УКР РУС

Ліга Європи. "Андерлехт" здолав "Зеніт", "Атлетік" переграв АПОЕЛ

16 лютого 2017 Читать на русском

В 1/16 фіналу Ліги Європи "Зеніт" поступився "Андерлехту", "Атлетік" переміг АПОЕЛ, а "Легія" та "Аякс" зіграли внічию.

Одні з найрезультативніших команд групового етапу Ліги Європи зійшлися в Брюсселі. Мірча Луческу включив до стартового складу "Зеніту" бразильського новачка. Мова йде про талановитого півзахисника Ернані Азеведу. 22-річний бразилець прибув до Санкт-Петербургу з "Атлетіко Паранаенсе". Тренер "пурпурово-білих" Рене Вайлер не поставив в стартовий склад Лукаша Теодорчика, який нещодавно не реалізував вбивчий момент проти "Зюльте-Варегема". В нападі господарів замість поляка бігав швецький новачок Ісаак Телін (перейшов з "Бордо").

На 5 хвилині Франк Ашампонг засмутив Мірчу Луческу, сповна скориставшись чудовою передачею від Станчу. На 31 хвилині після помилки Кокоріна екс-лондонець Івановіч та Нету не розібралися, хто має грати Ашампонгом, й ганець потужним ударом під поперечину відкрив рахунок. Якби не Лодигін, рахунок вже у першому таймі був би непристойним – Юрій двічі рятував гостей після пострілів Бруно та Теліна. "Зеніт" міг забивати наприкінці першого тайму, але високий Дзюба головою не влучив у ворота. В другому таймі обидві команди мали кілька гольових нагод. В підсумку бельгійці здобувають перемогу. "Зеніт" спробує взяти реванш 23 лютого.

В Більбао місцевий "Атлетік" зустрічав кіпріотів. Перший тайм запам’ятався повною перевагою господарів, однак закінчився результативною нічиєю. Першими забили гості: чудовий гол вдався Джорджу Єфрему. Баски відразу ж зрівняли рахунок. М’яч після удару тезки колись знаменитого дизайнера, тобто Баленсьяги, знайшов на своєму шляху Єфрема – 1:1. У другій половині баски забили ще двічі та пропустили вдруге на останній хвилині матчу, дещо ускладнивши собі вихід до наступної стадії змагань.

У столичній Варшаві, незважаючи на "сухий" рахунок, гра видалася бойовою, з великою кількістю моментів та червоною карткою. На біду для тренера "Аяксу" Петера Боса, його хлопці не зуміли забити важливий гол на виїзді. До слова, на 73 хвилині на поле вийшов син Патріка Клюйверта – Джастін, що теж захищає кольори "Аякса".

Ліга Європи, 1/16 фіналу, перші матчі

"Андерлехт" – "Зеніт" – 2:0

Голи: Ашампонг, 5, 31

"Атлетік" – АПОЕЛ – 3:2

Голи: Єфрем, 38, аг, Адуріс, 61, Вільямс, 72 – Єфрем, 36, Гіанніотас

"Легія" – "Аякс" – 0:0

Вилучення: Тете ("А"), 84