УКР РУС

Ліга чемпіонів. Група C. "Барселона" розібралась з "Селтіком", "Ман Сіті" і "Борусія" М розписали мирову

23 листопада 2016 Читать на русском

У 5-му турі групового раунду Ліги чемпіонів "Барселона" перемогла "Селтік" (2:0), а "Борусія" М розписала мирову з "Ман Сіті" (1:1).

Ліга чемпіонів. Група C. 5 тур

"Селтік" – "Барселона" – 0:2

Голи: Мессі, 24, 55 (з пенальті)

У напад "Барселони" знов після перерви повернувся вбивчий тризуб Мессі-Суарес-Неймар і вирішив долю матчу. Каталонці багато тримали м'яч біля власних воріт, витягуючи "Селтік" з щільної оборони, тим самим створюючи вільні зони для контратак. Тактика працювала, але не бездоганно, адже шотландцям час від часу вдавалось перехоплювати сферу біля карної зони "блаугранас" і створювати напругу. Проте хороших гольових нагод "Селтік" все ж не мав. Натомість "Барселона" атакувала куди гостріше і Мессі, після тонкого "черпачка" Неймара, увігнав м'яч у ближній кут.

Друга половина за сценарієм була схожою на першу, але "Селтік" мав кілька чудових нагод, аби вразити ворота Тер Штегена. Проте шотландці пропустили контрвипад "Барси", Суарес заробив пенальті, а Мессі чітко виконав 11-метровий.

Таким чином "Барселона" гарантує собі вихід у плей-офф Ліги чемпіонів. "Селтік" на останній позиції з 2 очками.

"Борусія" М – "Ман Сіті" – 1:1

Голи: Раффаел, 23 – Сілва, 45+1

Вилучення: Штіндль, 51 (друга жовта картка) – Фернандінью, 63 (друга жовта картка)

Серйозна боротьба розв'язалась у Німеччині, де "Борусія" М намагалась вибороти у "Ман Сіті" 3 очки і отримати шанс пробитись до 1/8 турніру. Вже в середині першого тайму господарі вийшли вперед завдяки голу екс-"динамівця" Раффаела. Проте вже у компенсований до першої половини час Сілва встановив паритет.

Напруга зберіглась і в другому таймі. На 51-й хвилині другу жовту картку і вилучення заробив Штіндль, а на 63-й хвилині його долю повторив екс-"гірник" Фернандінью. "Містяни" набагато більше володіли м'ячем і частіше били по воротах, але вирвати перемогу не вийшло.

Однак навіть нічия подарувала "Ман Сіті" путівку до плей-офф Ліги чемпіонів. "Борусія" М може задовільнитись лише Лігою Європи.

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу