)

Не зіграють: Дібон, Куен (коліно), Новота, Хузпек, Шраммель – Яроцький (коліно), Веретило (дискваліфікація).

Під питанням: Павелич, Томі Корреа, обидва – "Рапід".

"Рапід" поступається "Вільярреалу" за особистими зустрічами, тому в поєдинку 6-го туру з мінським "Динамо" потрібно набрати більше очок, ніж набере "Вільяреал" в паралельному матчі, якщо, звичайно, "Рапід" хоче посісти перше місце в групі. Перемогти "Динамо" вдома не становитиме проблем для віденців, які вже долали білоруський клуб на виїзді.

Мінське "Динамо" не має турнірних завдань в групі і свій шлях у Лізі Європи завершить вже сьогодні. Матч із "Рапідом" може стати поєдинком, що дозволить потішити себе наприкінці турніру і дати можливість зіграти гравцям, що потребують досвіду гри в турнірах такого рівня.

"Вікторія Пльзень" - "Вільяреал"

10 грудня. 20:00. Пльзень, стадіон "Doosan Арена"

Арбітр: Тоні Шапрон  (Франція)

Не зіграють: Ванек (пах), Ржезнік (коліно), Піларж (коліно) – Адріан Лопес (стегно), Баптістао (стегно), Бонера, Маріо Гаспар (пах), Хауме Коста.

Під питанням: Дюріш – Ж. дос Сантос.

Абсолютно однакова ситуація і з парою "Вікторія Пльзень" - "Вільяреал". В цьому дуеті вже визначено, хто буде продовжувати боротьбу в турнірі, а хто задовольнятиметься національним чемпіонатом. "Вільяреал" має в активі 12 очок і єдине, за що команда може хвилюватися – це місце, з якого вона вийде у плей-офф Ліги Європи. "Субмарина" веде активну боротьбу і в національному чемпіонаті, тому останній матч, що не вирішує, загальним чином, нічого, може бути зіграний без втрати зайвих сил.

Чеська команда так само, як і її сусід "Динамо"(Мінськ) підходить до матчу з метою показати свої сили і потішити вболівальників якісною грою вдома. Акцентувати увагу чехам слід на контратаках, адже іспанці приїдуть не надто мотивовані і можуть втратити концентрацію в будь-який момент.

Група F

"Слован Ліберець" - "Олімпік" (Марсель)

10 грудня. 20:00. Ліберець, стадіон "У Ніси"

Арбітр: Роберт Шергенхофер (Австрія)

Не зіграють: Покорни (дискваліфікація) – Де Чельє.

Під питанням: Єфремов, Сакей, Фолпрехт – Алессандріні, Л.Діарра

"Слован Ліберець" сьогодні буде приймати "Олімпік"(Марсель) і сподіватиметься в очній дуелі вибити французів з другої сходинки. В матчі першого кола між суперниками чехам вже вдавалося вийти переможцем. Такого успіху вдалося досягти в гостьовій зустрічі з марсельським клубом (0:1). "Слован" лише на 2 пункти відстає від "Марселя" і це відставання намагатиметься виправити вже сьогодні, за допомогою домашніх вболівальників.

 Що стосується "Марселя", перед початком групової стадії ця команда вважалася фаворитом групи, адже підбір виконавців і клас команди дещо переважав сусідів з групи F. Але боротьба в групі не стала для французів легкою прогулянкою, в результаті, перед останнім матчем групового раунду, команда налаштовується на бій за путівку в плей-офф. Чи стане цей бій успішним – можемо переконатися вже сьогодні.

"Гронінген" - "Брага"

10 грудня. 20:00. Гронінген, стадіон "Еуроборг"

Арбітр: Саймон Еванс (Уельс)

Не зіграють: Рікарду Ферейра (дискваліфікація) – "Брага".

Під питанням: Ісламовіч, Лінгдгрен, Махі, всі – "Гронінген".

В поєдинку 6-го туру в групі F зійдуться найкраща і найгірша за показниками команди квартету. "Брага" досягла результату з 12-ма очками в активі і зараз спокійно чекає на останній поєдинок із головним "невдахою" групи - "Гронінгеном". Португальці приїдуть в Нідерланди за 5-ю перемогою з 6-ти поєдинків.

"Гронінген" зустріне "Брагу" в статусі 5-ї команди національного чемпіонату Нідерландів. А серед успіхів нинішнього виступу команди в групі Ліги Європи можна згадати лише нічию із "Слованом". Вона дозволила набрати команді один бал і не залишитися зовсім із порожніми руками. Додати позитиву наприкінці цьогорічного змагання "Гронінген" може в останньому матчі з "Брагою".

