УКР РУС

Ліга націй: тріумф Фінляндії, Швейцарія відправляє Ісландію в дивізіон B, Боснія робить заявку на підвищення в класі

15 жовтня 2018 Читать на русском

Завершилися ще кілька поєдинків 4-го туру Ліги націй УЄФА, в яких, зокрема, здобули перемоги збірні Швейцарії, Боснії і Герцеговини, Фінляндії та Люксембургу.

У групі 2 дивізіону А визначився невдаха тріо. Ним стала збірна Ісландія, яка знову без шансів поступилася супернику. В поєдинку зі Швейцарією сенсація Євро-2016 тримала удар у першому таймі, але пропустила вже на старті другого. Це Сеферовіч ефектно головою замкнув подачу Джаки. Ще за 15 хвилин подвоїв перевагу альпійців Ланг. Острів'яни під завісу зустрічі забили зусиллями Фіннбогасона, але справедливо програли й заслужено покидають когорту найсильніших. Три поразки із загальним рахунком 1:11 цьому найкраще свідчення.

Ліга націй: Англія на виїзді впевнено перемогла Іспанію

Натомість у групі B3 збірна Боснії майже гарантувала собі підвищення в класі. У матчі з північними ірландцями дубль оформив Едін Джеко, який двічі опинявся у потрібному місці в потрібний час. Тепер збірній Австрії, щоб потіснити балканців із першого місця треба перемагати і боснійців, і збірну Північної Ірландії.

Справжню феєрію у групі C2 подарували глядачам збірні Естонії та Угорщини. Команди кілька разів змінювали одне одного в ролі лідера й завершили поєдинок надрезультативно – 3:3. Увесь матч за угорців провів "динамівець" Тамаш Кадар. Цей результат неабияк порадував збірну Фінляндії. Суомі на власному полі здолали греків (2:0) завдяки голам Сойрі та Камари й мають стовідсоткові показники – 4 перемоги в 4-х матчах і 12 очок. Як наслідок, лише неймовірний збіг обставин може завадити підопічним Маркку Канерви піднятися до дивізіону B.

Ще більше загострилася інтрига в групі D2. Збірні Білорусі та Молдови не зуміли виявити сильнішого в очному матчі в Мінську. Цим відразу скористалася збірна Люксембургу, яка розгромила Сан-Маріно вдома та вийшла на першу сходинку. Люксембуржці мають 9 очок, білоруси – 8, а молдовани – 5. У двох турах, що залишилися, гірший календар у представника Бенілюксу: їм грати проти обох конкурентів, а от представники СНД інший матч зіграють проти Сан-Маріно.

Ліга націй 2018/19, група А2

Ісландія – Швейцарія – 1:2

Голи: Фіннбогасон, 81 – Сеферовіч, 52, Ланг, 67

Ліга націй 2018/19, група B3

Боснія і Герцеговина – Північна Ірландія – 2:0

Голи: Джеко, 27, 73

Ліга націй 2018/19, група C2

Естонія – Угорщина – 3:3

Голи: Луц, 20, Пікк, 70, Анієр, 79 – Надь, 24, Шалай, 54, 81

Фінляндія – Греція – 2:0

Голи: Сойрі, 46, Камара, 89

Ліга націй 2018/19, група D2

Білорусь – Молдова – 0:0

Люксембург – Сан-Маріно – 3:0

Голи: Турпель, 4, Сінані, 65, Тіль, 73

Вилучення: Гаспероні, 54 (друга жовта картка, С)