УКР РУС

Ліга Європи, 1 тур. Анонс

15 вересня 2016 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" – про 20 поєдинків першого туру Ліги Європи, серед яких буде місце і сенсаціям, і впевненим перемогам фаворитів.

Група В

АПОЕЛ "Астана"

15 вересня, 20.00. Нікосія, "ГСП"

Кіпріоти зупинилися за крок від групового раунду Ліги чемпіонів, пропустивши ключовий гол на 86 хвилині матчу проти "Копенгагена". До того ж АПОЕЛ розпочав новий сезон у національній першості з двох розгромних перемог, тому підходить до цього протистояння в якості фаворита. "Астана" в суботу ганебно програла основному конкуренту на внутрішній арені "Кайрату", але й вояж на Кіпр навряд чи дозволить команді реабілітуватися перед уболівальниками.

"Янг Бойз" "Олімпіакос"

15 вересня, 20.00. Берн, "Стад де Свісс"

"Олімпіакос" на вихідних провів легкий матч проти "Верої" (6:1), в ході якого Браун Ідейє змусив фанів "Динамо" знову сумно зітхнути, відзначившись хет-триком. І хоча чемпіонат Греції тільки розпочався, а пірейці ще не набрали найкращих кондицій, вони мають хороші шанси на позитивний результат у сьогоднішній грі. "Янг Бойз" своєю немічністю в поєдинках з "Борусією" підтвердив факт недооцінки з боку "Шахтаря" і свою посередню кваліфікацію.

Група С

"Майнц" "Сент-Етьєн"

15 вересня, 20.00. Майнц, "Кофас-Арена"

"Майнц" залатає діри в обороні

"Карнавальники" за 2 стартові тури Бундесліги пропустили 6 голів, чим оголили свої проблеми у захисті. Втім, на власному полі проти французів в першу чергу потрібно буде думати про атаку, адже навіть ПСЖ зумів вразити ворота "зелених" лише з пенальті.

"Андерлехт" "Габала"

15 вересня, 20.00. Брюссель, "Констант Ванден Сток"

Теодорчик став справжньою знахідкою для "Андерлехта". Екс-"динамівець" забиває буквально в кожному матчі, чим приносить новій команді важливі очки. Серйозною перепоною для збільшення гольових здобутків може стати "Габала" нашого Романа Григорчука. Український спеціаліст вміє прекрасно вибудувати оборону своєї команди, що він і показав у кваліфікації, пройшовши іменитіших суперників. У цьому протистоянні не все так однозначно, як може здатися на перший погляд.

Український "моряк" на Каспійських берегах. Як Григорчук підкорює Європу

Група D

"Маккабі" Т-А "Зеніт"

15 вересня, 20.00. Тель-Авів, "Блумфілд"

Після невдалого старту в чемпіонаті Росії команда Мірчі Луческу нарешті ступила на переможний шлях. В останніх турах суперники значно поступалися пітерцям в класі, але позитивні результати точно додадуть оптимізму перед матчем з ізраїльтянами, які гідно пройшли виснажливу кваліфікацію ( 6 перемог у 8 матчах), і зовсім не налаштовані бути "хлопчиками для биття".

"АЗ" "Дандолк"

15 вересня, 20.00. Алкмаар, "АФАС"

"Дандолк" два сезони тому захопив ірландський футбольний трон і впевнено втримує його досі. Цього року прийшов час заявити про себе в Європі. На шляху до групового раунду Ліги чемпіонів "Дандолк" створив сенсацію, пройшовши БАТЕ, і був дуже близьким до досягнення кінцевої мети, але поступився "Легії". Тепер прийдеться доводити свою спроможність у Лізі Європи, де суперники по групі випали досить серйозні. Головне завдання гостей в Алкмарі – показати себе з найкращої сторони, а малоймовірні очки стануть приємним бонусом.

Група Е

"Вікторія" "Рома"

15 вересня, 20.00. Плзень, "Стадіон Пльзні"

Виліт з ЛЧ став для "вовків" справжньою трагедією. З іншого боку, з’являється можливість цілком зосередитися на внутрішньому чемпіонаті, а Лігу Європи використати в якості плацдарму для підтримання форми резервістів. У будь-якому разі римляни не будуть рвати жили на цьому етапі турніру, через що в більш мотивованих чехів виникають шанси навіть на перемогу.

"Астра" "Аустрія"

15 вересня, 20.00. Джурджу, "Марцн Анастасовікі"

Румуни створили головну сенсацію кваліфікаційного плей-офф, вибивши з розіграшу представника АПЛ "Вест Хем". Однак зосередитися належним чином на континентальній арені не вийде, адже потрібно терміново виправляти ситуацію у внутрішньому чемпіонаті, де справи йдуть дуже погано – одна перемога у стартових 7 турах. За таких умов "Аустрія" відправляється в Джурджу мінімум за одним пунктом.

Група F

"Сассуоло" "Атлетік"

15 вересня, 20.00. Реджо-нель-Емілія, "Чітта дель Трікольоре"

Баски біжать підкорювати Європу

"Атлетік" напряму потрапив у груповий етап ЛЄ, а от італійці були змушені подолати два відбіркових раунди. В цьому теж є свій плюс, адже завдяки додатковим матчам "Сассуоло" мав можливість швидше увійти в сезон. Обидві команди невдало розпочали національну першість, однак вивіска цього матчу все одно залишається однією із найсмачніших для нейтрального вболівальника.

"Рапід" "Генк"

15 вересня, 20.00. Відень, "Ернст Хаппель"

Незмінний австрійський віце-чемпіон останніх років провів у Бундеслізі нічийну серію з трьох матчів. Сьогодні у Відень завітає приблизно рівний по силі суперник "Генк". "Зелено-білі" на правах господарів звичайно виступають фаворитами протистояння, але великого здивування від ще однієї мирової не очікується.

