УКР РУС

Ліга націй: Англія на виїзді впевнено перемогла Іспанію

15 жовтня 2018 Читать на русском

Матч 3-го туру Ліги націй між збірними Іспанії та Англії завершився великою перемогою підопічних Гарета Саутгейта.

Перший тайм довгий час не віщував катастрофи для Іспанії, яка навіть виглядала трохи гостріше – Пікфорд кілька разів змушений був вступати у гру. Англійці суттєвої небезпеки не створювали, але раз за разом виривались у разючі контратаки. На 18-й хвилині Рахім Стерлінг отримав прекрасну передачу з лівого флангу від Решфорда, вирвавшись один на один; Начо майже наздогнав його, однак Рахім встиг пробити точно в дальню дев'ятку – 0:1. Іспанія, за великим рахунком, не відповіла на це ніяк – лише Асенсіо одного разу пробив з класної позиції у штрафному значно вище воріт.

Луїс Енріке закликав не порівнювати збірну Іспанії з Барселоною

На 29-й хвилині Іспанія провела непогану атаку, яка завершилась ударом по центру – Пікфорд відбив. Гості відразу ж відповіли: Кейн отримав передачу на чужій половині поля, гарно розвернувся та віддав шикарний пас на Решфорда, а той завдяки позиційній помилці Хонні вийшов віч-на-віч та пробив у дальній нижній кут – 0:2! Після цього Англія провела ще кілька випадів і забила третій: на 38-й хвилині після блискучої комбінації у штрафному Кейн викотив під удар Стерлінгу, який бив уже фактично у пусті ворота – 0:3. Розгром.

Стерлінг оформив перший дубль у складі збірної Англії і перервав неприємну для себе серію

У другому таймі іспанці взялися за голову й притиснули англійців як слід. З меж штрафного небезпечно пробивали Сауль та Асенсіо, було проведено кілька кутових. Луїс Енріке вирішив додати атакувальної потужності, випустивши Пако Алькасера на 56-й хвилині – і через ще дві він забив. Іспанці отримали право на кутовий з правого флангу, і подачу з нього на ближню штангу красивим ударом головою у дальню дев'ятку замкнув саме Пако – 1:3.

Голеадор Алькасер забив черговий гол і подарував іспанцям надію в матчі з Англією

Дуже швидко іспанці могли забити другий, але в результаті на полі ледь не відбулася бійка. Пікфорд отримав передачу назад і втратив м'яч під пресингом Морено, але все ж встиг нав'язати йому боротьбу і вибити м'яч у підкаті. При цьому він явно тримав Родріго всіма правдами й неправдами (хоча іспанець, в принципі, теж фолив). Арбітр призначив кутовий, однак іспанці дуже довго й агресивно вимагали пенальті. Втім, за кілька хвилин до цього пенальті не дали й англійцям, хоча Стерлінгу явно наступили шипами на ногу.

Після цього моменти збірної Іспанії дуже втратили у якості. Так, було кілька непоганих дальніх або заблокованих ударів, трохи стандартів – але нічого такого, що можна назвати дуже небезпечним. Лише 84-й хвилині Асенсіо з дальньої дистанції пробив у сантиметрі від дальньої штанги, хоча Пікфорд все одно контролював ситуацію. На 88-й Пікфорд парирував удар-простріл Асенсіо, але м'яч прилетів прямо на Морату – втім, він також не влучив у ворота. Іспанія тиснула на останніх хвилинах, однак змогла забити аж на останніх секундах компенсованого часу – Серхіо Рамос замкнув подачу у штрафним точним ударом головою, врятувавши свою збірну від ганьби.

Ліга націй: тріумф Фінляндії, Швейцарія відправляє Ісландію в дивізіон B, Боснія робить заявку на підвищення в класі

Таким чином, Англія набрала чотири очки, залишившись на другому місці в групі. Іспанія має шість та йде першою, а замикає тріо збірна Хорватії, яка має одне очко – втім, в неї на один матч менше.

Ліга Націй, 3-й тур

Іспанія – Англія – 2:3

Голи: Алькасер, 58, Рамос, 90+8 – Стерлінг, 18, 38, Решфорд, 29