УКР РУС

Ліга чемпіонів. Група С. Анонс

15 вересня 2015 Читать на русском

"Футбол 24" представляє анонс матчів групи С 1-го туру групового етапу Ліги чемпіонів.

"Галатасарай" - "Атлетіко"
15 вересня. 21:45. Стамбул, стадіон "Ali Sami Yen Spor Kompleksi". Арбітр: Шімон Марціняк (Польща)

"Галатасарай" розпочинає боротьбу у четвертому поспіль розіграші Ліги чемпіонів домашнім поєдинком проти "Атлетіко", для якого це вже третій поспіль груповий етап ЛЧ.

Турецький гранд вразливий на початку сезону, поступившись вперше зі січня цього року вдома "Османліспору" з рахунком 1:2 24 серпня.

У першій грі сезону "Галу" від цілковитої втрати очок врятував Лукас Подольскі, який зрівняв рахунок (2:2) у поєдинку із "Сіваспором".

"Атлетіко" натомість не пропустив голів у двох стартових поєдинках Прімери, здобувши перемоги. Перемогти "матрацників" наважилась лише "Барселона" (2:1).

Мадридському клубу для належного заряду напевне варто згадати дві виїзні перемоги у Стамбулі над "Галатасараєм" з рахунком 2:1 (сезон-2009/10) у Кубку УЄФА та 1:0 після додаткового часу у сезоні-1973/74.

У Сімеоне зі складу випав хіба що Філіпе Луїс, який не полетів з командою у Стамбул.

"Галатасарай" втратив Феліпе Мело та Алекса Теллеша, які в останній день трансферного вікна опинились у міланському "Інтері". Не зіграє і Кевін Гроскройц, який прийшов з дортмундської "Борусії", проте зможе виступати за турків лише зі січня 2016 року.

"Бенфіка" - "Астана"
15 вересня. 21:45. Лісабон, стадіон "Estádio do Sport Lisboa e Benfica". Арбітр: Тасос Сідіропулос (Греція)

"Астана" як перша казахська команда розпочинає груповий етап Ліги чемпіонів в гостях у дворазового володаря найпрестижнішого клубного трофею, який вшосте поспіль виступає у фінальній когорті із 32 найкращих. 

У цілому це вже 11-а участь "орлів" у вирішальній стадії Ліги чемпіонів. Поєдинок стане справжнім випробуванням для Руї Віторії, який влітку замінив на тренерському містку Хорхе Жежуса. 

Віторія стартував з поразки у Суперкубку Португалії від теперішньої команди Жезуса "Спортінга" (0:1), а потім була упевнена перемога у першості над "Ешторілом" (4:0). На вихідних "Бенфіка" розім'ялась з "Белененшешем"(6:0). Бідолашним казахам не позаздриш, адже "орли" програли на євроарені лише одну з останніх 14 домашніх ігор.

Не зможе допомогти господарям Едуардо Салвіо, який відновлюється після операції на коліні. Навряд чи зіграє Адель Таарабт, оскільки йому ще бракує ігрової практики після приходу з КПР.

"Астана" потрапила у груповий етап, здолавши у раунді плей-офф кіпрський АПОЕЛ із загальним рахунком 2:1.

У 2015 році "Астана" програла лише чотири із 34 матчів у всіх турнірах, причому казахи всі поєдинки програли в гостях.

За казахів не зможе зіграти дискваліфікований Патрік Твумасі, який отримав червону картку у третьому кваліфікаційному раунді проти ХІКа.