УКР РУС

Ліга націй: Казахстан знову обіграв Словаччину і зробив серйозний крок до підвищення

13 червня 2022 Читать на русском

Казахстан і Словаччина зустрічалися в 4-му турі Ліги націй 2022/23. Рахунок і огляд матчу – в цій новині на "Футбол 24".

Ліга націй 2022/23, 4 тур

Група С3

Казахстан – Словаччина – 2:1

Голи: Вороговський, 18, Астанов, 39 – Беро, 51

Вилучення: Дуда, 87

У матчі першого кола казахи здобули сенсаційну виїзну перемогу, яка коштувала посади Штефану Тарковічу. На момент початку гри Словаччина відставала від Казахстану на 1 пункт – у Нур-Султані розіграли лідерство групи.

Словаччина звільнила тренера після сенсаційної поразки Казахстану – фахівцю пригадали навіть фіаско проти Росії

Гра на Астана Арені з її штучним газоном розпочалася за сценарієм господарів. Вже на 18-й хвилині Вороговський ударом з льоту прошив Родака, скориставшись невдалими діями центрбеків. Ще до перерви господарі забили вдруге – відзначився Астанов, який у схожій ситуації влучно пробив головою.

На старті другої половини гри словаки скоротили відставання в рахунку – результативний удар в активі Беро, який вразив ближній кут з-за меж штрафного. Гості мали шанси відігратися, але надійно діяв досвідчений голкіпер казахів Ігор Шацький – зокрема, в одному з епізодів він потягнув потужний удар Куцки в ближній кут. Капітан словаків все ж забив, але зробив це з порушенням правил, штовхнувши суперника. Гол скасували.

Наприкінці гри спалахнули пристрасті, але це призвело лише до низки жовтих карток і вилучення Дуди за надмірні емоції та грубощі. До зміни рахунку на табло це не призвело. 2:1 – Казахстан набрав 10 очок і впевнено лідирує. Словаччина йде другою, маючи 6 балів.

"Він завжди як Термінатор": Петраков зробив це вперше, хвалять всіх окрім одного, є і докір – "це лише Вірменія"