УКР РУС

Ліга Європи. 1/16 фіналу, перші матчі. Анонс

18 лютого 2016 Читать на русском

"Футбол 24" представляє анонс перших матчів 1/16 фіналу Ліги Європи.

"Згадати все"

"Фіорентина" - "Тоттенхем"

18 лютого. 20:00. Флоренція, стадіон "Артеміо Франкі"

Арбітр: Фелікс Цваєр (Німеччина)

Не зіграють: Бадель (травма) – Вертонген (травма), Нжіе (травма)

Остання зустріч. Другий рік поспіль команди зустрічаються в 1/16 фіналу турніру Ліги Європи. У сезоні 2014/15 успіху добилася "Фіорентина". Пройшовши "Тоттенхем" із загальним рахунком 3:1, флорентійці в наступній стадії вибили з турніру київське "Динамо".

Цікава статистика. Якщо заглибитися в статистику домашніх єврокубкових матчів "Фіорентини" проти англійських команд, то можна простежити цікаву тенденцію. Починаючи з 1999-го року, "фіалки" провели в єврокубках 4 домашні поєдинки проти англійських гостей і в останніх 3-х матчах обіграли суперників з рахунком 2:0. Уникнути поразки у Флоренції зміг лише "Арсенал", який зумів добитись нульової нічиєї.

Обидві команди набрали хід в своїх чемпіонатах і демонструють якісну гру, показуючи амбіції поборотися і на єврокубковому полі. "Фіалки" борються за збереження 3-ї позиції в Серії А, де на п'яти їм наступає "Рома". Упевненості додає недавня перемога над "Інтером". Що стосується "Тоттенхема", то лондонці беруть активну участь в чемпіонській гонці і цілком можуть принести в жертву єврокубковий успіх заради збереження шансів в Прем'єр-лізі.

Греки їдуть у Брюссель

"Андерлехт" - "Олімпіакос"

18 лютого. 20:00. Брюссель, стадіон "Констант Ванден Сток"

Арбітр: Іван Бебек (Хорватія)

Не зіграють: Лейя-Ісека (травма), Обрадовіч (травма), Ернані (травма) – Елабделлауї (дискваліфікація).

Під питанням: Дендокер, Окака, обоє – "Андерлехт".

"Андерлехт" продовжує погоню в національній першості за лідерами "Брюгге" і "Гентом". Але сьогодні їм доведеться відволіктися від думок про лігу і переключитися на зустріч із "Олімпіакосом".

Греки ж не знають печалі в своєму національному чемпіонаті - 1-е місце і 16 очок відриву від найближчого переслідувача дають можливість сконцентруватися на єврокубках. "Олімпіакос" приїде в Брюссель максимально мотивованим і буде сподіватися на бомбардирський талант екс-динамівця Брауна Ідейє.

Данці спробують звільнити ван Гаала

"Мідтьюлланд" - "Манчестер Юнайтед"

18 лютого. 20:00. Хернінг, стадіон "Арена Хернінг"

Арбітр: Артур Діаш (Португалія)

Не зіграють: Я.Поульсен (дискваліфікація) – Варела (травма), Валенсія (травма), Дарміан (травма), Джонс (травма), Рохо (травма), Швайнштайгер (травма), Шоу (травма), Янг (травма)

Під питанням: Андерссон ("Мідтьюлланд")

Судячи з усього, Луї ван Гаал допрацьовує свій останній сезон в Манчестері, і терпіння керівників з кожною невдалою грою все швидше випаровується. Нідерландський наставник заявляв, що потрапити наступного року в Лігу чемпіонів буде легше завдяки перемозі в Лізі Європи, відповідно, і зусиль "манкуніанці" постараються докласти максимум. Ускладнити завдання може переповнений лазарет, в якому основну частку складають гравці захисту.

Що стосується господарів, то "Мідтьюлланд" героїчно протиснувся в 1/16 фіналу Ліги Європи і сам факт гри на цій стадії вже можна вважати успіхом. У домашньому матчі з МЮ данці постараються подарувати свято своїм вболівальникам, які будуть раді навіть нічиїй.

