УКР РУС

Ліга чемпіонів: Англія тисне на УЄФА, щоб забрати фінал – Туреччина у червоному списку, проблеми для учасників Євро-2020

7 травня 2021 Читать на русском

Вихід у фінал Ліги чемпіонів двох англійських команд ризикує стати проблемою для УЄФА. Манчестер Сіті та Челсі можуть не поїхати у Стамбул.

Напередодні подібну інформацію почали поширювати британські ЗМІ, але тепер ситуація стала справді серйозною. Астон Вілла навіть звернулася до УЄФА з пропозицією прийняти фінал на своєму стадіоні. Однак Союз вирішив не відступати від власних намірів та підтвердив, що гра відбудеться саме в Туреччині на стадіоні Ататюрк Олімп.

Манчестер Сіті – Челсі: власники фіналістів Ліги чемпіонів помірялися бонусами за тріумф

Ускладнює ситуацію епідемічна ситуація. Річ у тому, що тиждень тому в Туреччині був оголошений локдаун, а сьогодні Великобританія внесла країну-господарку фіналу ЛЧ до червоного списку, що фактично забороняє англійцям відвідини Туреччини, повідомляє ВВС.

УЄФА планував виділити Манчестер Сіті та Челсі по 4 тисячі квитків на фінал, а в нинішніх умовах клуби не зможуть скористатися цими квотами. Відповідальний секретар з транспорту Грант Шаппс повідомив, що Футбольна асоціація Англії вже веде переговори з УЄФА про зміну місця проведення матчу, наголосивши, що остаточне рішення все ж залишається за УЄФА.

Ти – справжній футбольний фанат та обожнюєш Лігу Чемпіонів? Тоді доповни перегляд топових матчів боксом від Pepsi та Lay’s. Освіжаючий напій та смачні чипси – ідеальний вибір вболівальника!

"Великобританія має успішний досвід проведення матчів з глядачами, тому у нас є всі можливості для цього. Ми відкриті для цього, але насправді рішення залишається за УЄФА. Однак, з огляду на те, що у фінал вийшли два англійських клуби, ми з нетерпінням чекаємо того, що вони скажуть", – заявив Шаппс.

Також BBC наголошує, що англійський уряд буде шукати рішення для будь-яких обставин, включаючи обмеження дії заборони на поїздки для гравців і персоналу клубів. Наразі, громадяни Великобританії, що повертаються з країн, включених у "червоний" список, повинні перебувати на карантині в схваленому урядом готелі протягом 10 днів після повернення. Саме через це низка матчів плей-офф ЛЧ відбулася на нейтральних полях.

УЄФА офіційно ухвалив санкції щодо учасників скандальної Суперліги – клуби дізналися суму штрафу

Зазначається, що проведення фіналу Ліги чемпіонів у Стамбулі може також стати перешкодою для гравців, які будуть грати на чемпіонаті Європи. Адже поєдинок запланований на 29 травня, а Євро-2020 стартує 11 червня. Відтак футболісти (зокрема, наш Олександр Зінченко) замість підготовки до континентальної першості будуть змушені сидіти на карантині в Англії.

Якщо ж УЄФА таки погодиться перенести фінал, то Стамбул втратить його другий рік поспіль. Адже столиця Туреччини мала приймати вирішальний матч ЛЧ ще у 2020-му, але минулого літа турнір догравали у "бульбашці" в Лісабоні. Водночас Англії теж належить вирішити питання з потенційним місцем організації гри. На Вемблі в цей же день має відбутися фінал плей-офф Чемпіоншипу. Наразі кандидатів два – стадіони Астон Вілли і Тоттенхема. Але у Бірмінгемі арену потрібно буде оперативно привести у належний стан, а вибір на користь Лондона надасть перевагу Челсі та його уболівальникам.

Тухель знищив Зідана у швидких шахах: у півфіналі ЛЧ вирішальними були ходи Маунтом і Канте