УКР РУС

Ліга чемпіонів: Шальке з Коноплянкою не втримав перемогу над Порту, Галатасарай розтрощив Локомотив

18 вересня 2018 Читать на русском

Відбулись матчі 1 туру групового етапу Ліги чемпіонів у групі D. Шальке не зміг перемогти Порту, Галатасарай розтрощив Локомотив.

У першому турі Ліги чемпіонів Шальке Коноплянки приймав Порту. Український вінгер розпочав матч на лаві для запасних. Вже на 12 хвилині гості мали можливість виходити вперед. Налдо у власному штрафному зіграв рукою, а арбітр без вагань вказав на 11-метрову позначку. Теллес вдарив у правий нижній кут, але голкіпер Шальке вгадав напрямок удару та видав неймовірний сейв.

Більше яскравих моментів у першому таймі не було. Можна пригадати удар Налдо після подачі зі штрафного, але м’яч тоді пролетів вище воріт.

Тедеско: Для Шальке Ліга чемпіонів – справжній футбольний фестиваль

У дебюті другого тайму ще одна нагода відзначитись була у Порту, але Філіпе не зміг вдало вдарити по воротах з близької дистанції. А на 64 хвилині вперед вийшла команда українця. Вестон Маккені у швидкісній атаці вибіг з-за спин оборонців і віддав пас на Емболо, який пробив повз захисників у ворота.

Одразу після забитого голу на поле вийшов український вінгер Євген Коноплянка. А ще через 10 хвилин Налдо вдруге за матч порушив правила у власній штрафний. На цей раз Ферманн був безсилий. Півзахисник Порту Отавінью реалізував пенальті.

Матч закінчився нічиєю 1:1, а Коноплянка запам’ятався хіба що змарнованим моментом наприкінці поєдинку.

У іншому матчі групи Галатасарай впевнено переграв Локомотив. Вже на 9 хвилині турки вийшли вперед: сильним ударом з-за меж штрафної Гаррі Родрігес прошив воротаря суперника. Галатасарай мав ще кілька нагод у першому таймі, але забити ще один гол не зміг.

У другому таймі перший момент мав Локомотив. Міранчук вдало пробив по воротам, але голкіпер турецької команди Муслера здійснив неймовірний сейв. Ще через 6 хвилин рятувати ворота мусив голкіпер Локомотива Гільєрме.

Коноплянка та Михалик потрапили у заявки Шальке та Локомотива на ЛЧ 2018/19 та можуть зіграти один проти одного

На 67-ій хвилині Дердійок шикарним ударом зі штрафного подвоїв перевагу своєї команди.

Наприкінці матчу турецька команда залишилась без одного гравця: Ндіає отримав другу жовту картку та покинув поле. Це не допомогло Локомотиву. Російська команда пропустила втретє. У додатковий час Гільєрме порушив правила у власній штрафній, а Інан реалізував пенальті.

Ліга чемпіонів. 1 тур. Група D.

Шальке – Порту – 1:1
Голи:
Емболо, 64 – Отавінью, 75, пен
Нереалізовані пенальті: Теллес,13 (Порту)

Галатасарай – Локомотив – 3:0
Голи:
Родрігес, 9, Дердійок, 67, Інан, 90+4 пен
Вилучення: Ндіає, 87 (Галатасарай)