УКР РУС

Ліга чемпіонів, Група А. "Арсенал" та ПСЖ вирвали перемоги і пройшли в плей-офф

1 листопада 2016 Читать на русском

У 4 турі групового раунду Ліги чемпіонів англійці та французи все ж дотиснули своїх суперників.

Після трьох турів у квартеті А вже яскраво вималювалася картина. До того ж, ніяких сенсацій. "Арсенал" і ПСЖ впевнено домінували, завдяки чому відірвалися від андердогів на 6 очок. Сьогоднішні перемоги фаворитів могли достроково зняти всі питання про учасників плей-офф від цієї групи, що у підсумку і сталося.

Для лондонців матч у Болгарії розпочався шокуюче. Спершу Кафу під час стандарту виграв боротьбу у штрафному майданчику "канонірів" і переправив м'яч у ворота після навісу від Вандерсона. А через 3 хвилини "Лудогорець" подвоїв перевагу – Кешеру замкнув простріл все того ж Кафу з правого флангу. Такий старт став несподіванкою для всіх, але підопічні Арсена Венгера сприйняли це, як виклик.

"Арсенал" досить швидко скоротив відставання. Озіл вирізав класний пас в район 11-метрової позначки, куди набіг Джака. На перерву команди пішли вже за рівного рахунку, адже Жиру продемонстував чудову гру на другому поверсі, перетворивши подачу Ремзі на гольову. У другому таймі очікувалися постійні атати "канонірів", але гості не мали значної переваги. Здобути переможний результат лондонці зуміли лише під завісу матчу завдяки Озілу, який самотужки обіграв трьох суперників.

У паралельному матчі події розгорталися не так інтенсивно. Дебютний гол вболівальники побачили лише наприкінці першої половини зустрічі. Матюйді вдало підправив політ м'яча після пострілу Меньє та вивів французів уперед. По перерві ПСЖ створив ряд хороших моментів, однак ні Кавані ні Ді Марія відзначитися не зуміли. Натомість "Базель" свій шанс реалізував, коли Дзуффі феноменальним ударом з дальньої відстані закинув сферу "за комірець" Ареолі.

ПСЖ все таки забив переможний гол на 90 хвилині. Меньє класно піймав м'яч на ногу і гідно відповів Дзуффі. Таким чином, французи з 10 очками приєналися до "Арсеналу" в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

Ліга чемпіонів. Група А, 4 тур

"Лудогорець" – "Арсенал" – 2:3

Голи: Кафу, 12, Кешеру, 15 – Джака, 20, Жиру, 42, Озіл, 88

"Базель" – ПСЖ – 1:2

Голи: Дзуффі, 76 – Матюйді, 43, Меньє, 90

Вилучення: Дьє, 84