УКР РУС

Ліга Європи. 1/16 фіналу, матчі-відповіді. Анонс

25 лютого 2016 Читать на русском

"Футбол 24" представляє анонс матчів 1/16 фіналу Ліги Європи.

Коли малюнок на футболці не допоможе

"Локомотив" - " Фенербахче"

25 лютого. 18:00. Москва, стадіон "Локомотив"

Арбітр: Іван Кружляк (Словаччина)

Не зіграють: Тарасов (дискваліфікація), Шишкін (травма) - Дієго (дискваліфікація), Ба (травма), Маркович (травма).

Під питанням: Рауль Мейрелеш – "Фенербахче".

У першому матчі в Стамбулі москвичі були без шансів обіграні "Фенербахче". Господарі мали значну перевагу в усіх ігрових аспектах. Двома м'ячами відзначився Жосеф Соуза. У матчі-відповіді залізничники постараються виправити ситуацію, проте шанси для того, щоб вирвати путівку в 1/8, у них вкрай малі.

Єдиним аргументом, який представили залізничники своєму суперникові в минулому матчі - футболка Тарасова з політичною агітацією. До слова, футболіст не зможе похвалитися своєю політичною позицією на полі в матчі-відповіді - Тарасов дискваліфікований через перебір жовтих карток. Не допоможе "Локомотиву" і Шишкін, який отримав пошкодження.

Французи завітають в Більбао за сатисфакцією

"Атлетік" (Більбао) - "Олімпік" (Марсель)

25 лютого. 20:00. Більбао, стадіон "Сан-Мамес"

Арбітр: Олексій Кульбаков (Білорусь)

Не зіграють: Беньят Ечебаррія (дискваліфікація), Ібай Гомес (травма), Вільямс (травма) – Джа-Джедже (травма), Замбо-Ангісса (травма), Окампос (травма).

Іспанцям вдалося вивезти мінімальну перемогу з "Марселя", незважаючи на те, що господарі мали непогані шанси на перемогу. Але досвідчений нападник "Атлетіка" Аріц Адуріс перекреслив всі надії французів здобути результат у домашньому матчі, або хоча б зберегти ворота сухими.

У матчі-відповіді "Марсель" завітає в Більбао і спробує виправити ситуацію, що буде зробити дуже нелегко. "Атлетік" сильно грає вдома і не боїться навіть грандів рідного чемпіонату. Французи не зможуть розраховувати на участь в матчі таких виконавців, як Джа-Джедже, Замбо-Ангісса і Лукаса Окампоса.

Тактичний бій німців на Енфілді

"Ліверпуль" - "Аугсбург"

25 лютого. 20:00. Ліверпуль, стадіон "Енфілд"

Арбітр: Олексій Кульбаков (Білорусь)

Не зіграють: Аллен (травма), Гомес (травма), Інгс (травма), Лаллана (травма), Ловрен (травма), Россітер (травма), Сміт (травма), Шкртел (травма) – Байєр (травма), Калльсен-Бракер (травма), Фойльнер (травма), Фрамбергер (травма).

Під питанням: Бобаділья, Моравек, Троховскі, Хон Джон Хо, Шустер, всі - "Аугсбург".

Головна проблема "Ліверпуля" у нинішньому розіграші Ліги Європи - досить низька результативність. У 7-ми матчах мерсисайдцям вдалося відзначитися лише 6-ма голами в ворота суперників. У виїзному поєдинку з "Аугсбургом" підопічні Юргена Клоппа 14 разів наносили удари по воротах, створювали моменти, однак реалізація залишала бажати кращого.

У матчі-відповіді німецькі наставники зійдуться в тактичній дуелі, адже ціна помилки дуже висока. Якщо "Аугсбургу" вдасться забити швидкий гол - положення "Ліверпуля" може відчутно похитнутися. Тому Юрген Клопп постарається витримати баланс між захистом і необхідністю забити. Важка ситуація в обох команд з фізичною готовністю гравців, тому доведеться вдатися до ротації.

Спартанці їдуть підкорювати Кубань

"Краснодар" - "Спарта Прага"

25 лютого. 20:00. Краснодар, стадіон "Кубань"

Арбітр: Стефан Юханнессон (Швеція)

Не зіграють: Аллен (травма) – "Спарта"

Під питанням: Лаборде – Лафата.

