УКР РУС

Ліга Європи. "Дніпро" - "Русенборг". Анонс

10 грудня 2015 Читать на русском

10 грудня. 22:05. Дніпропетровськ, стадіон "Дніпро-Арена". Телетрансляція на каналі "Футбол 1", онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Арбітр: Штефан Клосснер (Швейцарія)

Не зіграють: Зозуля (коліно), Федорчук, обидва – "Дніпро".

Під питанням: Ян Лаштувка, Євген Селезньов, Руслан Ротань, Дуглас – "Дніпро".

"Дніпро", який в минулому сезоні дійшов до фіналу Ліги Європи УЄФА, перед домашньою зустріччю 6-го туру групи G з "Русенборгом", вже не має шансів пробитися в плей-офф.

Єврокубковий сезон "Дніпра" добігає кінця. Матч з "Русенборгом" вдома стане останньою можливістю для дніпропетровців, якщо не досягти цілей, то хоча б подарувати позитивні емоції для вболівальників. Мирон Маркевич останнім часом все більше звертає увагу на велику кількість проблем, які накопичилися в клубі. Серед них також є і кадровий дефіцит, спричинений "розпродажем" гравців, після минулих успіхів в Лізі Європи. Втрата таких основних виконавців, як Коноплянка, Канкава, Калініч не могла не позначитись на грі команди. А новачки, що поповнили команду, м’яко кажучи, не відповідають вимогам, які ставить Мирон Маркевич до гравців основи. Погіршує становище і ситуація з травмами. Роман Зозуля, який нещодавно відновився після важкого пошкодження, знову опинився поза грою і строки повернення нападника навряд чи можна вважати оптимістичними. Увесь цей комплекс проблем став перепоною для "Дніпра" на шляху до плей-офф Ліги Європи.

Поєдинок не має турнірного значення і для норвежців. "Русенборг" посідає останню сходинку в групі з 2-ма очками і приїде до Дніпропетровська, скоріше, на екскурсію, аніж за очками. Звичайно, норвежці не погодяться віддати перемогу господарям без бою. Тому, незважаючи на невтішну ситуацію в єврокубках і останні невдачі в чемпіонаті України, дніпропетровці мають зібратися і показати свою силу. Цей останній матч перед зимовою перервою може суттєво вплинути на подальший морально-психологічний стан в команді. Після зимового міжсезоння "Дніпру" потрібно буде зосередитись на внутрішній арені, а найкращим способом підняти настрій і припинити серію невдач вже зараз – буде перемога в матчі з "Русенборгом".

Орієнтовні склади:

"Дніпро": Бойко, Томечак, Папа Гуйе, Чигринський, Матос, Чеберячко, Едмар, Безус, Гама, Лучкевич, Матеус.

"Русенборг": Андре Хансен, Ейолфссон, Ск’єлвік, Свенссон, Бйордаль, Сельнес, Мідтше Конрадссен, Міккельсен, Сьодерлунд, Елланд.