УКР РУС

Ліга націй: Франція вдома перемогла Нідерланди

9 вересня 2018 Читать на русском

Матч Ліги націй між збірними Франції та Нідерландів завершився непростою домашньою перемогою французів.

Господарі поля у першому таймі не відпускали ініціативу від першої до останньої секунди. Особливо активним був Кіліан Мбаппе, який створив перший момент вже на першій хвилині, увірвавшись у штрафний, красиво розхитавши захисника та пробивши під ближню штангу з гострого кута – Сілессен врятував Нідерланди! Кіліан прийняв участь у ще кількох гострих епізодах і, зрештою, перетворив титанічний тиск господарів на гол: на 14-й хвилині Промес помилився при передачі назад, віддавши м'яч на Матюїді, а той прострілив на дальню штангу – Мбаппе залишалося лише підставити ногу, що той і зробив. 1:0 – і до самого кінця тайму французи не дозволили гостям навіть нормально перейти центр поля. Втім, і самі вони більше гралися на втіху публіці, ніж дійсно грали – всі їх моменти не створювали особливої небезпеки для воріт Сілессена.

Другий тайм проходив у тому ж ключі. Французи часто застосовували футбольну аритмію, однак самі не помітили, як втратили ініціативу й дали голландцям можливість вести швидкі атаки. Перший дзвіночок пролунав на 66-й хвилині, коли після скидки французьких захисників Вейналдум вийшов сам на сам, пробив у дальній кут, однак не влучив по воротах. Прокинутись "Ле Бле" не встигли, адже через хвилину Нідерланди зрівняли: французи втратили м'яч на чужій половині поля, а Тете розігнався по правому флангу й обігрався у стіночку з партнером. У кінці свого проходу він прострілив у штрафний, а Райан Бабел замкнув передачу точним ударом – 1:1!

Після цього гості притиснули "півнів" на хвилин сім. Особливо активним був Депай, але його удар на 69-й пройшов повз ворота, а його вихід під кутом на ворота на 71-й завершилвся втратою м'яча. Французи за таке марнотратство дуже швидко покарали: на 75-й хвилині Менді прорвався на швидкості по лівому флангу та потужно прострілив у штрафний, а Олів'є Жиру класно замкнув передачу – 2:1. Цей удар виявився переможним.

Таким чином, Франція здобула непросту перемогу над Нідерландами, набрала чотири очки та очолила групу 1 Ліги А. Німеччина має у активі лише одне, а Нідерланди – жодного. Втім, це був лише перший їх матч у Лізі націй.

Ліга націй, Ліга А, Група 1

Франція – Нідерланди – 2:1

Голи: Мбаппе, 14, Жиру, 75 – Бабел, 67