Скромна "Спарта" добилась перемоги в домашньому матчі з "Краснодаром" (1:0) і показала, що може успішно конкурувати зі своїм більш грізним суперником. В черговий раз чехи довели, що можуть бути вкрай незручним опонентом і в матчі-відповіді їхньою метою буде розвинути успіх і забити на виїзді, щоб розраховувати на продовження боротьби в турнірі.

Підопічні Олега Кононова не здивували суперника в Празі, але спробувати виправитися вони налаштовані вже перед рідними вболівальниками в Краснодарі. Команда досить успішно грає в домашніх поєдинках в Лізі Європи і може скористатися перевагою рідних стін, щоб вирвати путівку в наступний раунд.

Турки постараються вирвати перемогу в "вічному місті"

"Лаціо" - "Галатасарай"

25 лютого. 20:00. Рим, стадіон "Олімпіко"

Арбітр: Владислав Безбородов (Росія)

Не зіграють: Кейта (дискваліфікація), Баста (травма), де Врей (травма) – Синан Гюмюш (травма), Хаміт Алтинтоп (травма).

Під питанням: Джентілетті – "Лаціо".

У першому матчі команди розписали нічию (1:1), яка залишає трохи більше шансів для "Лаціо", адже гол на виїзді дав можливість спокійно готуватися до домашнього матчу і диктувати умови в грі. "Галатасараю" доведеться з перших хвилин йти в атаку, адже їм необхідно забивати, щоб нівелювати перевагу виїзного голу римлян.

Обидві команди активно грають в національних чемпіонатах і тренерам доведеться зважити всі "за" і "проти" при виборі складу на матч. Не зможуть допомогти "Лаціо" в домашньому матчі Кейта, Баста і де Врей. Гості ж, швидше за все, будуть змушені шукати альтернативу Синану Гюмюшу і Хаміту Алтинтопу.

Леви спробують здивувати Фармацевтів

"Байєр" - "Спортінг"

25 лютого. 20:00. Леверкузен, стадіон "Бай-Арена"

Арбітр: Рюдді Бюке (Франція)

Не зіграють: Арангіс (травма), Кампл (травма), Емер Топрак (травма), – Рубен Семеду (дискваліфікація), Андре Мартінш (травма), Бруно Пауліста (травма), Бруно Сезар (травма), Налдо (травма), Паулу Олівейра (травма).

Під питанням: Л. Бендер, Хакан Чалханоглу, обидва – "Байєр".

"Спортінг" провалив домашню гру з "Байєром", поступившись 1:0. Після такого результату португальці матимуть вкрай незручний виїзд в Леверкузен. Що стосується статистики виступів "Спортінга" в Німеччині, то вона вже точно не робить картинку більш оптимістичною - з 11-ти зустрічей команді жодного разу не вдалося перемогти. Португальські "леви" намагатимуться зіграти агресивно та будуть йти ва-банк, перемога на виїзді - неодмінна умова проходу в наступний раунд.

Що стосується господарів, то вони мають повне право чекати на помилки гостей і грати "від результату". Хіба що домашня публіка не дозволить надто вже довго відсиджуватися в обороні і буде гнати команду вперед, щоб здобути більш впевнену перемогу за сумою двох зустрічей.

Віденські канікули "Валенсії"

"Рапід Відень" - "Валенсія"

25 лютого. 20:00. Відень, стадіон "Ернст Хаппель"

Арбітр: Паоло Тальявенто (Італія)

Не зіграють: Дібон (травма), Кайнц (травма), Новота (травма), Ш.Хофманн (травма), Шауб (травма), всі - "Рапід Відень".

Під питанням: Штангль – "Рапід Відень".

Чи потрібно говорити про інтригу в цій зустрічі, якщо "Валенсія" знищила суперника в першому матчі протистояння (6:0)? Іспанці оформили собі подарунок у вигляді екскурсії до Відня, оскільки про футбол їм думати доведеться, хіба що, зовсім трохи. Завданням Гаррі Невіла буде зберегти концентрацію у гравців в матчі з "Рапідом" і просто довести розпочате до кінця.

