УКР РУС

Ліга Європи. "Генк" Маліновського розгромив "Гент", "Ліон" здолав "Рому", "Олімпіакос" не переміг "Бешикташ"

10 березня 2017 Читать на русском

В рамках перших матчів 1/8 фіналу Ліги Європи яскраві перемоги здобули "Гент" та "Ліон". "Олімпіакос" з новим тренером не впорався з "Бешикташем" – 1:1.

До зустрічі з "Гентом" команда Альберта Стюйвенберга провела матчі проти "Андерлехта" та "Брюгге", лідерами чемпіонату. Українець Руслан Маліновський вийшов в стартовому складі гостей. Вже в першому таймі "Генк" зробив рахунок непристойним. Розгром започаткував Маліновський, відзначившись з штрафного. Також за гостей забивали Коллі (після подачі Руслана з кутового), Саматта, Уронен. "Буйволи" спромоглися на гол Калу, а також на 13 хвилині Кеннет Саєф втратив хорошу нагоду вивести "Гент" вперед. В другому таймі глядачі побачили ще голи. На 67 хвилині Маліновський порушив правила проти одного з гравців "Гента" – пенальті. Воротар Раян впорався з ударом Пербе. Отож, у підсумку в першому матчі "Генк" здобуває яскраву перемогу – 5:2.

"Бешикташ" та "Олімпіакос" лідирують в своїх національних чемпіонатах. Нагадаємо, що в попередньому раунді елліни пройшли іншу турецьку команду – "Османлиспор". Також кілька днів тому керівництво "Олімпіакоса" звільнило наставника Паулу Бенту. Грецьку "легенду" тимчасово очолив Васіліос Вузас. Перший тайм залишився за "червоно-білими": відзначився аргентинський ветеран Камб'ясо. Турки зрівняли рахунок через помилку воротаря греків, що невдало вибив м’яча на Абубакара. Фінальний свисток арбітра зафіксував нічию – 1:1.

В Ліоні зустрічалися команди, гідні участі в Лізі чемпіонів: місцевий "Олімпік" грав проти "Роми". До слова, в стартовому складі "Ліона" вийшли центральні захисники Муктар Дьяабі та Емманюель Маммана – наймолодша пара центрбеків в топ-чемпіонатах Європи. На 8 хвилині 20-річний Дьяабі після ювелірної подачі від Вальбуени вивів "ткачів" вперед! Через 12 хвилин прикра помилка автора першого голу призвела до виходу Салаха віч-на-віч з Лопешом – 1:1. В першому таймі Фасіо ударом головою забив другий гол "вовків". "Ліон" не здався – зусиллями Толіссо, Ляказетта та Фекіра вирвав перемогу – 4:2. Доля путівки до чвертьфіналу вирішиться в Римі.

Ліга Європи, 1/8 фіналу (перші матчі)

"Гент" – "Генк" – 2:5

Голи: С. Калу, 27, Кулібалі, 61 – Маліновський, 21, Коллі, 33, Саматта, 41, 72, Уронен, 45+2

На 67 хвилині Пербе ("Гент") не реалізував пенальті (воротар)

Вилучення: Есіті ("Гент"), 85

"Олімпіакос" – "Бешикаташ" – 1:1

Голи: Камб'ясо, 36 – Абубакар, 53

"Ліон" – "Рома" – 4:2

Голи: Дьяабі, 8, Толіссо, 47, Фекір, 74, Ляказетт, 90+2 – Салах, 20, Фасіо, 33