УКР РУС

Ліга Європи. 1/8 фіналу, перші матчі. Анонс

10 березня 2016 Читать на русском

"Футбол 24" представляє анонс перших матчів 1/8 фіналу Ліги Європи.

Коноплянка та компанія їдуть екзаменувати "Базель"

"Базель" - "Севілья"

10 березня. 20:00. Базель, стадіон "Санкт-Якоб Парк"

Арбітр: Ентоні Тейлор (Англія)

Не зіграють: Емболо (дискваліфікація), Аканджі, Боетьюс, Шпорар (всі - травма) - Пареха (травма).

Під питанням: Б. Б'ярнасон, Вацлік - Крихов'як.

"Базель" у попередньому раунді засмутив кривдника "Дніпра" - "Сент-Етьєн". Швейцарці вирвали у французів путівку до наступного раунду, завдяки силі волі та... перевазі за голами виїзді (з загальним рахунком 4:4). Невпевнений прохід анітрохи не збентежив "Базель", який цього разу готується вибити з 1/8 фіналу Ліги Європи команду Євгена Коноплянки - "Севілью". У швейцарців не зіграє головна зірка атаки - Брель Емболо, котрий отримав дискваліфікацію.

"Севілья", як одна з найбільш успішних команд у Лізі Європи, вже давно звикла до участі в цьому турнірі та знає всі його тонкощі. Пройшовши скромний "Мьольде", іспанці готові до чергового випробування своїх сил під час поїздки до Швейцарії. Матч з "Базелем" може стати можливістю для Коноплянки закріпитись в основі "Севільї", якщо Женя врахує всі зауваження тренерського штабу та потрапить до заявки на цей поєдинок.

Джмелі прийматимуть амбіційних Шпор

"Боруссія" - "Тоттенхем"

10 березня. 20:00. Дортмунд, стадіон "Зігнал Ідуна Парк"

Арбітр: Джюнейт Чакир (Туреччина)

Не зіграють: Папастатопулос (травма) - Аллі (дискваліфікація + травма), Вертонген, Нжіє, Роуз (всі - травма).

Один з центральних матчів 1/8 фіналу Ліги Європи обіцяє бути ще цікавішим, якщо взяти до уваги факт, що обидві команди претендують на звання чемпіона у своїх національних лігах. У Бундеслізі "Боруссія", під керівництвом Томаса Тухеля, поступово підбирається до лідера - "Баварії", і при цьому веде активну боротьбу в єврокубках. На минулому етапі німці впоралися з "Порту" (3:0 у загальному підсумку) та готові прийняти в себе лондонців.

Гості також проводять відмінний сезон у національному чемпіонаті та як ніколи близько знаходяться до заповітної мети - чемпіонства у Прем'єр-лізі. Досить складно грати на два фронти, та ще й проти таких команд, як "Боруссія". У шпор певні проблеми зі свіжістю, та ще й травми ускладнюють задачу. Тому наставнику "Тоттенхема" доведеться в якийсь момент зробити вибір на користь одного з турнірів, щоб не погнатися "за двома зайцями". Матч у Німеччині в цьому плані буде показовим.

Почеттіно має намір запросити Коноплянку у "Тоттенхем" влітку, - ЗМІ

"Фенербахче" чекає в гості кривдників Касільяса

"Фенербахче" - "Брага"

10 березня. 20:00. Стамбул, стадіон "Шюкрю Сараджоглу"

Арбітр: Клеман Тюрпен (Франція)

Не зіграють: Дієго (дискваліфікація), Маркович (травма), обидва - "Фенербахче".

Під питанням: Гекхан Генюл - Кріслан.

"Фенербахче" з вітерцем прокотився на "Локомотиві" (3:1 за сумою двох матчів) і прибув на чергову станцію Ліги Європи. Цього разу їм доведеться прийняти у себе удома португальську "Брагу". "Фенербахче" вирвався вперед у чемпіонській гонці з "Бешикташем" і прагне добитись успіху тепер уже на єврокубковій арені. Забезпечити собі комфортну перевагу турки планують ще у першому матчі, щоб зробити поїздку до Португалії лише формальністю.

Що стосується "Браги", то команда вміє бути незручним і зухвалим суперником. Про те, як не варто з нею грати, може розповісти "Порту", разом з Ікером Касільясом, яких "Брага" покарала в останньому матчі чемпіонату Португалії з рахунком 3:1. Португальці приїдуть до Стамбулу з однією метою - відзначитися на виїзді та зробити максимально незручним для "Фенербахче" результат перед матчем-відповіддю.

Фармацевти готові до занурення з Жовтою субмариною

"Вільярреал" - "Байєр"

10 березня. 22:05. Вільярреал, стадіон "Ель-Мадригаль"

Арбітр: Джанлука Роккі (Італія)

Не зіграють: Ж. дос Сантос, Мусаччо, Саму, Хауме Коста (всі - травма) - Арангіс, Кампль, Л. Бендер, Хільберт, Емер Топрак (всі - травма).