"Порту" їде знайомитись з "джмелями"

"Борусія" (Дортмунд) - "Порту"

18 лютого. 20:00. Дортмунд, стадіон "Сігнал Ідуна Парк"

Арбітр: Лука Банті (Італія)

Не зіграють: Даніло (дискваліфікація), Максі Перейра (дискваліфікація), обоє – "Порту"

Під питанням: С.Бендер ("Борусія")

"Борусія" вкрай рідко перетинається в єврокубках з португальськими командами. А з "Порту" грати і зовсім не доводилося. Влаштувати гарячий прийом для гостей з Португалії "джмелі" зможуть вже сьогодні. Команда Томаса Тухеля твердо тримає свою 2-у сходинку в таблиці Бундесліги і зацікавлена ​​здобути євротрофей, щоб частково компенсувати солідне відставання від "Баварії" в чемпіонській гонці.

"Порту" напередодні здолав "Бенфіку" і скоротив відставання від 2-го місця в лізі до 3-х очок, що, безсумнівно, допоможе в доброму моральному стані приїхати у Німеччину. Нав'язати боротьбу господарям і забити на виїзді - головне завдання в матчі з Дортмундом. Не допоможуть у цій справі дискваліфікований півзахисник Даніло і захисник Максі Перейра.

"Вільяреал" зустрічає неаполітанців

"Вільяреал" - "Наполі"

18 лютого. 20:00. Вільяреал, стадіон "Ель-Мадригаль"

Арбітр: Бас Нейхейс (Нідерланди)

Не зіграють: Хіменес (дискваліфікація), Адріан Лопес (травма), Саму (травма), всі – "Вільяреал"

Під питанням: Бейї, Бруно Соріано, обоє – "Вільяреал".

"Вільяреал" проводить хороший сезон у Прімері, де становить гарну конкуренцію першій трійці лідерів. Команда напередодні здолала "Малагу" і в бойовому настрої чекатиме в гості "Наполі". Додати проблем з вибором складу можуть дискваліфікація Хіменеса і травми Адріана Лопеса і Саму.

"Наполі", який в торішньому розіграші Ліги Європи був переможений "Дніпром", на цей раз хоче довести свої претензії на перемогу в турнірі. Неаполітанці проводять чудовий сезон і дихають в потилицю "Ювентусу", який займає 1-е місце в Серії А. У матчі з "Вільяреалом" італійці постараються вирішити результат протистояння в гостях, щоб не залишати інтриги на домашній поєдинок.

"Базель" спробує покарати кривдників "Дніпра"

"Сент-Етьєн" - "Базель"

18 лютого. 20:00. Сент-Етьєн, стадіон "Жоффруа Гішар"

Арбітр: Тасос Сідіропулос (Греція)

Не зіграють: Беріч (травма), Теофіль-Катрін (травма) – Вацлік (травма), Аканджі (травма), Ф.Деген (травма), Хег (травма)

Під питанням: Баебек, Клер, Корньє, Монне-Паке, Табану – Гаші

Ще одна зустріч команд, які не перетиналися в офіційних матчах. Швейцарський "Базель" завітає в гості до французів в статусі одноосібного лідера національної першості. Відрив від другого місця дозволяє бельгійцям пошукати гострих відчуттів в єврокубках. А протистояти їм буде суперник з групи "Дніпра" в поточному розіграші Ліги Європи. "Базель" постарається вичавити максимум з гостьової зустрічі з "Сент-Етьєном" і буде сподіватися на виїзний гол.

Для французів можливість якомога далі пройти в Лізі Європи теж додає впевненості. Проте, отримавши міцного і непоступливого суперника, підопічні Крістофа Галтьє повинні зіграти максимально сконцентровано, інакше "Базель" може покарати за найменшу помилку, що він успішно довів на груповому етапі.

Коноплянка чекає в гості "вікінгів"

"Севілья" - "Мольде"

18 лютого. 20:00. Севілья, стадіон "Рамон Санчес-Пісхуан"

Арбітр: Гедімінас Мажейка (Литва)

Не зіграють: Криховяк (травма), Пареха (травма) – Ріндарей (дискваліфікація)

Виступ "Мольде" в груповому етапі Ліги Європи стало справжнім одкровенням для любителів футболу. Команда, яка вважалася аутсайдером групи, вийшла з першого місця. Під проводом не кого-небудь, а самого Оле Гуннара Сульшера "вікінги" творять історію, і черговий крок до мрії можуть зробити вже сьогодні в Севільї.

