УКР РУС

Ліга Європи, 5 тур: "Борусія" програла у Краснодарі, "Рубін" за допомогою Девіча здолав "Сьйон"

26 листопада 2015 Читать на русском

Стартові матчі 5 туру групового етапу Ліги Європи продемонстрували міць східноєвропейських команд.

Черговий тур Ліги Європи відкривали одразу три матчі, щоправда, назвати їх "цукерками" за якістю гри язик не поворухнеться.

Звичайно, найменшою мірою це стосується поєдинку між "Краснодаром" і "Борусією", у якому "погоду" для господарів у першому таймі створив вдало реалізований пенальті від Мамаєва. Надалі ж розвиток подій у цій грі розвивався далеко не на користь господарів, однак фортуна все ж була на боці команди Кононова, неодноразово рятуючи ворота Диканя від пропущеного м'яча. Хоча вже в другій 45-хвилинці український страж воріт сам неодноразово не дозволив Мхітаряну і Ко відзначитися у своїх воротах.  

Таким чином, "Борусія" і "Краснодар" забезпечили собі єврокубкову весну, переважаючи найближчих переслідувачів ПАОК і "Габалу" на 7 і 9 очок відповідно

А от казанці із Марко Девічем ( українець подвоїв перевагу казанців наприкінці матчу) у стартовому складі все ж зуміли дотиснути несподіваного лідера групи "Сьйон", який більшу частину поєдинку провів у меншості. Гра у неповному складі відчутно вдарила по планах швейцарців на цей матч, суттєво знизивши їхній атакувальний потенціал, що в результаті і призвело до втрати очок командою Толо.

На цей момент "Сьйон" очолює квартет B із 8 пунктами в активі, у "Ліверпуля" на два пункти менше, ніж у швейцарців, "Рубін" третій - 5 очок, "Бордо" останнє із очковим еквівалентом у одну перемогу.

Мінське "Динамо" взяло приклад із двох вищезгаданих російських команд, здолавши у мінімальному стилі чеську "Вікторію". Влучний постріл на рахунку Адамовіча, який за мить до взяття воріт примудрився не реалізувати пенальті.

Ця звитяга дозволила наздогнати чехів у турнірній таблиці й остаточно позбавити останніх будь-яких шансів на плей-офф. 

Ліга Європи, 5 тур.

Група В

"Рубін" - "Сьйон" - 2:0

Голи: Георгєв, 72, Девіч, 90

Вилучення: Ндой, 34 ( друга жовта)

Група С

"Краснодар" - "Борусія" Д - 1:0

Голи: Мамаєв, 2 (пенальті)

Група Е

"Динамо" (Мінськ) - "Вікторія" (Пльзень) - 1:0

Голи: Адамовіч, 90+3

Нереалізоване пенальті: Адамовіч, 90+2

Вилучення: Вєрєтіло, 90 ( друга жовта)