УКР РУС

Ліга Європи, 1/2 фіналу. "Шахтар" - "Севілья". Анонс

28 квітня 2016 Читать на русском

"Футбол 24" представляє анонс матчу 1/2 фіналу Ліги Європи, в якому у Львові зійдуться "Шахтар" і "Севілья".

Коли Коноплянка не за нас

28 квітня. 22:05. Львів, "Арена-Львів"

Арбітр: Шимон Марчіняк (Польща)

Не зіграють: Фред (дискваліфікація), Азеведо (травма) - Вітоло, Рамі, Рейес, Тремулінас (всі - травма).

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

"Шахтар" в суперники отримав одну з найбільш досвідчених команд Ліги Європи (раніше Кубка УЄФА). "Севілья" останні два роки не підпускала нікого до заповітного трофею і розраховує здійснити "хет-трик" вже в поточному сезоні. "Гірники" вже зустрічалися з "Севільєю" раніше, це сталося в 1/8 фіналу Кубка УЄФА сезону 2006/2007. Після нічийного результату 2:2 у Севільї голкіпер іспанців Палоп примудрився зрівняти рахунок на останніх секундах матчу в Донецьку, а в додатковий час іспанці перемогли 2:3.

Іборра застеріг "Севілью" від найбільшої помилки в матчі з "Шахтарем"

Сьогодні "Шахтар" має всі шанси написати нову історію протистояння з "Севільєю". На попередній стадії донецька команда легко здолала "Брагу" і за сумою двох (6:1) зустрічей пройшла португальців. Варто зазначити, що в поточному розіграші Ліги Європи "Шахтар" ще не програвав (5 перемог і нічия). Однак на стадії півфіналу легкої прогулянки українцям чекати не доводиться. Мірча Луческу на передматчевій прес-конференції у Львові також це зазначив.

Це інший рівень. Півфінал. Тут вже зустрічаються команди рівня Ліги чемпіонів. Ви, напевно, бачили гру "Ман Сіті" - "Реал". Грали рівні за силою команди, і на цій стадії важко забивати голи. На таких стадіях матчі, як правило, закінчуються з мінімальним результатом. Кожен хоче пробитися до фіналу. Думаю, зараз буде складно це зробити.

До матчу з "Севільєю" команда Луческу підходить не в найкращому гуморі. Серія без перемог, невластива раніше "гірникам", наздогнала "Шахтар" у національних змаганнях. А остання осічка з "Чорноморцем" узагалі дозволила конкурентам з "Динамо" відсвяткувати дострокове чемпіонство ще до очної зустрічі у Львові. З іншого боку, закінчення чемпіонської гонки і зниження градуса суперництва в чемпіонаті дозволить "Шахтарю" цілком і повністю присвятити себе Лізі Європи.

Захисник "гірників" Ярослав Ракицький, відпочивши та відновившись після травми, зможе знову допомогти команді, склавши пару Олександру Кучеру в центрі захисту. Ярослав був присутній з наставником на прес-конференції і зазначив, що для "Шахтаря" сьогоднішній матч має особливе значення, а також не забув і про Женю Коноплянку у складі суперника.

Ми дійшли до півфіналу, і хочемо дійти до фіналу. Цей момент з Палопом - це історія, все забувається. Ми хочемо дійти до фіналу. "Севілья" атакуюча команда і сильна колективними діями. Відзначу Коноплянку. Він швидкий гравець, задає тон в атаці.

Відчутних кадрових проблем у "Шахтара" нема. Як і раніше, відсутній травмований Азеведо. Фред, котрий відбуває дискваліфікацію за допінг, також не допоможе команді. Решта футболістів готові до зустрічі.

Що стосується "Севільї", то команда, на відміну від "Шахтаря", пройшла в 1/2 фіналу турніру з труднощами. Лише серія післяматчевих пенальті (в якій відзначився і Коноплянка), дозволила здолати "Атлетік". У чемпіонаті Іспанії команді Емері теж не вистачає стабільності, а останній матч з "Бетісом" хоч і завершився перемогою для "Севільї", однак продемонстрував проблеми колективу з фізичною готовністю та захистом.

До матчу з "Шахтарем" команда Емері підходить з упевненістю продовжити свій єврокубковий успіх останніх років, а сам наставник відзначив роль Коноплянки в реалізації плану проходження "Шахтаря".

Коноплянка дуже важливий футболіст. Його усі дуже люблять не лише в Україні, але і в Севільї. Це футболіст топ-рівня. Він дуже хороша людина, легко адаптується до середовища, в якому знаходиться, і він доводить свій професіоналізм на полі. Це командний гравець. Безумовно, Конопляка нам допомагав при підготовці. Він краще знає "Шахтар", і підказав нам деякі моменти.

Женя напередодні матчу був популярним не лише у тренерському штабі, у зв'язку з підготовкою до матчу, але й серед українських уболівальників, які влаштували йому неймовірну зустріч у Львові. Сам же гравець також був присутній на передматчевій прес-конференції та традиційно продемонстрував почуття гумору.

Я найкращий? Він (Ракицький, - прим. "Футбол 24") так сказав, тому що він мій друг. Спасибі, Ярік. Хто з "Шахтаря" небезпечний? Ярік - найкращий і найбільш небезпечний (сміється).

Кадрові питання "Севільї" полягають, в основному, у проблемі з травмами Вітоло, Рейеса та Тремулінаса. На правому фланзі іспанців намітився дифіцит півзахисників, у зв'язку з чим Емері доведеться використовувати не найоптимальнішого виконавця на цій позиції.

Степаненко визначив переможця у півфіналі ЛЄ "Шахтар" - "Севілья"

Орієнтовні склади:

"Шахтар": Пятов - Срна, Кучер, Ракицький, Ісмаїлі - Степаненко, Малишев - Марлос, Ковальчук, Тайсон - Феррейра.

"Севілья": Ріко - Коке, Каррісу, Колодзейчак, Ескудеро - Крихов'як, Нзонзі - Маріано, Банега, Коноплянка - Гамейро.

Олександр Москаленко, Футбол 24

Коноплянка та компанія. Що пов'язує "Севілью" і український футбол?