УКР РУС

Ліга Чемпіонів, група А. "Арсенал" вирвав нічию в ПСЖ, "Лудогорець" Пластуна втратив перемогу над "Базелем"

13 вересня 2016 Читать на русском

У 1 турі групового раунду Ліги Чемпіонів "каноніри" зуміли витиснути з невдалого матчу одне очко, а швейцарці вдома врятували матч з прямим конкурентом.

В Парижі відбувався матч з найгучнішою вивіскою ігрового дня. Багаторічний лідер французького футболу ПСЖ приймав на своєму стадіоні завжди небезпечний "Арсенал".

Господарі відкрили рахунок на 40 секунді, коли Ор'є вдало підключився до атаки по правому флангу і навісив у центр штрафного майданчика на Кавані. Едінсон чудово розібрався в епізоді, головою відправивши м'яч дальній кут воріт Оспіни.

Прягом усього матчу уругваєць мав ще декілька прекрасних моментів, але не реалізував їх. Спершу він пробив з вигідної позиції повз ворота після пасу Вератті, потім банально не зумів приборкати м'яч у штрафному суперника, коли перед ним залишався тільки воротар, а в другому таймі не реалізував вихід сам на сам з голкіпером гостей.

Загалом ПСЖ весь ігровий час володів помітною перевагою. "Каноніри" рідко вибігали в атаку, які ще рідше закінчувалися небезпечними ударами. Однак за 15 хвилин до фінального свистка підопічні Арсена Венгера врятували матч. Івобі потужно пробив по воротах Ареоли, голкіпер парирував постріл, але з другим ударом у виконанні Санчеса впоратися не вдалося. У підсумку нічия, яка позитивно повинна сприйматися саме гостями.

Інший матч цієї групи помітно поступався в іменах команд, однак був не менш інтригуючим. Гості відкрили рахунок на останній хвилині першого тайму. "Базель" великими силами побіг в атаку, за що Кафу і покарав швейцарців, реалізувавши епізод, в якому його дали достатньо простору для прицільнго удару.

Господарі відігралися на 80 хвилині, коли Штеффен скористався помилкою стажа воріт "Лудогорця" і відправив м'яч у пусті ворота. Цим командам, скоріш за все, відведена боротьба за 3 місце, тому потрібно буде здобувати очки в інших матчах.

Ліга Чемпіонів. Група А, 1 тур

ПСЖ – "Арсенал" – 1:1

Голи: Кавані, 1 – Санчес, 78

Вилучення: Вератті, 90+3 – Жиру, 90+3

"Базель" – "Лудогорець" – 1:1

Голи: Штеффен, 80 Кафу, 45