"Рапід" поїхав з Іспанії в розбитому стані і зібратися перед домашньою грою буде вкрай непросто. На команду будуть тиснути цифри першого матчу і почуття безвиході. Але австрійці повинні вийти на поле рідного стадіону хоча б для того, щоб голосно грюкнути дверима перед тим, як покинути турнір.

Фіалки гостюють у Шпор

"Тоттенхем" - "Фіорентина"

25 лютого. 22:05. Лондон, стадіон "Вайт Харт Лейн"

Арбітр: Овідіу Хацеган (Румунія)

Не зіграють: Вертонген (травма), Керролл (травма), Льоріс (травма), Нжіе (травма), всі – "Тоттенхем".

Під питанням: Дембеле, Ламела – Беналуан.

У Флоренції команди розписали результативну мирову (1:1), що залишає непогані шанси на успіх обом колективам. Трохи більш впевненими в успіху можуть бути господарі, адже гол на виїзді і майбутня домашня гра додають їм оптимізму. Що стосується кадрових втрат, то вони можуть створити додаткові труднощі для лондонців, адже травмований основний голкіпер - Уго Льоріс, а також ще кілька важливих виконавців.

"Фіорентина" не змогла втримати сухими свої ворота вдома, проте виправити ситуацію вони спробують у Лондоні. Останній раз "фіалки" гостювали в Англії у "Ліверпуля" і та зустріч завершилася перемогою італійців (2009 рік, 1:2).

Дракони прагнуть реваншу

"Порту" - "Борусія" (Дортмунд)

25 лютого. 22:05. Порту, "Ештадіу ду Драгау"

Арбітр: Марк Клаттенбург (Англія)

Не зіграють: Папастатопулос (травма) – "Борусія".

Під питанням: Гюндоган – "Борусія".

У першій грі протистояння німцям вдалося істотно спростити собі задачу проходу в наступний раунд Ліги Європи. "Борусія" впевнено обіграла в Дортмунді "Порту" з рахунком 2:0. Підопічні Томаса Тухеля знайшли болюче місце в "Порту", позбавили їх м'яча і спокійно скористалися своїми моментами.

У матчі-відповіді "Порту" знаходиться не в кращому становищі, адже результат першої зустрічі буквально диктує їхні дії на домашній матч. Португальці змушені йти в атаку, відкриваючи при цьому вільні зони для швидких атакувальних гравців німців. Вкрай важливо витримати баланс між бажанням відігратися і необхідністю зберегти ворота сухими, адже навіть один гол "Дортмунда" зробить завдання нездійсненним.

Неаполітанці спробують потопити жовту субмарину

"Наполі" - "Вільяреал"

25 лютого. 22:05. Неаполь, стадіон "Сан-Паоло"

Арбітр: Деніз Айтекін (Німеччина)

Не зіграють: дос Сантос (травма), Саму (травма), Хіменес (дискваліфікація), всі – "Вільяреал".

"Вільяреал" в домашньому матчі з "Наполі" домігся хоч і мінімальної, але спокійної перемоги. Іспанці виконали план на гру і забезпечили собі відмінну перевагу перед матчем-відповіддю.

Неаполітанці продовжують гонитву за "Ювентусом" в чемпіонаті Італії і Ліга Європи забирає зайві сили. "Наполі" має непогані шанси поборотися за чемпіонство в Серії А і може пожертвувати Лігою Європи заради успіху в лізі. У повторному домашньому матчі італійці спробують виправити становище в протистоянні з "Вільяреалом", однак не використовуватимуть всіх ресурсів, думаючи про швидку зустріч з "Фіорентиною" в лізі.

Швейцарці налаштовані на домашній камбек

"Базель" - "Сент-Етьєн"

25 лютого. 22:05. Базель, стадіон "Санкт-Якоб Парк"

Арбітр: Данні Маккелі (Нідерланди)

Не зіграють: Боетьюс (травма), Шпорар (травма), Беріч (травма), Карамоко (травма), Корньє (травма), Перрен (травма), Полома (травма) – Пажо (травма).

Під питанням: Калла – Клер.