Під питанням: Кісслінг, Пападопулос, Та, всі - "Байєр".

"Вільярреал" досить легко пройшов "Наполі" і отримав не найпростішого суперника в особі леверкузенського "Байєра". Іспанці балансують між чемпіонатом і Лігою Європи, що позначається на успішності команди на двох фронтах. В останньому матчі з "Лас-Пальмас" команда несподівано поступилась вдома (0:1) і повинна зібратися перед зустріччю з грізним "Байєром".

Що стосується "Байєра", то німці не можуть похвалитися результатами у Бундеслізі. В останніх 4-х матчах ліги команді вдалося взяти лише одне очко. Фармацевти зараз знаходяться не в найкращій формі, а ситуацію ускладнює ще й низка травм, котрі вибили команду з колії. "Байєру" стає все складніше встигати у двох турнірах, тому матч з "Вільярреалом" буде непростим випробуванням для німців.

Іспанський дует. Більбао чекає Кажанів

"Атлетік" - "Валенсія"

10 березня. 22:05. Більбао, стадіон "Сан-Мамес"

Арбітр: Бьорн Кейперс (Нідерланди)

Не зіграють: Ібай Гомес, Вільямс (обидва - травма) - Черишев (травма).

Під питанням: Аріц Адуріс - Перес.

Жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи в цьому році звело між собою дві пари команд з однієї країни. Однією з них став іспанський дует. "Атлетік" у майбутній грі може похвалитися не лише перевагою власного поля, а й статистикою зустрічей з "Валенсією" у лізі. З двох зустрічей у поточному чемпіонаті "Валенсія" двічі була подолана - і вдома, і в гостях (загальний рахунок 6:1 на користь "Атлетіка").

"Валенсію" в кінці лютого переміг "Атлетік" вдома і тому вона повинна спробувати виправити невтішну тенденцію ігор з цим суперником. Ліга Європи - дещо інший турнір і тут є можливість абстрагуватись від невдач та в черговий раз спробувати домогтись успіху у виїзному матчі з добре знайомим "Атлетіком".

Північно-західне дербі... у Лізі Європи

"Ліверпуль" - "Манчестер Юнайтед"

10 березня. 22:05. Ліверпуль, стадіон "Енфілд"

Арбітр: Карлос Веласко Карбальо (Іспанія)

Не зіграють: Гомес, Інгс, Лукас, Россітер (усі - травма) - Лінгард (дискваліфікація), А. Валенсія, Джонс, Кін, Руні, Швайнштайгер, Шоу, Янг (усі - травма).

Під питанням: Бортвік-Джексон - МЮ.

Ще одним сюрпризом жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи стала пара британських важкоатлетів, котрі волею долі потрапили у цей турнір. Гранди англійського футболу зараз переживають не найкращі часи і розглядають Лігу Європи в якості шляху до омріяної Ліги чемпіонів. "Ліверпуль" з харизматичним новим тренером Клоппом і МЮ з досвідченим голландцем ван Гаалом, для якого кожен матч може стати останнім біля керма команди.

Ван Гаал: Перемога у Лізі Європи була б фантастикою для фанів МЮ

Обидва матчі з МЮ у Прем'єр-лізі нинішнього сезону "Ліверпуль" програв. Цього разу наставники зійдуться у єврокубковій дуелі. Проблеми з травмами супроводжують і "Ліверпуль", і МЮ - в лазареті команд знаходиться близько 11-ти футболістів, серед яких виявився і лідер атак "дияволів" - Руні. Завданням наставників у матчі на "Енфілді" буде, в першу чергу - не нашкодити загальній картині протистояння, адже від результату в першій зустрічі буде залежати, хто вийде в наступний раунд.

Клопп іронічно прокоментував протистояння з МЮ в 1/8 фіналу Ліги Європи

Спартанці спробують вистояти проти римлян

"Спарта Прага" - "Лаціо"

10 березня. 22:05. Прага, стадіон "Летна"

Арбітр: Альберто Ундіано Мальєнко (Іспанія)

Не зіграють: Штех - де Врей (травма)

Під питанням: Матейовські - Баста, Джентілетті.

Празька команда, незалежно від результату в матчі, може пишатися своїм виступом в єврокубках цього сезону. "Спарта Прага" не програла жодного матчу в Лізі Європи 2015/16 і постарається продовжити свою фантастичну серію з "Лаціо".

Римляни повинні з усією серйозністю підготуватись до матчу в Чехії, адже "Спарта" вже неодноразово показала, що вміє користуватися недооцінкою з боку суперників і вміло карати за розслабленість. На "Лаціо" чекає непростий поєдинок у Празі і необхідно докласти максимум зусиль, щоб зняти питання у протистоянні зі "Спартою".

Олександр Москаленко, Футбол 24