Команда Коноплянки, хоч і є очевидним фаворитом пари, але повинна поставитися до норвежців цілком серйозно. Допомогти здолати "Мольде" не зможуть Криховяк і Пареха. Зате Євген Коноплянка готовий провести свій перший поєдинок в Лізі Європи за "Севілью".

Німці шукають стабільність в Лісабоні

"Спортінг" (Лісабон) - "Байєр" (Леверкузен)

18 лютого. 20:00. Лісабон, стадіон "Жозе Алваладе"

Арбітр: Бйорн Кейперс (Нідерланди)

Не зіграють: Кампль (дискваліфікація) – "Байєр"

Господарі впевнено лідирують в національній першості і вже 8 матчів поспіль не знають гіркоти поразок. У груповому раунді Ліги Європи "Спортінг" з 3-х матчів вдома виходив переможцем двічі. Португальська команда постарається не упустити можливості забезпечити комфортну перемогу вдома і цього разу.

"Байєр" замикає трійку лідерів в Бундеслізі, і головною метою для клубу є збереження місця в зоні Ліги чемпіонів. Останні матчі "Байєру" не вистачає стабільності - перемоги чергуються з нічиїми і поразками (не так давно в Кубку Німеччини "Вердер" Віктора Скрипника здолав "Байєр" - 3:1). Результативна нічия в Лісабоні буде для німців прийнятним результатом.

"Рапід" підбирає рецепт для перемоги над іспанцями

"Валенсія" - "Рапід" (Відень)

18 лютого. 22:05. Валенсія, стадіон "Месталья"

Арбітр: Мирослав Зелінка (Чехія)

Не зіграють: Мустафі (дискваліфікація), Абденнур (травма), Хаві Фуего (травма) – Дібон (травма), Новота (травма), Шауб (травма).

"Валенсія" в нинішньому сезоні не виправдовує очікувань в лізі. 12-е місце в таблиці - далеко не той показник, якому були б раді фанати "кажанів". Трохи оптимізму додає недавня перемога над "Еспаньолом", але ще більше позитиву "Валенсія" спробує винести з матчу Ліги Європи з "Рапідом". Не допоможуть у грі основний захисник Мустафі, а також Абденнур і Хаві Фуего.

"Рапід" вийшов в наступний раунд Ліги Європи в статусі переможця своєї групи, де обійшов ще одну іспанську команду - "Вільяреал". Австрійці мають рецепт перемоги над іспанцями, а чи зможуть вони його правильно застосувати вже з "Валенсією" - стане ясно сьогодні. У всякому разі, контратаки і солідна гра в захисті вже принесли свої дивіденди раніше.

Юрген їде за перемогою на батьківщину

"Аугсбург" - "Ліверпуль"

18 лютого. 22:05. Аугсбург, стадіон "Аугсбург Арена"

Арбітр: Давід Фернандес Борбалан (Іспанія)

Не зіграють: Калльсен-Бракер (травма), Фрамбергер (травма), Шустер (травма) – Аллен (травма), Гомес (травма), Лаллана (травма), Інгс (травма), Россітер (травма), Сміт (травма), Шкртел (травма)

Під питанням: Байєр, Моравек, Хон Джон Хо, всі – "Аугсбург"

"Аугсбургу" ще не доводилося зустрічатися з представниками англійського футболу. Скромний німецький клуб не хапає зірок з неба в Бундеслізі, проте знаходиться на безпечній відстані від зони вильоту і намагається зачепитися за результат в Лізі Європи.

У Лізі Європи поточного сезону найбільш популярним результатом зустрічей за участю "Ліверпуля" була нічия - 4 матчі з 6-ти. Домогтися перемоги Клопп спробує під час поїздки на батьківщину, а підібрати ключі до "Аугсбурга" буде його завданням №1. Обидві команди мають проблеми з травмами, але у "Ліверпуля" в цьому плані все більш серйозно, тому тренеру доведеться щось вигадувати, особливо на тлі напруженого графіку у Прем'єр-лізі.