Група G

"Панатінаїкос" "Аякс"

15 вересня, 22.05. Афіни, "Олімпійський"

"Аякс" досить несподівано склав зброю перед "Ростовом" у плей-офф ЛЧ, а в Ередивізі вже на 5 очок відстає від першої сходинки. Суперники по групі теж не найпростіші, тому восени "євреям" прийдеться добряче попітніти, щоб остаточно не розчарувати фанів. Перший крок – позитивний результат проти "Панатінаїкоса", який ще не програвав у цьому сезоні.

"Стандард" "Сельта"

15 вересня, 22.05. Льєж, "Моріс Дюфран"

Галісійці добре провели минулу темпораду, а от цьогорічний чемпіонат стартував для команди якнайгірше. Три поразки з жахливою різницею голів опустили "Сельту" на дно турнірної таблиці. Незважаючи на це, в Лізі Європи від іспанців очікують виходу з квартету, а успіх у матчі з бельгійським середняком – це програма мінімум.

Група I

"Ніцца" "Шальке"

15 вересня, 22.05. Ніцца, "Альянц Рів'єра"

Балотеллі відроджує свою кар'єру

Значні кадрові проблеми в атакувальних рядах німецької команди, скоріш за все, змусять Маркуса Вайнцирля знову довірити Коноплянці місце у складі. Помітно, що Євгену не зовсім комфортно на правому фланзі, але ігрова практика – перш за все. Безперечно, з "Ніццою" буде легше, ніж з "Баварією", але недооцінювати "середземноморців" не можна в жодному разі. Команда з півдня Франції не лише якісно підсилилася в захисті, Люсьєн Фавр ризикнув підписати скандального Маріо Балотеллі, який вже встиг подарувати новим партнерам важливу перемогу над "Марселем".

"Зальцбург" "Краснодар"

15 вересня, 22.05. Зальцбург, "Ред Бул Арена"

"Зальцбург" втратив право грати у груповому раунді ЛЧ, пропустивши гол в овертаймі матчу проти загребського "Динамо". Тепер залишаються втішні виступи в Лізі Європи і черговий довгий плідний шлях до найпрестижнішого клубного турніру через національний чемпіонат. А "Краснодару" євроарена допоможе відволіктися від РФПЛ, де "бики" поки що не можуть знайти свою гру.

Група J

ПАОК "Фіорентина"

15 вересня, 22.05. Тумба, "Салоніки"

"Фіалки" не дограли матч чемпіонату проти "Дженоа" через сильну зливу. Основні гравці дещо втратили ігровий тонус, а в наступному турі на "Фіорентину" очікує відповідальний матч з "Ромою". Команда Євгена Шахова, яка з перемоги розпочала Суперлігу, повинна використати це все на свою користь і поборотися за залікові пункти.

"Карабах" "Слован"

15 вересня, 18.00. Баку, "Далга"

Лідер азербайджанського футболу на своєму полі здатен гідно поборотися навіть з найсильнішими суперниками. "Слован" до таких явно не відноситься, тому чеській команді буде вкрай важко розраховувати на вдалий виїзд. Також варто звернути увагу на жахливий старт "Слована" у національному чемпіонаті, де команда за 6 турів набрала 5 очок і перебуває біля зони вильоту.

Група K

"Саутгемптон" "Спарта"

15 вересня, 22.05. Саутгемптон, "Сент-Мері’с"

Клод Пюель має попрацювати з командою

"Святим" потрібно терміново виправляти ситуацію в АПЛ, де вони не здобули жодної перемоги в 4 стартових турах. Враховуючи це, а також традиційне англійське ставлення до Ліги Європи, можна припустити, що проти "Спарти" на поле вийдуть не всі основні виконавці. А от празька команда в усіх турнірах не програє протягом 6 тижнів і має хороші шанси продовжити вдалу серію на "Сент-Мері’с".

"Інтер" "Хапоель" Б-Ш

15 вересня, 22.05. Мілан, "Сан-Сіро"

В новому чемпіонаті "нерадзуррі" вже встигли відчути весь спектр емоцій: від "сухої" поразки "К’єво" до вирваної на останніх хвилинах перемоги над "Пескарою". Наступним опонентом "Інтера" в Серії А буде "Ювентус", але перед цим потрібно "відкатати" обов’язкову єврокубкову програму з лідером поточної ізраїльської Суперліги. 3 очки в поєдинку проти "Хапоеля" виглядають цілком простим завданням.

Група L

"Вільяреал" "Цюрих"

15 вересня, 22.05. Вільярреал, "Ель Мадригал"

Матч на "Ель Мадригалі" не входить в список можливих сенсацій. Так, "Цюрих" не знає рівних у першій лізі Швейцарії (команда вилетіла минулого сезону з вищого дивізіону, а в єврокубки пробилася через Кубок), так, "жовта субмарина" перебуває далеко не в найкращій формі, однак клас іспанської команди настільки переважає суперника, що успіх "Вільяреалу" навіть не обговорюється..

"Османліспор" "Стяуа"

15 вересня, 22.05. Анкара, "Османлі"

Турки пройшли 3 раунди кваліфікації Ліги Європи і провели 3 матчі в національній першості. За весь цей час команда з Анкари не поступилася жодного разу, що підтверджує високу готовність футболістів до сезону. "Стяуа" не зуміла нічого протиставити "Ман Сіті" в плей-офф ЛЧ, але в чемпіонаті Румунії набрала хороший хід і очолила турнірну таблицю. Цей матч – традиційне протистояння на три результати.