Група G

"Сент-Етьєн" - "Лаціо"

10 грудня. 22:05. Сент-Етьєн, стадіон "Жоффруа Гішар"

Арбітр: Кевін Блом (Нідерланди)

Не зіграють: Беріч(коліно), Теофіль-Катрен - Кейта (дискваліфікація), Раду (дискваліфікація), С.Міленковіч-Савіч (дискваліфікація), де Врей, Маурі, Оназі (стегно).

Під питанням: Баебек, Бамба, Брісон, Клер, всі – "Сент-Етьєн".

Суперники "Дніпра" за групою G, зійдуться в очній дуелі без особливої мотивації. Окрім того, що вони обидва гарантовано отримали право на участь в плей-офф Ліги Європи, команди ще й з’ясували місця, з яких вийдуть з групи. "Лаціо" із 13-ма балами посідає 1-ше місце і, за будь-яких обставин, вже не поступиться своєю позицією. В першому матчі з французами вдалося вирвати перемогу (3:2). А в гостях римляни намагатимуться досягти результату, як мінімум, не гіршого, ніж вдома.

"Сент-Етьєн" також спокійно готується до зустрічі з італійцями. Команда не має тиску через турнірні завдання і може сконцентруватися на своїй грі, без прив’язки до результату. Зіграти в своє задоволення перед вболівальниками "Сент-Етьєн" зможе сьогодні, а додати мотивації на гру може бажання взяти реванш за виїзну поразку в першому колі.

Група H

"Спортінг" (Лісабон) - "Бешикташ"

10 грудня. 22:05. Лісабон, стадіон "Жозе Альваладе"

Арбітр: Мануель Грефе (Німеччина)

Не зіграють: Бруно Пауліста (стегно), Вільям Карвальйо, Гутьєрес, Жефферсон, Карлуш Мане – Ерсан Гюлюм.

Під питанням: Гекхан Тере, "Бешикташ".

У групі H доля двох команд, які продовжать боротьбу в Лізі Європи, вирішиться саме в останньому турі. Одразу троє претендентів на участь в плей-офф будуть змагатися за цю можливість. Серед них: "Спортінг", "Бешикташ" і "Локомотив". Перші двоє зійдуться між собою в Лісабоні. "Бешикташ" приїде до Португалії в ролі лідера четвірки. Цей статус може, з одного боку, додати впевненості туркам, з іншого – розслабити, адже лідерські позиції завжди потребують більшої концентрації. Особливих кадрових проблем "Бешикташ" не має, тому наставник турків може розраховувати на оптимальний склад команди перед матчем в Лісабоні.

Португальці ж, навпаки, мають низку кадрових проблем, які доведеться компенсувати за рахунок більшого бажання. "Спортінг" непогано почуває себе в національному чемпіонаті, йдучи на першій сходинці. Це може додати їм впевненості перед матчем з "Бешикташем", адже останні матчі в лізі португальці пройшли без втрати очок. Але, окрім перемоги над турками, "Спортінгу" також потрібно сподіватися, що "Локомотив" не подужає "Скендербеу" в паралельному матчі.

"Скендербеу" (Ельбасан) - "Локомотив"

10 грудня. 22:05. Ельбасан, стадіон "Ельбасан-Арена"

Арбітр: Маріо Страхоня (Хорватія)

Не зіграють: Вангелі (дискваліфікація), Абіляліай, Німага – Чорлука (дискваліфікація), Пейчіновіч.

Під питанням: Шкембі - "Скендербеу".

Вирішальний матч чекає на російську команду у поєдинку з албанцями. Турнірне становище "залізничників" у Лізі Європи, з одного боку, є досить зручним. За умови домашньої поразки "Спортинга" в паралельному поєдинку з "Бешикташем" команда може дозволити собі навіть програти - "Локомотив" все одно залишиться на другій позиції. Але сподіватися на випадок в подібній ситуації навряд чи доречно. На "Ельбасан-Арені" підопічні Ігоря Черевченко мають намір боротися за перемогу.

"Скендербеу" нема чого втрачати в домашньому матчі. 3 бали і остання сходинка в групі аж ніяк не наштовхують на думки про продовження еврокубкового шляху в цьому сезоні. Албанська команда може, хіба що, спробувати зірвати плани москвичам, які їдуть в Ельбасан лише за перемогою.