"Краснодар" спробує здолати 11 "спартанців"

"Спарта" - "Краснодар"

18 лютого. 22:05. Прага, стадіон "Летна"

Арбітр: Славко Вінчич (Словенія)

Не зіграють: Фридек (дискваліфікація), Ковач (травма) – Каборе (дискваліфікація)

Під питанням: Гушбауер – Лаборде

В гості до "Спарти" завітає дебютант 1/16 Ліги Європи - "Краснодар". Команда Олега Кононова вийшла з непростої групи з першого місця і не бажає обмежуватися лише 1/16 фіналу. Матч в Празі буде для "Краснодара" першим офіційним поєдинком після зимової перерви.

"Спарта" має більше досвіду виступу в єврокубках, ніж їхні гості, та й репутація непоступливого бійця теж повинна змусити "Краснодар" поставитися серйозно до цього матчу. Чехи вдома будуть робити все для того, щоб супернику гра не здалася легкою прогулянкою.

"Лаціо" приїде до "Галатасараю" через 15 років

"Галатасарай" - "Лаціо"

18 лютого. 22:05. Прага, стадіон "Тюрк Телеком Арена"

Арбітр: Майкл Олівер (Англія)

Не зіграють: Сінан Гюмюш (травма) – Кейта (дискваліфікація), Баста (травма), де Врей (травма), Раду (травма)

Під питанням: Хаміт Алтинтоп – Бишевац, Джентілетті

Через 15 років після останньої зустрічі "Галатасарай" і "Лаціо" знову зійдуться в єврокубковій дуелі. Тоді, в 2001-му році, команди здобули по одній перемозі в групі Ліги чемпіонів.

Виходячи з підбору гравців, який мають турки, положення в чемпіонаті ніяк не можна вважати високим. Спробувати реабілітуватися за невтішні результати в лізі турки зможуть в матчі з "Лаціо". "Галатасарай" буде сподіватися і на своїх фанатів, які не дадуть спокійно себе почувати футболістам суперника.

"Лаціо" теж не блищить успіхами в Серії А, однак остання перемога над "Вероною" з рахунком 5:2 може додати впевненості італійцям напередодні складного виїзду в Стамбул.

Українці розсудять швейцарців і португальців

"Сьон" - "Брага"

18 лютого. 22:05. Сьон, стадіон "Турбійон"

Арбітр: Євген Арановський (Україна)

Не зіграють: Куассі (дискваліфікація) - Марсело Гойяно (дискваліфікація)

Матч 1/16 фіналу Ліги Європи розсудить бригада українських арбітрів на чолі з Євгеном Арановським, що, безумовно, приємно і престижно для нашого футболу.

Успіхи "Сьона" в Лізі Європи на даний момент - єдина відрада для уболівальників цієї команди, адже в лізі швейцарці плетуться в середині турнірної таблиці. Примітно, що в групі Ліги Європи "Сьон" жодного разу не програв удома, тому можна зробити висновок, що і з "Брагою" команда буде викладатися на повну.

Для "Браги" сезон в чемпіонаті складається краще, проте за місце в першій трійці команді зачепитися, швидше за все, не вийде. Відповідно, весь свій потенціал португальці постараються направити на виступ в Лізі Європи, щоб пройти якомога далі.

"Марсель" чекає басків в гості

"Марсель" - "Атлетік" (Більбао)

18 лютого. 22:05. Марсель, стадіон "Велодром"

Арбітр: Крейг Томсон (Шотландія)

Не зіграють: Б.Менді (травма), Де Чельє (травма), Замбо-Ангісса (травма), Окампос (травма), Кабелла – Ібай Гомес (травма), Рауль Гарсія (травма)

Під питанням: Алессандріні, Л.Діарра – Сусаета

Марсельський клуб в нинішньому сезоні не схожий сам на себе. З постійного мешканця перших позицій в чемпіонаті, марсельський "Олімпік" перетворився на середняк, який ніяк не може знайти свою гру. У домашньому поєдинку з міцним "Атлетіком" марсельцям доведеться неабияк попітніти, щоб уникнути поразки.

"Атлетік" традиційно добротно виступає в Прімері, нав'язуючи боротьбу і не віддаючи очки без бою. Приблизно так само клуб з Більбао діє і в Лізі Європи. Іспанці постараються по максимуму використовувати шанси в Марселі, щоб гарантувати вихід в наступний раунд.

Олександр Москаленко, Футбол 24