УКР РУС

Ліга Європи. 1/8 фіналу, матчі-відповіді. Анонс

17 березня 2016 Читать на русском

"Футбол 24" представляє анонс матчів 1/8 фіналу Ліги Європи.

Гірка пігулка для Фармацевтів

"Байєр" - "Вільяреал"

17 березня. 20:00. Леверкузен, стадіон "Бай-Арена"

Арбітр: Вільям Коллам (Шотландія)

Не зіграють: Єдвай (дискваліфікація), Арангіс, Беніш, Кампл, Л. Бендер, Хільберт, Емер Топрак (всі - травма) - Ж. дос Сантос, Музаккьо, Саму, Хауме Коста (всі - травма).

Під питанням: Крамер, Фрай - Ареоля.

У першому матчі в Іспанії "Вільяреал" добився переконливої перемоги з рахунком 2:0, яка зводить шанси німців на прохід до мінімуму. Після такого виїзного результату "Байєру" доведеться вирішувати задачу не тільки в атаці (адже потрібно відігравати м'яча і забивати ще), але і в захисті. Адже, якщо "Вільяреалу" вдасться відзначитись у Леверкузені, то про путівку в наступний раунд господарям доведеться забути.

Іспанці показали себе гідним суперником, і "Байєру" доведеться зробити неможливе, щоб надати хоч якісь аргументи на право зіграти у 1/4 фіналу Ліги Європи цього року.

Іспанський дует

"Валенсія" - "Атлетік"

17 березня. 20:00. Валенсія, стадіон "Месталья"

Арбітр: Даніеле Орсато (Італія)

Не зіграють: Жоау Канселу, Перес, Черишев (всі - травма) - Вільямс (травма).

Під питанням: Бараган, Хаві Фуего, обидва - "Валенсія".

Вкотре в цьому році "Валенсія" безуспішно грає з "Атлетіком". У Більбао "кажани" традиційно програли - 0:1. Якщо в чемпіонаті у "Валенсії" не було шансу відразу відігратися, то в Лізі Європи такий шанс, хоч і невеликий, але є. Команда повинна зібратися, переглянути свій підхід до матчів з непростим і досить незручним, як показує статистика, суперником.

Спартанський характер - у всьому

"Лаціо" - "Спарта Прага"

17 березня. 20:00. Рим, стадіон "Олімпіко"

Арбітр: Рудді Буке (Франція)

Не зіграють: Баста, де Врей, Кішна, Раду, С. Мілінковіч-Савич, Джорджкевич, (всі - травма) - Штех (не уточнюється).

Під питанням: Конко - Матейовскі.

"Спарта Прага" в нинішньому розіграші Ліги Європи неодноразово підтверджувала своє горде ім'я, яке безпосередньо асоціюється з войовничим і славним народом - спартанцями. Саме такі принципи гри і боротьби скромна команда з Праги сповідує на футбольному полі. Минулий матч з "Лаціо" на домашній арені показав, що команда не має наміру віддавати путівку в наступний раунд без бою - рахунок 1:1 залишає непогані шанси на можливий тріумф за сумою двох зустрічей в Римі. У свою чергу, "Лаціо" спробує компенсувати недолік результативності в минулому матчі.

Джмелі відвідають Лондон

"Тоттенхем" - "Борусія" (Дортмунд)

17 березня. 22:05. Лондон, стадіон "Вайт Харт Лейн"

Арбітр: Нікола Ріцоллі (Італія)

Не зіграють: Вертонген, Нжіе (обидва - травма) - Гюндоган, С .Бендер (обидва - травма).

Під питанням: Дурм - "Борусія".

Якщо перед першою зустріччю в Дортмунді ще можна було говорити про інтригу в протистоянні двох претендентів на титул в Англії і Німеччині, то після неї стало ясно, що "Тоттенхем" не готовий до боротьби на кількох фронтах. Команда Почеттіно опинилася в ситуації, коли щільний графік і бажання встигнути і вдома, і на євроарені зіграли з нею злий жарт. У Німеччині "Боруссія" виявилася на голову сильнішою від лондонців, що і вилилося в рахунок 3:0 на користь підопічних Томаса Тухеля.

Матч в Лондоні, судячи з усього, не принесе якихось несподіванок. Гостям лише знадобиться чекати від господарів спроб реабілітуватися перед уболівальниками, при цьому користуючись помилками і відкритими зонами для контратак.

"Брага" у пошуках єврокубкової слави

"Брага" - "Фенербахче"

17 березня. 22:05. Брага, стадіон "Брага Мунісіпал"

Арбітр: Іван Бебек (Хорватія)

Не зіграють: Луїс Карлос (дискваліфікація), Кріслан (травма), Руй Фонте (травма) - Маркович (травма).

"Брага" в нинішньому сезоні Ліги Європи вельми непогано виступає і намагається наздогнати своїх більш іменитих португальських колег у плані єврокубкових успіхів. У першому матчі з "Фенербахче" команді вдалося триматися практично до фінального свистка. Однак господарям все ж вдалося забити переможний гол в останні 10 хвилин поєдинку - 1:0. Що стосується матчу-відповіді, то туркам не слід розраховувати на легку прогулянку в Португалії. "Брага" вміє грати вдома, а характер португальців дозволяє говорити про цілком можливий домашній камбек.

Ван Гаал - бути чи не бути, ось в чому питання

МЮ - "Ліверпуль"

17 марта. 22:05. Манчестер, стадіон "Олд Траффорд"

Арбітр: Мілорад Мажіч (Італія)

Не зіграють: А. Валенсія, Кін, Руні, Шоу, Янг (всі - травма) - Гомес, Інгс, Лукас (всі - травма).

Під питанням: Бортвік-Джексон, Джонс - Шкртел.

"Ліверпуль" в першому поєдинку забезпечив собі комфортну перевагу перед зустріччю на "Олд Траффорд" (2:0) і поставив Луї ван Гаала в чергове незручне становище. Нідерландський наставник випробовує терпіння керівництва та вболівальників, але продовжує вірити в свою тренерську методику. У домашньому матчі з командою Юргена Клоппа йому доведеться неабияк попітніти, розробляючи план порятунку не тільки поєдинку, але і свого місця за кермом "Червоних дияволів".

Екс-капітан МЮ підтримав призначення Гіггза на пост головного тренера команди

"Севілья" без Коноплянки спробує здолати "Базель"

"Севілья" - "Базель"

17 березня. 22:05. Севілья, стадіон "Рамон Санчес Пісхуан"

Арбітр: Деніз Айтекін (Німеччина)

Не зіграють: Н'Зонзі (дискваліфікація + травма), Вітоло, Коноплянка (обидва - травма) - Самуель (дискваліфікація), Аканджі, Боетьюс, Ф. Деген, Шпорар (всі - травма).

Під питанням: Б. Бьярнасон, М. Ланг, обидва - "Базель".

Для "Севільї" виїзд до Швейцарії виявився не таким і простим, як могло здатися спочатку. "Базель" виявився міцним горішком і показав, що не визнає ні імені, ні минулих єврокубкових титулів суперника. У матчі-відповіді "Севільї" не допоможе Коноплянка, який відзначився чудовим голом в недавньому матчі Ла Ліги, але травмувався. Для успішного проходу в наступний раунд іспанці повинні здивувати гостей своєю фірмовою швидкісною грою, ну а "Базель" постарається використовувати всі свої сильні сторони, щоб не дати "Севільї" цього зробити.

Олександр Москаленко, Футбол 24