УКР РУС

Угорщина вдруге принизила Англію й сенсаційно очолила групу, Німеччина розтрощила Італію з рекордсменом: Ліга націй

14 червня 2022 Читать на русском

Ліга націй 2022/23 триває. Відбулись останні матчі четвертого туру у першому дивізіоні.

Група 3

Англія – Угорщина – 0:4

Голи: Шаллай, 16, 70, Надь, 80, Газдаг, 89

Німеччина – Італія – 5:2

Голи: Кімміх, 10, Гюндоган, 45+4 (пен.), Мюллєр, 51, Вернер, 68, 69 – Ньйонто, 78, Бастоні, 90+4

Група 4

Нідерланди – Уельс – 3:2

Голи: Ланг, 17, Гакпо, 23, Депай, 90+3 – Джонсон, 27, Бейл, 90+2

Польща – Бельгія – 0:1

Гол: Батшуаї, 16

"Група смерті" дарує несподівані результати. За підсумками перших трьох турів Італія лідирувала, а далі йшли Угорщина, Німеччина та Англія – усі з різницею в один бал. Та після 4 ігрового дня все кардинально змінилось. Окрім розташування "трьох левів", які вдруге за 10 днів поступились збірній Угорщини. Ще й так ганебно. Шаллай оформив дубль, а добили Англію Надь та Газдаг наприкінці.

Україна розписала нічию з Ірландією в останньому матчі сезону – гол Довбика і сейви Різника врятували збірну від фіаско

У паралельній зустрічі Німеччина пройшлась по італійській збірній. Почалось все із голу Кімміха, який залишився без опіки в центрі штрафного й легко пробив Доннарумму. На останніх секундах першого тайму перевагу подвоїв Гюндоган із пенальті, а по перерві повністю знищили "Скуадру Адзурру" Мюллєр та дубль Вернера.

Італія спромоглась на два м'ячі престижу, якими відзначилися Ньйонто (став наймолодшим автором гола в історії збірної у 18 років 7 місяців 9 днів) та Бастоні.

Після 4 турів Угорщина сенсаційно очолила квартет 3 першого дивізіону із сімома заліковими балами, Німеччина піднялась на другу сходинку, опустивши італійців. "Незворушною" залишилась лише Англія.

Поєдинки 4 групи були не менш ефектними. Нідерланди відвантажили два голи Уельсу на старті, після чого Джонсон скоротив відставання. Бейл на другій доданій арбітром хвилині до другого тайму зрівняв ситуацію на табло, але вже у наступній атаці Депай вирвав божевільну перемогу із рахунком 3:2.

А от долю зустрічі Польщі та Бельгії вирішив всього один м'яч, який до свого активу записав Батшуаї на старті. "Червоні дияволи" завдяки перемозі залишились на другій сходинці, Нідерланди ж очолюють квартет, не програвши жодного матчу.

Ліга націй: Ісландія з Ізраїлем поділили очки в битві за лідерство, Азербайджан завдяки голу-шедевру обіграв Білорусь