На виїзді у Францію "Базель", здавалося б, мав не так багато шансів добитись позитивного результату. Швейцарці програвали по ходу зустрічі 2:0, проте змогли зрівняти рахунок і навіть могли зробити неймовірне, проте "Сент-Етьєн" таки довів гру до перемоги - 3:2. Такий результат можна назвати цілком прийнятним для "Базеля".

В гостях у "Базеля" французам слід вкрай обережно зіграти, адже перевага в 1 гол і 2 пропущені домашні м'ячі залишають цілком реалістичні шанси на успіх їхнім суперникам за сумою двох матчів. Проблемою "Базеля" є переповнений лазарет і тренеру доведеться гарненько подумати, ким замінити виконавців, які не зможуть зіграти.

Коноплянка їде на екскурсію в Норвегію

"Мольде" - "Севілья"

25 лютого. 22:05. Мольде, стадіон "Мольде"

Арбітр: Боббі Медден (Шотландія)

Не зіграють: Гульбрансен (дискваліфікація), Ріндарей (травма) – Вітоло (травма), Криховяк (травма), Пареха (травма).

У домашньому матчі з норвежцями команда Жені Коноплянки за всіма статтями переграла скромного суперника (3:0), знявши всі питання перед матчем-відповіддю. "Севілья" виявилася не по зубах для новачка раунду плей-офф Ліги Європи.

Однак норвежці вже неодноразово показували свій характер і в домашньому матчі спробують, якщо не здійснити камбек, то хоча б попсувати нерви більш іменитому супернику. Якщо "Мольде" збере волю в кулак і скористається розслабленням гостей, то вболівальники зможуть спостерігати за досить яскравим поєдинком, в якому "Давид" спробує здолати "Голіафа".

Грецький горіх для голландців

"Олімпіакос" - "Андерлехт"

25 лютого. 22:05. Пірей, стадіон "Георгіос Караїскакіс"

Арбітр: Арнолд Хантер (Північна Ірландія)

Не зіграють: Пардо (травма), Ернані (травма) – Лейя-Ісека (травма) Обрадовіч (травма).

Під питанням: Дефур – "Андерлехт".

Розпещений успіхами в національному чемпіонаті "Олімпіакос", схоже на те, виявився не готовий до гри в "Андерлехта" в гостях. Греки пропустили один гол і не спромоглися відповісти тим же. Таким чином, голландська команда забезпечила собі комфортну перевагу перед поїздкою на батьківщину Арістотеля.

У матчі-відповіді головним завданням "Андерлехта" буде розвинути свій успіх, відзначитися в гостях і створити умови для спокійного продовження турнірного шляху. Що стосується "Олімпіакоса", то йому доведеться ризикувати і виправдовувати свою участь в єврокубках. Адже відмовок про поганий результат через запеклу боротьбу в лізі у нього бути не може.

Данці готують валізи для ван Гаала

"Манчестер Юнайтед" - "Мітьюлланд"

25 лютого. 22:05. Манчестер, стадіон "Олд Траффорд"

Арбітр: Іштван Вод (Угорщина)

Не зіграють: А. Валенсія (травма), Варела (травма), Дарміан (травма), Джонс (травма), Рохо (травма), Руні (травма), Феллаїні (травма), Швайнштайгер (травма), Шоу (травма), Янг (травма) – Далін (травма).

"Мітьюлланд" став автором найгучнішої сенсації перших матчів в 1/16 Ліги Європи. Данці поставили перед іменитим суперником питання, на яке той не зумів знайти відповіді і здолали МЮ вдома (2:1). На виїзну гру в Манчестер данці налаштовуються, як на фінал Ліги чемпіонів, адже шансів на прохід їм до матчу ніхто не давав. Зараз у них є реальна можливість прискорити процес звільнення Луї ван Гаала, який і так тримається з останніх сил на тренерській лавці манкуніанців.

МЮ має серйозні проблеми з грою, а також має переповнений лазарет, в якому опинилося відразу кілька гравців основи. З усім цим треба розібратися наставнику англійців вже сьогодні.

Олександр Москаленко, Футбол 24

Ліга Європи. Результати перших зустрічей. "Борусія" здолала "Порту", "Наполі" поступився "Вільяреалу"

Ліга Європи. Результати перших зустрічей. "Севілья" з Коноплянкою розгромила "Мольде", МЮ осоромився в Данії